Home » Geld lenen » Geld lenen zonder werk

Geld lenen zonder werk

Stel je wil geld lenen zonder werk, maar je hebt wel een vast inkomen door een uitkering, kun je dan een lening afsluiten of niet. Het is afhankelijk van wat voor soort uitkering je hebt, want er zijn nogal wat varianten in Nederland. Met sommige uitkeringen is het geen probleem om te lenen, met andere uitkeringen weer wel. Ik zal een overzicht geven met welke je het meeste kans maakt.

Verschil per geldverstrekker

Per geldverstrekker is het onderling ook weer verschillend, dus dat maakt het wat lastiger om goed te kunnen vergelijken. Ik begrijp dat het al lastig genoeg is om van een uitkering rond te moeten komen. Kom je dan ook nog eens voor een onverwachte grote uitgave te staan, dan zul je zien dat banken niet staan te dringen om je aan een krediet te helpen. Toch zijn er gelukkig nog wel oplossingen te vinden, helemaal hopeloos is het nu ook weer niet.Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2, A3, A4 en A5.

Uitkeringen in Nederland

Een opsomming van het aantal uitkeringen in Nederland geeft het volgende resultaat: Wajong, WAZ, ANW, AOW, IOAW, WGA, IVA, WIA, WW, ZW, WWB.
Zoals je ziet zijn het er nogal wat, maar met welke uitkering kun je geld lenen met een laag inkomen? Heb je een uitkering die hoog genoeg is, of juist aan de lage kant, dan is er altijd nog de factor kredietverleden, heb je vroeger altijd netjes je leningen op tijd terugbetaald, dan is de kans dat je nu ook weer terecht kunt, zelfs met een laag inkomen, een stuk hoger dan wanneer je als wanbetaler te boek staat.

Wajong

Aangezien Wajong een uitkering is die gebaseerd is op het minimumloon is dit een lage uitkering, afhankelijk van je woonsituatie wordt er per geval bekeken of je in aanmerking kunt komen voor een lening. Kun je wel een lening afsluiten dan zal deze niet al te hoog zijn. vraag dus om te beginnen een laag bedrag aan.

WAZ

De WAZ verschilt in hoogte dus met deze uitkering is het zeker wel mogelijk voor geld lenen zonder werk. Per geval zal worden bekeken hoe veel je kunt lenen en wat de termijn voor terugbetalen zal zijn. Hiernaast wordt er natuurlijk ook naar je betaalgedrag uit het verleden gekeken, is dit smetteloos dan zul je eerder in aanmerking komen.

ANW

Aangezien het hier een uitkering betreft die 70% van het minimumloon is zal het lastig worden om zonder aanvullend inkomen een lening succesvol aan te kunnen vragen.

AOW

Dit is wellicht één van de bekendste uitkeringen, maar helaas niet zo´n hoge uitkering, afhankelijk of je een aanvullend pensioen hebt, zal het lastig blijken om een lening aan te kunnen vragen. De enige mogelijkheid is een seniorenlening.

IOAW

Op zich is deze uitkering hoog genoeg om geld te kunnen lenen, het ligt er wel aan of er nog andere leningen zijn en wat de maandelijkse lasten zijn. Het zal ook weer per geval bekeken worden.

WGA

Het gaat hier om de werkhervattingsregeling Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten, afhankelijk van de hoogte van de uitkering kan er geleend worden.

IVA

Een uitkering die 75% van het minimumloon is, voor een hoge lening wordt het lastig, een bescheiden bedrag zou misschien lukken.

WIA

Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen vervangt de alom bekende WAO, afhankelijk van de hoogte kun je een lening afsluiten.

WW

Ofwel de Werkloosheidswet, deze uitkering kan hoog genoeg zijn om een behoorlijke lening af te kunnen sluiten, wel zal er gekeken worden naar de looptijd van de WW, misschien wordt de lening en dan met name de termijn om af te lossen ingekort.

Ziektewet

Hierbij moet het geen enkel probleem zijn om te lenen, je hebt immers een vaste baan, maar bent tijdelijk niet aan het werk. Hierbij is geld lenen zonder werk over het algemeen geen probleem.

WWB

Ook wel bekend als een bijstandsuitkering. Erg lastig om hier een lening mee aan te vragen, een oplossing zou nog een minilening kunnen zijn.

Zoals je ziet zijn er nogal wat uitkeringen in Nederland, het is dan ook een bijna onmogelijke opgave om precies te kunnen zeggen of je in aanmerking komt voor een lening of niet. daar komt ook nog eens bij dat de bedrijven die het geld uitlenen vaak verschillende criteria hanteren, wat het natuurlijk nog eens een stuk lastiger maakt.

Welke lening kan ik het beste kiezen?

Weet je niet helemaal zeker of je in aanmerking komt, probeer dan eens een vrijblijvende offerte aan te vragen voor een persoonlijke lening met een laag bedrag. Je kunt een persoonlijke lening en een doorlopend krediet aanvragen vanaf 1.500 euro. Dit is een bedrag wat niet te hoog is en binnen afzienbare tijd ook weer kan worden afgelost. Ga je geld lenen zonder werk dan is het zeker niet aan te raden om een hoog bedrag te gaan vragen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk resulteren in een afwijzing. Als je eenmaal een laag bedrag hebt ontvangen en dit netjes hebt afbetaald, dan kun je daarna altijd nog een hoger bedrag aanvragen. Het zal dan ook makkelijker gaan omdat het bedrijf je kent en je al eerder een lening heeft verstrekt.

Hoe snel moet ik terugbetalen?

Dat ligt weer aan het krediet wat je aan gaat vragen, een doorlopend krediet heeft niet echt een eindtijd, een persoonlijke lening wordt gemiddeld binnen 5 jaar afgelost en een minilening moet je altijd heel snel aflossen, dat is maximaal 45 dagen.

Kenmerken persoonlijke lening:
Vaste rente
Vaste looptijd
Direct op je rekening gestort na goedkeuring
Vanaf €1500
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)

Kun je geld lenen zonder werk?

Zonder werk heb je geen vast inkomen en zul je dus geen geld kunnen lenen. Daar staat tegenover dat je onder bepaalde omstandigheden wel met een uitkering kunt lenen.

Kan ik geld lenen zonder vast contract?

Geld lenen met een tijdelijk contract kan in veel gevallen wel. De kredietverstrekker zal echter een lagere lening willen verstrekken. Een tijdelijk contract geeft namelijk minder zekerheid tot langdurig inkomen.

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Betaal ik nu minder rente op mijn lening

Betaal ik nu minder rente op mijn lening
Betaal ik nu minder rente op mijn lening

Het is een vraag die steeds maar weer komt bovendrijven. Betaal ik nu minder rente op mijn lening omdat de rente zo hard aan het dalen is. Je hoort ook vaker dat de rente zo laag is dat je geld moet gaan betalen om een spaar- of betaalrekening aan te mogen houden. Maar heeft deze lage rentestand nu invloed op je huidige- of toekomstige lening. Natuurlijk valt er wel te besparen, maar dan dien je wel de juiste stappen te volgen en goed op een rijtje te zetten wat je op dit moment aan aflossing en rente betaald.