Home » Geld lenen » Geld lenen zonder advies – Execution only

Geld lenen zonder advies – Execution only

Geld lenen zonder advies

Wanneer je in Nederland een lening wil afsluiten dan kun je kiezen of je een krediet wil mét advies, of dat je kiest voor een aanvraag zonder advies, ook wel execution only genaamd. Met een execution only lening heb je zelf al het onderzoek gedaan of je in aanmerking komt én of je de bijkomende lastendruk wel aan kunt. Natuurlijk afhankelijk van de hoogte van het bedrag wordt het naarmate het aangevraagde bedrag hoger wordt, belangrijker om zelf goed te onderzoeken of je de aflossing voor de gehele periode aan kunt.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Langere tijd vooruit kijken

Niemand kan 5 jaar vooruit kijken, dus het blijft een lastige opgave om te beoordelen of je aan je verplichtingen kunt voldoen. Daarom zijn kredietverstrekkers ook soepeler voor mensen die een eigen huis hebben. Deze hebben vaak al langere tijd financiële verplichtingen lopen en komen dus iets betrouwbaarder over. Nu zegt dit laatste ook niet zoveel omdat altijd het gevaar dreigt dat je je baan verliest.

Geld lenen zonder advies – Execution only

Ga je de eerste keer een krediet afsluiten, als je bijvoorbeeld net op jezelf gaat wonen, of misschien wel gaat samenwonen met een partner dan is het best wel aan te raden om te kiezen voor een kredietvorm met advies. Dan wordt je duidelijk uitgelegd welke kredietvorm in jouw situatie het beste is en als je samen een lening gaat aanvragen dan kan er worden bekeken of je in aanmerking komt voor een hoger of lager bedrag omdat je partner wellicht een hoger of lager inkomen heeft. Ook wordt er secuur bekeken wat je maandelijkse lasten zijn en hoe zich dat laat zien ten opzichte van het krediet wat je wil.

Afsluiten van een hypotheek

Met het aanvragen en afsluiten van een hypotheek kan ook worden gekozen voor execution only. Vaak wordt er dan wel aan je gevraagd om een formulier te ondertekenen waarbij je uitdrukkelijk aangeeft dat je geen advies wenst en je zelf goed op de hoogte bent van alle voor- en nadelen van de verschillende hypotheekvormen. Dit zijn er nogal wat en je kunt jezelf dan ook afvragen of je er verstandig aan doet om geen advies te vragen. Ben je goed thuis in de materie en ben je van mening dat je geen externe hulp nodig hebt dan zijn er verder geen problemen, iedereen is vrij om voor deze optie te kiezen.

Veranderen verzekeringen

Ook hier komt hetzelfde verhaal om de hoek kijken. Het veranderen van belangrijke verzekeringen, zoals een overlijdensrisicoverzekering kan verstrekkende gevolgen hebben in de toekomst. Wellicht kun je deze gevolgen nu niet goed overzien, hierbij is het aan te bevelen goed alle kleine lettertjes te lezen. Laat ook een iemand anders de tekst lezen, misschien kijk je zelf ergens over heen.

Kredieten

Bij de meeste kredietvormen is het tegenwoordig heel gebruikelijk om dit online en dus ook zonder advies te doen. Zeker bij een doorlopend krediet, persoonlijke lening, of een minilening, waarbij het niet om enorme bedragen gaat kun je heel goed zelf overzien wat de gevolgen zijn voor de komende jaren.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente