Goedkoop doorlopend krediet

goedkoop doorlopend kredietWat is een goedkoop doorlopend krediet? Deze vraag lijkt op het eerste gezicht makkelijk te beantwoorden, maar er zijn meerdere factoren waar je op moet letten. Je kunt hier wel meteen meerdere offertes aanvragen voor een doorlopend krediet, zodat je ze met elkaar kunt vergelijken en op de manier alle kosten naast elkaar kunt leggen.

Verschillende aanbieders

Als je de verschillende aanbieders gaat vergelijken dan zul je zien dat het nogal onoverzichtelijk in elkaar steekt. Het enige wat wel meteen duidelijk wordt is de rente die je gaat betalen en het aantal maanden van de looptijd die het doorlopend krediet heeft. Ik zet er een aantal op een rij met daarbij de looptijden en de te betalen rente.

Goedkoop doorlopend krediet

Doorlopend kredietRenteBedragMaanden
De Nederlandse Kredietmaatschappij4,7%€ 25.00055
De Leningmakelaar5.2%€ 25.00057
Kredietspotter5,0%€ 25.00056
Leenservice Nederland5,2%€ 25.000130

Zoals je ziet is het niet zo eenvoudig als het lijkt, waar je bij de één langzamer kunt aflossen, daar betaal je ook een hogere rente. Maar je ziet wel dat de Nederlandse Kredietmaatschappij veruit de laagste rente heeft. Met de nummer twee uit de lijst scheelt dit maar liefst 0,5%, dit is op het voorbeeldbedrag van 25.000 euro toch een besparing van enkele honderden euro´s.

Langzaam aflossen

Als je echter heel langzaam wilt aflossen dan kom je al snel op een hogere rente uit, dit is niet te vermijden. Maar er zijn nog enkele factoren die meespelen bij het bepalen van het totale kostenplaatje. Heb je bijvoorbeeld een eigen huis waar wel een hypotheek op rust, maar die al voor een groot gedeelte is afgelost, dan kun je vaak wel een lagere rente bedingen. Het is raadzaam om te onderhandelen over de rente, zoals je ziet is een half procent al een hoop geld.

Geld binnen een week

Bij de meeste aanvragen voor een goedkoop doorlopend krediet heb je het geld meestal wel binnen een week binnen. Belangrijk is wel dat je alle papieren die aan je gevraagd worden direct kan aanleveren. Heb je meer haast, dan kun je het beste terecht bij De Nederlandse Krediet Maatschappij, want na goedkeuring heb je binnen 2 dagen de beschikking over het geleende bedrag.

Natuurlijk hebben al deze geldverstrekkers een vergunning van het AFM, controleer dit hier.

goedkoop doorlopend krediet

Dit vind je misschien ook leuk...