Geld lenen voor je belastingschuld

Geld lenen voor je belastingschuld

Geld lenen voor je belastingschuld

Geld lenen voor je belastingaanslag is actueler dan ooit, veel mensen hebben een nieuw huis gekocht, maar het oude nog niet verkocht. Dit betekent dat je op een gegeven moment de betaalde rente niet meer mag aftrekken van je belastingaangifte, wat weer tot gevolg heeft dan deze hoger uitvalt dan je normaal gewend bent. Als je belastingaanslag dan toch erg hoog uitvalt zul je geld moeten lenen om deze te kunnen betalen in afwachting van de verkoop van je oude huis. Lees waar je het beste en het snelste een betrouwbare lening kunt afsluiten en ook wat voor lening je het beste kunt gebruiken.

Geld lenen voor je belastingschuld

Heb je al een belastingschuld of heb je net een behoorlijke belastingaanslag gekregen dan is het natuurlijk het verstandigste om zo snel mogelijk met de belastingdienst in contact te treden om te kijken of je wellicht uitstel, afstel of een betalingsregeling kunt treffen. Met een betalingsregeling betaal je ook rente over je belastingschuld, maar meestal is deze lager dan wanneer je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet moet afsluiten.

ferratum minilening

Ferratum

 Minilening 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee
Ferratum

Géén BKR toetsing 🙂


Alternatief voor Ferratum is Saldodipje.

financieringen

Kredietgroep Nederland

 Persoonlijke lening & Doorlopend krediet 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 3,9 - 6,4 %
Kredietbedrag: vanaf €5.000
Starttarief: Geen
Aflossen: 12-120 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 18 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
Kredietgroep Nederland

Let op! BKR toetsing!


Alternatief voor Kredietgroep Nederland is Santander.

Persoonlijke lening:€2.500€25.000€50.000
Minimale rente:5,30%3,70%3,30%
Maximale rente:10,15%8,70%7,70%
Minimale looptijd:111
Maximale looptijd:144180180
Totaal krediet:€2.995€27.511€55.022

Belastingschuld terugbetalen

Met een belastingschuld is het vooral belangrijk dat je deze snel betaalt, je krijgt anders te maken met allerlei verhogingen, rente en boetes die het bedrag nog verder opdrijven. Wil je liefst snel in één keer betalen en moet je daarvoor lenen dan is de beste optie om een persoonlijke lening af te sluiten. Deze betaal je dan in een aantal jaren terug, op deze manier heb je een lage maandlast omdat het totale bedrag over een aantal jaar wordt uitgesmeerd.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening kun je in één keer een groot bedrag betalen, daar is deze lening voor bedoeld. Je krijgt het geld op je rekening gestort en kan daar vervolgens meteen je belastingschuld mee voldoen. Het geeft wel een stukje rust als je deze gelijk kunt aflossen, want als je niet snel genoeg betaalt dan volgen er weer allerlei vervelende brieven die je tot betalen moeten dwingen. De rente van een persoonlijke lening is afhankelijk van het bedrag wat je leent maar varieert van 3,9% tot ongeveer 9% op jaarbasis.

Kwijtschelding schuld belastingdienst

Heb je een belastingschuld en betaal je deze niet snel genoeg dan staan je een aantal sancties te wachten, het begint met aanmaningen, reageer je daar niet snel genoeg op dat volgt een bezoek van de deurwaarder en in uiterste gevallen zullen je eigendommen geveild gaan worden. Je kunt eventueel wel kwijtschelding van je schuld aanvragen, maar dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De belastingdienst heeft op de website een aantal formulieren staan waarmee je kwijtschelding kunt aanvragen. De formulieren zijn voor kwijtschelden belasting, premie volksverzekeringen en de premie arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen.
Vul de formulieren vooral secuur in, want maak je hier fouten mee dan zal je aanvraag onherroepelijk worden afgewezen.

Overlijden partner

Terwijl het overlijden van je partner vaak al genoeg stress en ellende met zich meebrengt moet je ook nog eens rekening houden met een hoge aanslag van de belastingdienst, vooral als er een huis in het spel is die reeds is afbetaald en je daar alleen in blijft wonen. Het gedeelte van je partner komt dan op jouw naam te staan, maar je moet over dat gedeelte wel belasting betalen. Dus zonder dat je er ook maar één cent rijker van wordt kun je toch een blauwe brief tegemoet zien. Dit kan er ook toe leiden dat je hiervoor een persoonlijke lening moet afsluiten om deze schuld in één keer te kunnen voldoen. Moet je geld lenen voor je belastingschuld dan kun je dit het beste zo snel mogelijk regelen.

Je vindt de kwijtschelding formulieren hier.