Home » Geld lenen » Specifiek doel » Feestdagen » Geld lenen voor Kerst

Geld lenen voor Kerst

Geld lenen voor Kerst

Kerst is de periode van het jaar waarin we elkaar verrassen met een cadeautje, echter wanneer je portemonnee leeg is wil je misschien geld lenen voor Kerst. Waar vroeger vooral de nadruk lag op het gezellige samenzijn zie je nu dat de waardering, respect en liefde voor elkaar geuit wordt door het geven van een cadeau. Daarnaast is duidelijk de verschuiving van Sinterklaas naar Kerst te merken. De commercie speelt hier uiteraard handig op in en weet je vaak het gevoel te geven dat je mee moet in deze trend. Vaak is het al zover dat niet alleen de commercie dit van je verwacht, maar zelfs ook je vrouw, kinderen, vrienden en kennissen.

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Geld lenen voor Kerst

Door dit verwachtingspatroon kom je soms wel in een spagaat te zitten. Want wat als jij wel heel graag de mensen waar jij om geeft wilt verrassen met een cadeau, maar daar de financiële middelen niet voor hebt? Dit moeten toegeven of moeten vertellen is veelal een pijnlijk moment en helemaal in de kerstperiode. Goed bedoelde opmerkingen of goed bedoelde hulp is dan vaak het laatste waar je op zit te wachten.

Wat moet ik doen

Er zijn echter voldoende mogelijkheden om jouw dierbaren toch te verrassen. Geld lenen voor kerst is een mogelijkheid waar helaas te snel aan wordt voorbij gegaan. Want waarom wel geld lenen voor bijvoorbeeld een vakantie, maar niet voor zo’n bijzondere periode als kerst? Juist in de kerstperiode is een beetje financiële armslag erg prettig. Kerst is namelijk meer dan cadeaus. Kerst is ook de periode van uitgebreid tafelen of uit eten gaan. Beide toch een wat kostbaarder aangelegenheid dan wanneer je dit normaal gesproken doet.

Welke lening

Het aangaan van een doorlopend krediet, ook wel dk, genoemd is een passende oplossing wanneer je een bedrag wilt lenen vanaf zo’n 2000 euro. Wanneer je aanvraag akkoord is bevonden wordt het bedrag dat je wilt lenen op je rekening gestort. Vervolgens ga je dit bedrag in maandelijkse termijnen terugbetalen, uiteraard met rentevergoeding. Het grote voordeel van een dk is dat de looptijd eigenlijk oneindig is. Immers, je kunt de afgeloste bedragen weer opnemen en deze mogelijkheid kan zeer prettig zijn in het geval je eens een financiële tegenvaller hebt.

Klein bedrag lenen

Voor de bedragen tot 2500 euro is een minilening of voorschot een prima oplossing. Bij deze vorm van lenen krijg je het geleende bedrag ook op jouw rekening gestort. Vaak is dit binnen een aantal uren al het geval. Er worden geen aanvullende vragen gesteld en ook een bkr-toets wordt achterwege gelaten. Het geleende bedrag dien je terug te betalen tussen de 15 en 62 dagen. Hierdoor ben je er en snel weer vanaf en is de rentevergoeding relatief laag te noemen.

Fijne Kerstdagen

Geld lenen voor Kerst is misschien wel een oplossing voor de spagaat waarin jij je bevindt. Kies het product wat het best bij jouw past en maak er ook dit jaar weer een onvergetelijke Kerst van!

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente