Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor verhuizing

Geld lenen voor verhuizing

Geld lenen voor verhuizing
Geld lenen voor verhuizing

Geld lenen voor verhuizing komt vaak bovenop een toch al stressvolle periode waarbij je over een hoop dingen moet nadenken. Natuurlijk is het fijn als je kunt verhuizen naar een nieuw mooier huis, maar het feit dat je er geld voor wil lenen brengt toch wel weer wat extra zorgen met zich mee. Immers heb je nog geen idee welk krediet je het beste kunt aanvragen. Je weet wel hoeveel je wil lenen, al is het maar ongeveer. Wil je uitsluitend een krediet voor de verhuizing, of wil je nog iets overhouden om eventueel nog wat nieuwe meubels te kunnen kopen.

Kies voor flexibiliteit met een doorlopend krediet

Zoals in de inleiding vermeld kan het zijn dat je niet heel precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Je hebt niet alleen te maken met de verhuiswagen, maar ook met verpakkingsmaterialen, verzekeringen en onverwachte kosten. Het kan zomaar zijn dat je bed of kast niet door de deur naar de eerste verdieping kan en dat je daarvoor een kraan moet huren. Heb je graag wat meer financiële armslag dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet. Voordeel hiervan is dat je uitsluitend rente gaat betalen over bedragen die je opneemt. Valt alles mee en hoef je niet veel op te nemen dan wordt je rentelast ook niet zo hoog.

Persoonlijke lening voor meer zekerheid

Heb je een vast bedrag in gedachte en wil je hier niet van afwijken en ook niet in de verleiding komen om meer uit te geven, kies dan voor de persoonlijke lening. Immers krijg je met dit krediet een vast bedrag op je rekening gestort en daar moet je het dan mee doen. Je gaat wel gelijk rente betalen over het totale bedrag, maar de zekerheid is dat de rente vaststaat gedurende de gehele looptijd. Kom je uiteindelijk toch geld tekort dan moet je een nieuw krediet afsluiten, dit kan in sommige gevallen een probleem opleveren. Dit kan geweigerd worden omdat je pas geleden al een lening hebt afgesloten.

Waar moet je op letten bij verhuizen

Je vindt op internet checklist waarbij je kunt afvinken wat je al gedaan hebt en in één oogopslag kunt zien wat je nog moet doen. Ik zal een aantal belangrijke punten opschrijven die je zeker niet uit het oog moet verliezen.

Meterstanden opnemen

De meterstanden van gas, elektra en water opnemen is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien en in de hectiek van de verhuizing wordt vergeten, met alle latere problemen van dien. Als je dit meteen doet door het maken van een foto met je mobiele telefoon dan kun je later gemakkelijk deze standen aantonen. Natuurlijk doe je dit voor het huis welke je verlaat, maar ook voor je nieuwe woning.

Belangrijke papieren apart houden

Je zal het altijd zien. Terwijl je net alles in dozen hebt zitten heb je een document nodig om iets te kunnen regelen. Maar laat dit nu in één van de dozen zitten en je hebt geen idee in welk. Daarom is het van belang om alle belangrijke papieren in een aparte tas te doen, beter niet in een doos, want die kun je tijdens de verhuizing nog over het hoofd zien. Beter doe het in een tas en leg deze in je auto, dan heb je het altijd bij de hand.

Heb je recht op een verhuisvergoeding

Bij sommige bedrijven is er een speciale regeling voor werknemers die gaan verhuizen. Vraag even na op je werk of jouw bedrijf ook zo´n regeling kent, je weet maar nooit. Is deze regeling er niet dan wordt het misschien nog spontaan aangeboden.

Verzekeringen aanpassen

Dit is wel iets wat je in het heetst van de strijd makkelijk zou kunnen vergeten, maar toch is dit uitermate belangrijk. Breng het bedrijf waar je je verzekeringen hebt afgesloten alvast op de hoogte van je verhuisplannen. Heb je al een vaste datum, dan kunnen zij in het systeem zetten dat al je verzekeringen op die dag worden overgezet. Dan kun je het ook niet vergeten.

Informeer je bank

Niets is zo vervelend als je bankafschriften in verkeerde handen vallen. Niet dat het nu zo geheim is, maar het zijn toch erg persoonlijke documenten. Heb je de sleutel van je nieuwe huis al, informeer de bank dan alvast van je nieuwe adres.

Geld lenen voor verhuizing met een klein bedrag

Niet iedereen gaat grootschalig verhuizen. Veel alleenstaanden hebben niet veel spullen en kunnen de verhuizing af met een al dan niet geleende personenauto of een klein bestelbusje. Dan heb je natuurlijk niet veel geld nodig en hoef je ook geen enorm krediet af te sluiten. Toch kan het dan wel handig zijn om nog even wat extra cash op zak te hebben. Je kunt dan kiezen voor een voorschot op je salaris met een minilening. Niet altijd even goedkoop, maar voor een bescheiden bedrag tot 800 euro kun je er mee geholpen zijn.

Uitgebreide checklist

Wil je alles tot in de puntjes verzorgd hebben en absoluut niets willen vergeten dan kun je een uitgebreide checklist verhuizen bekijken. Je kunt dan afvinken wat je gedaan hebt en op die manier ook niets vergeten.

Dan rest mij om je veel succes te wensen met je verhuizing.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente