Geld lenen zonder BKR toetsing kan dat

Geld lenen zonder BKR toetsing kan dat

Geld lenen zonder BKR toetsing kan dat

Waarom zou je dat willen, geld lenen zonder BKR toetsing?
De BKR te Tiel gaat na of kandidaten voor een lening kredietwaardig zijn en of ze zich al dan niet op een zwarte lijst van wanbetalers bevinden. Deze procedure werd in het leven geroepen om enerzijds de kredietverstrekkers te beschermen, maar anderzijds ook om zij die een lening aangaan ervoor te behoeden dat zij bedragen lenen die achteraf niet terugbetaald kunnen worden waardoor de schuldenberg alsmaar hoger wordt. Daarom bekijken we in dit artikel even waarom je geld zou willen lenen zonder BKR-toetsing.

Geld lenen zonder BKR toetsing kan dat voor een minilening

Hoe kleiner het bedrag, hoe kleiner het risico dat je neemt bij het aangaan van een online lening. Dit geldt zeker bij het aangaan van een minilening. Bij dit soort lening varieert het te lenen bedrag van 100 euro tot 800 euro, en kan je er voor kiezen het bedrag in 15, 30 of 45 dagen terug te betalen. Hierbij valt de korte termijn van de leningen meteen op. Dan wordt het uiteraard duidelijk dat niet alleen de bedragen klein zijn, maar ook de looptijd erg kort.

Hoe werkt een minilening?

Net als bij een reguliere lening dien je over een minilening ook rente te betalen. Bij een korte looptijd zoals 15, 30 of 45 dagen kan het zijn dat de rente niet uitgedrukt wordt in percent, maar dat het totaalbedrag van de lening aan het eind van de looptijd wordt terugbetaald met daar bovenop een vast bedrag aan rente. Het gaat hierbij om rentebedragen in de orde van ongeveer 0,60 cent tot ongeveer 15 euro. Afhankelijk van de werkwijze van de kredietverstrekker zal er gewerkt worden met een vast rentepercentage of met een vast bedrag aan rente dat aangepast wordt aan het geleende bedrag (bijvoorbeeld: 2, 4, 6, 8, 10, 12 of 14 euro).

Hoeveel rente betaal je werkelijk?

Hoewel de feitelijke rentebedragen die je terugbetaalt bij het aangaan van een minilening goed te overzien lijken, kun je voor verrassingen komen te staan wanneer je rentepercentages gaat bekijken. Bij een kredietverstrekker vonden we een geafficheerd vast rentepercentage van 14,90% terug. Dit is hoog in vergelijking met andere door BKR getoetste leningen, maar het is dan weer aanvaardbaar wanneer je het gaat vergelijken met werkelijke woekerrentes die we bij een andere aanbieder vonden. Daar varieerde de rente van 8,42% tot 159,70% met als pikant detail dat het rentepercentage de piekte bij het kleinst geleende bedrag.
Zoals voor elke lening geldt dus dat je ook bij de minilening er goed aan doet de voorwaarden van de verschillende verstrekkers met elkaar te vergelijken! Bijkomend is het goed te onthouden dat vele kleintjes een groot maken, omdat zonder BKR-toetsing de verleiding groter is om een lening aan te gaan. Zeker bij cumulatie van diverse kleine bedragen, loop je het risico om aan het eind van de rit de lening niet te kunnen terugbetalen.

Dit vind je misschien ook leuk...