Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor een paard

Geld lenen voor een paard

Paardenliefhebbers weten het al lang, het kopen van een paard is een dure aangelegenheid en er komen veel extra kosten bij kijken. Dan is niet alleen de aanschaf prijzig, maar ook het onderhoud en het stallen loopt flink in de papieren. Wil je daarom geld lenen voor een paard dan moet je al dat soort vaste kosten in je berekening meenemen. Maar welk bedrag wil je dan precies gaan lenen? Daarvoor is het nodig dat we de te verwachten kosten op een rijtje gaan zetten zodat je een goed overzicht krijgt van het totaalplaatje. Maar natuurlijk beginnen we met de aanschaf van het paard zelf.

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: JaWat kost een paard?

Je zou het bijna niet geloven maar de kosten voor de aanschaf van een paard ligt gemiddeld tussen de €2.000,- en €20.000,- waarbij moet worden opgemerkt dat het nog een stuk duurder kan. Maar omdat dit zelfs buiten het bereik van een geldlening gaat zullen we dit verder niet meenemen in de berekeningen.

Geld lenen voor een paard

Welk krediet je het beste kunt nemen voor deze aanschaf is duidelijk een persoonlijke lening. Deze kredietvorm is speciaal voor het doen van een grote uitgave in één keer. Je betaalt een vast bedrag per maand voor een vastgestelde periode (meestal 5 jaar). De rente wordt vooraf vastgesteld en verandert niet meer gedurende de gehele looptijd. Wel kan het verstandig zijn om een iets hoger bedrag aan te vragen dan wat je zelf denkt wat de kosten kunnen zijn. Krijg je dan te maken met een tegenvaller, dan kun je dat met het restant van de persoonlijke lening nog opvangen. De rente is op moment van schrijven aan de lage kant van 3,3%. Het kan zijn dat je bij het aanvragen van een offerte een afwijkend percentage gaat betalen.

Bereken hoeveel je kunt lenen

Er is een handige rekentool die je op weg kan helpen wanneer je een paard wil gaan kopen. Het enige wat je hoeft te doen is het doorlopen van een aantal stappen waarbij er informatie wordt gevraagd omtrent het te lenen bedrag. Eerst geef je aan welk bedrag je in gedachte hebt, vervolgens waar je het voor gaat gebruiken (overige). Vervolgens vragen over je persoonlijke situatie (getrouwd, niet getrouwd e.d.), uiteraard informatie over je inkomen en woonsituatie. Aan het einde van de vragenlijst krijg je een bedrag te zien wat je verantwoord zou kunnen lenen. Nu kun je ook direct kiezen om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Je vindt deze rekenhulp bij ´hoeveel kan ik lenen´.

hoeveel kan ik lenen

Andere rekenhulpen

Maar er zijn op internet natuurlijk nog andere methoden te vinden om eens te kijken of je wel voor een lening in aanmerking komt. Zo heb je een tool van Nibud waar je kunt uitrekenen of het überhaupt wel een goed idee is om een lening aan te gaan. Ook deze rekenhulp werkt bijzonder prettig en is zeker een aanrader.

Geld lenen zonder bkr

Bij het aanvragen van een lening voor de aanschaf van een paard wordt er in geval van een persoonlijke lening altijd een kredietcheck gedaan bij het bkr in Tiel. Houd hier dus rekening mee dat dit gaat gebeuren. Kom je niet in aanmerking omdat je een onprettig kredietverleden hebt dan kun je nog kiezen voor het lenen van een klein bedrag door middel van een minilening. Dit gaat echter slechts tot €2500,- en of dit dan voldoende is voor de aanschaf van je ros dat kun je zelf het beste beoordelen.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente