Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor een boot – Welke lening?

Geld lenen voor een boot – Welke lening?

Je wilt graag een boot kopen, maar je hebt er op dit moment niet genoeg geld voor. Geld lenen voor een boot is dan een optie. Wat voor soort lening is het verstandigst om te af te sluiten waardoor jij je droomboot kunt aanschaffen? Om je boot te betalen kun je ervoor kiezen om je lening aan te vragen bij degene waar je de boot van koopt. De verkoper schiet als het ware een bepaalt bedrag voor en jij zult dit bedrag in afgesproken termijnen moeten terugbetalen. Deze vorm van lenen is voor de verkoper een minder interessante keuze aangezien hij langer moet wachten op zijn geld. Het zorgt er wel voor dat de stap minder groot is voor de koper om de boot aan te schaffen.

Direct aanvragen?

Saldodipje minilening
€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander
Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.000
BKR toetsing: Ja

Qeld zakelijk
Zakelijk geld lenen

Voor alle ondernemers
€1.000 tot €200.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Ook voor eenmanszaak

Geld lenen voor een boot

Een doorlopend krediet is handig als je geld wilt lenen, maar niet precies weet hoeveel geld je nodig dient te hebben. Als je een boot wilt kopen en deze wilt verbouwen is dit de beste keuze. Een doorlopend krediet kent een enorme flexibiliteit. Er wordt niet schriftelijk vastgelegd hoelang het verloop van het doorlopend krediet is. Dit zal wijzigingen als je situatie daarom vraagt.

Boot hypotheek

Je kunt ook denken aan een hypotheek. De zogenaamde scheepshypotheek. Om hier voor in aanmerking te komen moet de boot in het register zijn opgenomen en heeft het een registratienummer nodig.

bootlening

Persoonlijke lening

De meest gekozen optie is een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening moet je een vast maandbedrag betalen en staat de rente bovendien ook vast. Het is van tevoren duidelijk gemaakt hoe hoog de rente moet zijn. De persoonlijke rente is ideaal voor mensen die precies weten hoeveel geld ze nodig dienen te hebben en als je het bedrag in één keer nodig hebt. Bovendien zul je bij een persoonlijke lening rente zekerheid hebben bij de af te lossen termijnen.

Aflossen

Het ligt er aan waar je de lening af sluit, maar bij een aantal bedrijven kun je boetevrij extra aflossen op je lening, wat ervoor zorgt dat je meer betaald, maar sneller de lening hebt afbetaald.

Jouw persoonlijke situatie

Het zal aan jouw eigen situatie liggen hoeveel geld je kunt lenen. Stel je bent een alleenstaande met een laagbetaalde baan en je verdient 2500 euro netto per maand dan zal een lening aanvragen ten eerste veelal niet lukken en ten tweede financieel niet verstandig zijn. Maar als je bijvoorbeeld getrouwd bent, je kinderen zijn het huis uit en je hebt je hypotheek afbetaald en ook nog eens beide een vaste baan dan kun je zeer zeker een hoog bedrag lenen. Let wel dat je het bedrag te allen tijde zal moeten terugbetalen.

Conclusie

Het zal aan je eigen situatie liggen wat voor jou de beste keuze is. Feit is wel dat de persoonlijke lening het meest wordt gekozen omdat je bij deze lening zekerheid hebt over het te lenen bedrag en de rente vast staat. Zorg er wel voor dat je de lening af sluit bij een betrouwbare organisatie.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente