Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor jubileum

Geld lenen voor jubileum

Geld lenen voor jubileum is niet zo vreemd als het klinkt. In een mensenleven word je veel geconfronteerd met allerlei soorten jubileums. Organiseer je zelf een jubileum, dan kost dan afhankelijk van het onderwerp geld en in sommige gevallen een hoop geld. Denk aan een jubileum voor een huwelijksverjaardag of een jubileum ter ere van een pensioengerechtigde leeftijd.

Leuk verzonnen allemaal, maar als je dit moet organiseren, dan moet je het ook kunnen financieren. Daarom kan het van pas komen om een gedeelte, of het gehele bedrag door middel van een lening te kunnen bekostigen. Afhankelijk van de omvang van het feest kan dit een klein bedrag zijn, of voor een megafeest een fors bedrag. Lees hier hoe je dit bepaalt en waar je een krediet kunt aanvragen.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Geld lenen voor jubileum

Natuurlijk ga je eerst bij jezelf, je partner en/of je familie te rade hoe groot je het feest gaat maken dat je gaat organiseren. Doe je het gewoon thuis, dan kun je de kosten aardig in de hand houden en kun je af met een klein bedrag van laten we zeggen €500. Op dit soort kleine bedragen kom ik later terug. Ga je echter een zaaltje huren waar wellicht ook nog een bandje komt spelen en er ook nog gegeten en gedronken moet worden dan heb je het ineens over hele andere bedragen. Reken op een feest van dergelijke omvang gerust op €5000. Hier zul je dus een passende lening voor af moeten sluiten.

Lenen van een klein bedrag

Zoals zojuist geschreven is het geven van een feestje thuis een relatief goedkope oplossing. Je hoeft geen band te huren, het eten maak je zelf en de drankjes worden verzorgd door de lokale slijter of supermarkt. Maar toch kan het geven van een kleinschalig feestje ook aardig in de papieren lopen. Het kan dan zijn dat je even snel een klein bedrag wil lenen. Ik ga dan nog steeds uit van een paar honderd euro die je zonder al teveel poespas kunt aanvragen voor een korte periode. Kijk dan eens voor een minilening. Met het aanvragen van een minilening leen je voor een korte periode een bedrag wat wel kan oplopen tot €2500. Natuurlijk heb je zo´n hoog bedrag niet nodig, maar je kunt hier terecht vanaf €100.

Hoe werkt dat dan, een minilening?

Eigenlijk is een minikrediet een heel simpel concept. Je vraagt deze online aan in minder dan 5 minuten. Bij goedkeuring staat het gewenste bedrag binnen 24 uur op je rekening en kun je er over beschikken. Zoals gezegd begint dit bij 100 euro, met een maximum van €2500. Er wordt geen kredietcheck bij het bkr uitgevoerd, dus daar hoef je jezelf geen zorgen over te maken. Het is echt geld lenen zonder gedoe. Het enige wat je per email dient op te sturen is een kopie van je legitimatiebewijs en een kopie van een bankafschrift (mag je ook met je mobiele telefoon doen).

Maar ik wil een groter bedrag

Goed, je hebt dus besloten om flink uit te gaan pakken met een knalfeest. Je vindt het leuk dat er veel mensen komen, die ook nog eens flink in de watten worden gelegd. Misschien ga je wel met pensioen en heb je heel veel fijne collega´s die je op een gezellige manier wil bedanken voor de jarenlange samenwerking. Zaaltje huren, bandje erbij, catering voor een warm- en koud buffet en ga zo maar door. Ook wil je de zaal nog leuk aan laten kleden zodat het een feestelijk aanzicht wordt.

Hoger bedrag lenen

Nu heb je het dus over echte bedragen. Reken maar snel op €5000, want dat gaat zoiets echt wel kosten. Dit heb je misschien niet zo snel in de gaten, maar met een eenvoudige optelsom zul je zien dat dit bedrag hard omhoog gaat. Nu kan een doorlopend krediet uitkomst bieden. Je vraagt een doorlopend krediet al aan vanaf €2500 euro, maar misschien is het handiger om het wat ruimer te doen zodat je nog wat cash achter de hand hebt. Met een DK ga je pas rente betalen op het moment dat je bedragen op gaat nemen. Stel dit dus wat ruimer in en wat je niet gebruikt kost je ook geen rente. Voor meer rentevaste zekerheid kun je het beste een persoonlijke lening kiezen.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente