Goedkoopste doorlopend krediet

Goedkoopste doorlopend krediet

Goedkoopste doorlopend krediet

Waar vind je het goedkoopste doorlopend krediet is een veel voorkomende vraag . Van alle geldleningen is het doorlopend krediet de populairste vorm van lenen. Dit komt omdat je maximale flexibiliteit hebt, je kunt namelijk het al terugbetaalde geld weer opnieuw opnemen zolang je doorlopend krediet actief is.

Goedkoopste doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet spreek je met de geldverstrekker af welk bedrag je tot je beschikking wilt hebben en in wat voor een periode je dit terug wilt betalen. Verder wordt er natuurlijk ook afgesproken hoeveel rente je gaat betalen. Maar wat is nu het goedkoopste doorlopend krediet?

Dure verzekering

Ten eerste moet je er op letten dat je niet verplicht wordt gesteld om een dure verzekering af te sluiten, vaak lijkt dit dan het goedkoopste doorlopend krediet, maar als je de verplichte verzekering er bij optelt wordt het een stuk duurder.

Rente van het doorlopend krediet

Tegenwoordig zijn instanties die geld uitlenen verplicht om te laten zien hoeveel rente je in totaal gaat betalen, plus eventueel te betalen afsluitkosten. Dit verhaal klopt dan wel als je het terugbetaalde geld niet opnieuw gaat opnemen. Dit maakt het doorlopend krediet wat onoverzichtelijk. Maar er moet in ieder geval vermeld worden welke rente je gaat betalen.

Variabele rente

De rente voor een doorlopend krediet is variabel en stijgt en daalt mee met de rentevoet. Alhoewel het vervelend en saai is, is het toch zaak om vooral de kleine lettertjes goed te lezen. Alle kenmerken voor een doorlopend krediet op een rij.

  • De looptijd is variabel.
  • Goedkoopste doorlopend krediet heeft een relatief lage rente.
  • De rente is variabel, dus je aflossing ook.
  • Tussentijds zonder boete aflossen is mogelijk.
  • Al afgeloste bedragen kunnen weer worden opgenomen

Doorlopend krediet populair

Het doorlopend krediet is ook populair omdat het geleende geld niet op je rekening wordt gestort zoals bij een persoonlijk krediet, maar het geleende geld wordt je ter beschikking gesteld. Met andere woorden, je gaat pas rente betalen op het moment dat je het doorlopend krediet gaat gebruiken.  Heb je op dat moment geen geld nodig dan kost het ook niets.

Dit vind je misschien ook leuk...