Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor een trouwring

Geld lenen voor een trouwring

Wanneer je gaat trouwen ga je er natuurlijk vanuit dat je dit maar één keer in je leven doet. Je viert dit dan ook groots en het belooft een fantastische dag te worden. Trouwen is een emotionele gebeurtenis, maar naast een aanslag op je emoties is trouwen ook een aanslag op je financiën. Een ding wat zeker is, is dat je het voorgenomen budget voor je huwelijk gaat overschrijden. Een jurk die net iets duurder uitvalt, de band die op de feestavond speelt valt net iets duurder uit en ga zo maar door.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Eenmalige uitgave

Het is natuurlijk geweldig als je al deze extra onvoorziene uitgaven kunt financieren vanuit eigen middelen, bijvoorbeeld jouw of jullie spaargeld. Helaas gaat deze vlieger lang niet altijd op, maar je wilt ook geen concessies doen aan het grote spektakel dat jullie huwelijk heet. Neem bijvoorbeeld jouw trouwring…. Puur even als voorbeeld en dit voorbeeld komt in de praktijk vaker voor dan je denkt. Je hebt een ring gezien waar je helemaal weg van bent. Helaas gaat deze ring jullie budget ver te boven, maar je kan maar geen vergelijkende ring vinden. Jouw spaarsaldo is inmiddels gereduceerd tot nul, dus wat nu?

Lenen, de andere manier van sparen

Gelukkig hoef je niet op zoek naar een andere trouwring, want er zijn mogelijkheden om de ring van jouw dromen gewoon te kunnen kopen. Eén mogelijkheid is het sluiten van een zogenaamde minilening. Dit is een lening waarbij je een bedrag leent tot maximaal 2500 euro. Het geld staat in de meeste gevallen dezelfde dag op jouw bankrekening en voilà, je kunt de trouwring alsnog aanschaffen. Bij een minilening word je niet getoetst bij het BKR in Tiel, het Bureau Krediet Registratie. Ook worden er geen lastige vragen gesteld, zoals bijvoorbeeld bij een bank het geval kan zijn. De minilening, of flitslening, los je tussen de 30 en 124 dagen af en over het algemeen betaal je een kredietvergoeding in de vorm van rente. Dit rentebedrag valt reuze mee, aangezien je voor korte tijd leent en het niet gaat om exorbitante bedragen.

Meer dan 1000 euro lenen

Wanneer nu blijkt dat de trouwring in kwestie duurder is dan 1000 euro is er nog steeds geen man overboord. Een mogelijkheid om deze toch te kunnen kopen wordt nu geboden door het afsluiten van een doorlopend krediet, ook wel dk genoemd. Bij deze vorm van lenen wordt wel jouw kredietwaardigheid bij het BKR getoetst en zal je wel de nodige vragen dienen te beantwoorden. Niet per definitie verkeerd, want een dk is een goede en flexibele manier van lenen. Wanneer het geleende bedrag op jouw rekening is gestort ga je het dk maandelijks aflossen. Wanneer je op bepaald moment echter toch een financiële tegenvaller krijgt, dan kun je de afgeloste bedragen weer opnemen. Op die manier hou je een extra financiële buffer achter de hand om op terug te vallen. Hetzelfde geldt voor een persoonlijke lening.

De trouwring van je dromen

Lenen kun je na het lezen van bovenstaande dan ook zien als achteraf sparen. Waar je, traditioneel gezien, eerst wacht tot je het benodigde bedrag gespaard hebt voordat je tot aankoop overgaat is dit bij lenen precies andersom. Je leent geld en je kunt direct hetgeen kopen wat je wilt, jouw trouwring bijvoorbeeld, op een later moment betaal je of alles in één keer terug of in maandelijkse termijnen. Geld dat je anders op je spaarrekening had gezet. Daarmee is lenen dan ook een prima en verantwoord instrument om ook jouw trouwdag tot een onvergetelijke dag te maken……inclusief de trouwring van je dromen!

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente