Home » Lenen zonder BKR toetsing » Geld lenen zonder bkr toetsing met uitkering

Geld lenen zonder bkr toetsing met uitkering

Geld lenen zonder bkr toetsing met uitkering
Geld lenen zonder bkr toetsing met uitkering

Wie wil geld lenen zonder bkr toetsing met een uitkering moet eerst eens een aantal zaken op een rijtje zetten voordat wordt overgegaan tot het aanvragen van een lening. Doe je dit niet dan stoot je ongetwijfeld je neus en zal je aanvraag direct worden afgekeurd, daarom is het beter om eerst goed te lezen en nadat je denkt dat je aan de voorwaarden voldoet dan ben je zo ver om daadwerkelijk een lening aan te gaan vragen. Voor geld lenen zonder bkr toetsing geldt sowieso wel een beperking met betrekking tot het maximale bedrag wat je kunt lenen, wil je een groter bedrag dan zijn er echter toch nog wel oplossingen te vinden.

Geld lenen zonder bkr toetsing met uitkering

Veel mensen zijn juist op zoek naar geld lenen zonder bkr omdat ze in het verleden een registratie hebben opgelopen bij het bkr en zodoende niet meer in aanmerking komen voor wat voor een lening dan ook. Maar gelukkig is er voor deze groep mensen toch nog wel een opening om het lenen van een klein bedrag mogelijk maakt. Met een klein bedrag heb ik het over maximaal 800 euro welke je voor een beperkte periode kunt lenen, deze kredietvorm wijkt af van de geijkte leningen zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening waarbij het geleende bedrag in maandelijkse termijnen mag worden afgelost. Met het voorschot ofwel de minilening kan dit helaas niet, je moet het totale bedrag binnen de afgesproken termijn aflossen.

Krediet zonder loonstrook

Je hebt dus geen loonstrook, want je hebt immers een uitkering, maar wil toch een lening in wat voor een vorm dan ook afsluiten. Er zijn verschillende oplossingen voor, zo kun je een kennis of een familielid vragen om voor je garant te staan, heeft degene die garant voor je staat voldoende inkomen en is deze kredietwaardig dan zal de kredietverstrekker waarschijnlijk positief op je aanvraag reageren. Let wel op dat je op een normale manier moet kunnen aflossen, je mag door het krediet niet in de problemen komen. Zolang je netjes en op tijd aflost dan loopt het krediet gewoon tot het einde door en zul je na afloop wellicht op een makkelijkere manier zelf een krediet kunnen aanvragen. Betaal je echter niet op tijd af, dan kan de kredietverstrekker naar de garantsteller gaan en het gehele bedrag in één keer opeisen, natuurlijk is dit niet leuk voor diegene, dus probeer dat te allen tijde te voorkomen.

Aanvragen met je partner

Een ander manier om toch te kunnen lenen met een uitkering is het laten mee tekenen van je partner, dit heeft als voordeel dat de twee inkomens bij elkaar worden opgeteld en je dan sowieso meer kans maakt op een hoger leenbedrag. Woon je samen dan zal je partner hier weinig problemen mee hebben en kan de lening in goed overleg gezamenlijk worden afgelost. Hier kleeft wel het risico aan dat wanneer de relatie verbroken wordt jullie allebei met een lening zitten opgescheept en aangezien één van de aanvragers een uitkering heeft zal het splitsen van het bedrag ook geen makkelijke opgaaf blijken te zijn, immers weet de kredietverstrekker dan niet meer of je wel op tijd en in totaal kunt aflossen.

Waarom niet lenen met een uitkering

Op zich zou je zeggen dat een uitkering toch een stuk meer zekerheid geeft dan een inkomen welke je van een werkgever krijgt. Een werkgever kan failliet gaan en de kans dat een uitkeringsinstantie failliet gaat is toch een stuk kleiner dan wel onmogelijk. Het is nu eenmaal zo dat kredietverstrekkers daar anders tegen aan kijken, wellicht een idee welke verouderd is, maar tot op de dag van vandaag helaas nog steeds van toepassing.

Meer informatie over geld lenen

Eerst moet je bij jezelf nagaan of je een lening eigenlijk wel nodig hebt. Misschien is het verstandiger om eerst een beetje te gaan sparen en voor het kleine beetje geld wat je dan nog nodig hebt om je aanschaf te kunnen doen een lening te nemen. Vergeet niet dat je aan een doorlopend krediet en een persoonlijke lening jaren lang vast zit. Dit is bij een minilening niet het geval, daar ben je in maximaal 45 dagen helemaal van af. Je kunt voor meer informatie over het lenen van geld ook eens kijken op de website van het Nibud, daar vind je veel informatie over dit heikele onderwerp.