Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor autoreparatie

Geld lenen voor autoreparatie

Tsja, daar sta je dan langs de kant van de weg. Of, als je geluk hebt nog thuis, maar hoe dan ook, je auto heeft spontaan besloten er de brui aan te geven. Zoals zich het eruit laat zien gaat de reparatie een aardige duit kosten. Zoals altijd komt een financiële tegenvaller ongelegen. Zeker wanneer je geen of nauwelijks spaarsaldo hebt. Je salaris heb je net ontvangen en voor een groot deel ook al uitgegeven, niet wetende dat je auto er spontaan mee zou stoppen. Je kan echter niet zonder auto, hebt geen geld voor de reparatiekosten, dus wat nu?

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Geld lenen voor autoreparatie

Natuurlijk kun je je tot familie of vrienden wenden om daar geld te lenen voor de reparatie. Het is goed voor te stellen dat je daar weinig trek in hebt, omdat zij nu eenmaal niets nodig hebben met jouw financiële zaken. Gelukkig is er een veel en veel simpelere manier om voor korte tijd wat extra financiële ruimte te krijgen, namelijk de minilening. In de volksmond wordt ook wel gesproken over de flitslening, vanwege het feit dat je snel over wat extra geld kunt beschikken.

Minilening zonder bkr

Voor een minilening kun je bij veel aanbieders terecht en die vindt je eenvoudig en snel op het internet. Bij een bank kun je voor een minilening niet terecht. Daarnaast is het zo dat de verwerkingstijd bij een bank het niet haalt bij de snelheid van het afsluiten van een minilening. Een bank zal je het hemd van het lijf vragen en je toetsen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Veel banken werken voor wat betreft het afsluiten van een lening alleen op afspraak en hiermee gaat kostbare tijd, die je niet hebt, verloren. Wanneer je een minilening wilt afsluiten worden er amper vragen gesteld, wordt er geen toetsing bij het BKR gedaan en voor jou het belangrijkste, staat het geld vaak al dezelfde dag op jouw rekening!

Geld lenen kost geld

Een minilening volstaat in de meeste gevallen wanneer je een bedrag wil lenen tot €2500,-. Je krijgt dit geld natuurlijk niet voor niets en in verreweg de meeste gevallen betaal je daarvoor een rentevergoeding. Een enkele aanbieder praat over transactiekosten. Een minilening moet meestal afgelost worden tussen de dertig dagen en 4 maanden. Het bedrag dat je aan rente betaalt valt dan ook reuze mee. Je leent immers relatief kleine bedragen voor slechts een korte periode. In deze periode ontvang je weer salaris en kun je daarmee de minilening weer aflossen. Hoe gemakkelijk wil je het hebben? Kortom, een mini –of flitslening is de manier om op korte termijn net even die extra financiële ruimte te verkrijgen die je nodig hebt. Dit alles regel je zonder poespas en voor je het weet rijd je weer in je auto rond……alsof deze niet stuk is geweest!


Vraag en antwoord

Hoeveel kan ik lenen om mijn auto te laten maken?

Van €100 tot maximaal €1500 kun je af met een minilening. Voor hogere bedragen kies je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Waar kan ik goedkoop een lening aanvragen?

Wil je ontdekken welke aanbieder de laagste rente rekent? Bekijk dan de beste aanbieders.


De aanvraag in het kort

  1. Kies gewenste bedrag vanaf €100
  2. Selecteer looptijd
  3. Upload je legitimatiebewijs
  4. Kies eventueel een garantsteller
  5. Verifieer je bankrekening met iDeal
  6. Verstuur je aanvraag online
  7. Wacht op de vrijblijvende offerte
  8. Bij akkoord binnen 12-24 uur geld

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente