Geld lenen zonder BKR voor ZZP


Geld lenen zonder BKR voor ZZP

Geld lenen zonder BKR voor ZZP

Geld lenen zonder BKR voor ZZP. Voor de meeste vormen van financiering heb je een positieve registratie bij het BKR nodig. Niet alle geldverstrekkers zijn er bij aangesloten, bijvoorbeeld warenhuizen die krediet verlenen of gemeentelijke energiebedrijven. Als zij je krediet verstrekken, gebeurt dit vaak zonder toetsing. Deze instanties of bedrijven zijn niet verplicht om informatie over verstrekte kredieten door te geven. Je zou denken dat dit aantrekkelijk is.

Geld lenen zonder BKR voor ZZP

Maar er zit ook een keerzijde aan. Registratie bij het BKR heeft als doel consumenten en natuurlijk ook ondernemers tegen zichzelf in bescherming te nemen. Wie een negatieve registratie heeft, kan niet zomaar een lening afsluiten. Registratie is bedoeld om te voorkomen dat je een te grote betalingsverplichting aangaat. Niemand zit te wachten op schulden die kunnen leiden tot schuldbemiddeling en je uiteindelijk doen belanden in de schuldsanering.

ZZP lening
Vertrouwd lenen
Tot €50.000
Géén verborgen kosten
Geen papierwerk of gedoe
Binnen enkele minuten beoordeeld
Uitbetaling binnen 24 uur

Geld lenen zonder BKR-toetsing

Je kunt overwegen om geld te lenen van een particulier: een bekende, een welvarende ondernemer of een investeringsmaatschappij die jouw ondernemingsplan wel ziet zitten. Deze vorm van investeren wordt ‘Crowdfunding’ genoemd. Investeerders die al een succesvolle carrière hebben, kunnen jou als starter of ZZP’er helpen bij bepaalde keuzes. Ook bij de overheid bestaan mogelijkheden om geld te lenen zonder BKR-toetsing:
1. Microkrediet: een zakelijke lening van € 30.000 tot € 50.000 voor kleine zelfstandigen.
2. Starterskrediet via het UWV: deze uitkering kun je als werkzoekende aanvragen als je een bedrijf wilt starten maar geen kapitaal hebt. Maximaal kun je € 50.000 lenen.

Een negatieve BKR-registratie en toch een lening

Zelfs als je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je nog in aanmerking komen voor een lening of krediet. Het hangt er namelijk van af, waarvoor je negatief geregistreerd bent. Twee voorbeelden:

Studiefinancieringen

Het BKR registreert afgesloten leningen en betalingsachterstanden op leningen. Het gaat hier om leningen die iemand bij een bank of kredietverstrekker heeft afgesloten. Omdat studiefinancieringen meestal via DUO worden afgesloten, het overheidsorgaan dat informatie niet deelt met BKR of de bank, heb je geen negatieve registratie als het gaat om studiefinanciering. De overheid ziet een studielening namelijk als een investering in je toekomst en niet als een schuld. Sluit je een lening af bij een bank of kredietverstrekker om je studie te bekostigen, dan is deze instantie wel wettelijk verplicht dit bij het BKR te melden. Het BKR houdt ook betalingsachterstanden bij.

Hypotheek

Eigenlijk geldt voor een hypotheek hetzelfde als bij een lening: een negatieve registratie in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Die negatieve registratie vindt pas plaats op het moment dat je een betalingsachterstand hebt. Zolang je maandelijks op tijd aflost of betaalt, is een hypotheek geen belemmering voor het afsluiten van een lening of het aanvragen van krediet. Wel kan het bepalend zijn voor het maximumbedrag dat je kunt lenen of rood staan.

Over het BKR

Het Bureau Krediet Registratie in Tiel registreert leningen en hypotheken. Koop je iets op krediet of leen je geld, dan is de kredietverstrekker wettelijk verplicht dit te melden. Ook de mogelijkheid om op een rekening in het rood te staan, kan meetellen. Op het moment dat je een lening of krediet aanvraagt, toets de kredietverstrekker bij het BKR hoe je er financieel voorstaat. Op basis van onder andere deze informatie kan de bank besluiten een lening wel of niet te verstrekken. Heb je een lening afgesloten, maar heb je geen betalingsachterstanden? Dan werkt de registratie in het Centraal Krediet Informatiesysteem in jouw voordeel.

Geld lenen zonder BKR voor ZZP
Geef je stem

Over John

Hoi, mijn naam is John, ik ben gek op schrijven en dat doe ik dan ook elke dag. Ik beheer een aantal websites met uiteenlopende onderwerpen. Het verschillende karakter van deze websites houdt het leuk om er iedere dag weer over te kunnen schrijven. In het begin was het lastig om over bepaalde onderwerpen te schrijven, maar nu na geruime tijd wordt het steeds makkelijker en leuker om te doen, zeker als je ziet dat wat ik zoal geschreven heb door veel mensen wordt gelezen. Naast het schrijven over het lenen van geld schrijf ik ook op verschillende reis websites en ook op enkele fora ben ik actief als beheerder. Het zijn verschillende onderwerpen, met verschillende interesses en ook veel verschillende mensen.