Geld lenen voor verbouwing (tips en voorbeeld)

Geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor verbouwing

Heb je besloten om eindelijk je huis op te gaan knappen dan zul je toch moeten gaan kijken voor geld lenen voor de verbouwing, meestal loopt het aardig in de papieren en als je niet genoeg spaargeld hebt dan zul je toch hulp van een kredietverstrekker moeten gaan vragen. Maar welk krediet komt hier voor in aanmerking en over welke periode ga je terug betalen. Gaat het over een grote verbouwing die wellicht rond de €50.000 gaan kosten dan is het misschien een oplossing om na te denken over een tweede hypotheek. Is het een lager bedrag dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Geld lenen voor verbouwing

Het is waarschijnlijk één van de meest nuttige momenten om een lening af te gaan sluiten, immers na de verbouwing zal je huis wellicht meer waard worden en kun je de lening zien als een investering die zichzelf later misschien terugbetaalt. Het gaat hier natuurlijk wel over een koophuis, voor het opknappen van een huurwoning zul je de investering nooit meer terug zien en moet je je afvragen of dit dan wel handig is.

tweede hypotheek

Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek kan een oplossing zijn als het bedrag wat je aan de verbouwing van je huis wil besteden een fors bedrag is. Voordeel van een tweede hypotheek is dat je deze over zeer lange termijn kunt aflossen zodat je maandelijks een zeer bescheiden bedrag aflost, voorts zijn er verschillende belastingvoordelen zodat je de rente van deze lening kunt aftrekken op je jaarlijkse belastingaangifte. Maar er zijn ook wat nadelen, vooral als je snel wil beginnen kan een tweede hypotheekaanvraag wat lang duren, over het algemeen moet je langs de notaris wat dan ook weer allerlei kosten met zich meebrengt. Ook de aanvraag duurt langer, rond de twee weken moet je wel rekening mee houden.
verbouwen persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening vraag je snel aan en bij goedkeuring wordt over het algemeen de lening meteen aan je beschikbaar gesteld. Je kunt terecht vanaf een bedrag van €5000 met een maximum van meer dan €100.000. Uiteraard moet je wel voldoende inkomen hebben om in aanmerking te komen, voordeel van deze vorm van lenen is dat je snel geld tot je beschikking hebt, je hoeft niet naar de notaris, dus je hebt ook geen bijkomende kosten. Een doorlopend krediet wordt via een aparte rekening aan je beschikbaar gesteld en bij een persoonlijke kun je in aanmerking komen voor een belastingaftrek voor wat betreft de rente.
verbouwingslening

Verbouwingslening

De belastingdienst heeft een aantal regels opgesteld voor een zogeheten verbouwingslening. Lees deze regels goed door, zodat je aanspraak kunt maken op de renteaftrek. Eén van de regels is dat je van het doorlopend krediet of persoonlijke lening het geld alléén maar mag gebruiken voor de verbouwing, dit betekent dus secuur alle bonnetjes bewaren zodat je dit later kunt aantonen. Ook mag de lening niet op een bestaande rekening worden gestort, je moet hier dus een aparte rekening voor openen bij de bank. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van voorwaarden waar je aan moet voldoen, de voorbeelden zijn niet compleet en het is dan ook raadzaam om op de website van de belastingdienst te kijken wat alle voorwaarden voor een verbouwingslening zijn.