Home » Geld lenen » Geld lenen wordt goedkoper

Geld lenen wordt goedkoper

Geld lenen wordt goedkoper door de steeds maar verder dalende rente. Betaalde je voorheen nog een rente van rond de 6%, nu is de goedkoopste rente op een doorlopend krediet gedaald naar 4,5%. Dit lijkt misschien niet zo veel maar op maandbasis scheelt het toch fors in je portemonnee. Met een doorlopend krediet heb je altijd een geldreserve achter de hand die je kunt gebruiken wanneer je een onverwachte uitgave hebt.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Geld lenen wordt goedkoper

Met het goedkoper worden van snel geld lenen wordt het ook interessant om een lening af te sluiten die je misschien niet meteen nodig hebt. Een doorlopend krediet is daar uitermate geschikt voor want je begint pas rente te betalen op het moment dat je de lening gaat gebruiken. Heb je op het moment van het toekennen van het krediet geen geld nodig, dan laat je het gewoon staan en dan betaal je ook geen rente.

Welk bedrag heeft een doorlopend krediet

Je kunt een doorlopend krediet afsluiten vanaf 2.500 euro tot aan maximaal 150.000 euro, afhankelijk van je inkomsten en vaste lasten kun je berekenen wat voor jou het maximale bedrag kan zijn. Het aangaan van een doorlopend krediet voor het minimale bedrag van 2.500 euro kent wel een stuk hogere rente dan een doorlopend krediet van 10.000 euro of van 20.000 euro. Het kan daarom raadzaam zijn om een hoger krediet af te sluiten om te besparen op de rente die je moet betalen. Immers de bedragen die je niet opneemt worden ook niet belast met rente.

Welk krediet heeft nog meer een lagere rente

Ook de persoonlijke lening heeft een lage rente op dit moment, de laagste rente voor het aangaan van een persoonlijke lening is op het moment van schrijven 4,7%. Deze vorm van lenen heeft wel als nadeel dat je het gehele bedrag in één keer op je rekening gestort krijgt en dus ook vanaf dag 1 rente en aflossing moet gaan betalen over het hele bedrag. Deze vorm van geld lenen is dus minder flexibel dan het doorlopend krediet.

Kan de rente ook weer omhoog gaan

Omdat je met een doorlopend krediet een variabele rente hebt kan het zijn dat wanneer de rente weer gaat stijgen je maandelijks meer moet gaan aflossen, dit is altijd een risico en een nadeel van een doorlopend krediet ten opzichte van een persoonlijke lening waar de rente vast staat voor de gehele periode. Dus heb je liever meer zekerheid met betrekking tot de rente dan is het wellicht handiger om voor een persoonlijke lening te kiezen.

Heeft de minilening ook een goedkope rente?

Geld lenen wordt goedkoper, maar de minilening is een klein bedrag die je snel weer moet terug betalen. De rente op dit soort leningen is vanaf 6,17%. Omdat je echter het geleende bedrag weer snel moet aflossen is het rente bedrag in geld natuurlijk niet zo veel. Zo betaal je voor een minilening van 600 euro een rentebedrag van 7 euro. Met een minilening leen je snel en gemakkelijk een bedrag tot maximaal 2500 euro, ook als je een negatieve bkr registratie hebt.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente