Home » Financieel nieuws » Geld lenen voor ambtenaren is goedkoper

Geld lenen voor ambtenaren is goedkoper

Geld lenen voor ambtenaren is goedkoper dan voor diegenen die geen ambtenaar is. Maar ben je zelf niet in overheidsdienst en je partner wel, dan kom je tóch nog in aanmerking voor de gunstige voorwaarden die een ambtenarenlening met zich meebrengen. Zelfs als je partner niet full time bij de overheid werkt kun je toch nog gebruik maken van deze regeling. Waarom dit gunstige voorwaarden heeft zal ik verderop in dit artikel uitleggen en natuurlijk ook verwijzen naar de specialist op dit gebied zodat je direct een vrijblijvende offerte kunt aanvragen. De gunstige condities zijn natuurlijk gelegen in het feit dat de rente voor ambtenaren lager ligt.

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Waarom is de rente lager?

De kredietverstrekker is van mening dat iemand die bij de overheid een vaste baan heeft, deze baan heeft voor het leven. Dit betekent dus dat het inkomen wat wordt opgegeven bij de aanvraag vrij zeker over een vijftal jaar nog steeds hetzelfde is. Toch moet ook de uitlener wat risico doorberekenen. Je kunt te maken krijgen met een scheiding, ziekte en ga zo maar door. Toch blijft de rente voor ambtenaren iets lager dan voor gewone stervelingen. Dat dat lagere percentage slechts fractioneel is en ook niet altijd van toepassing zal ik later in een grafiek laten zien. Uit onderzoek is verder gebleken dat (semi) ambtenaren hun leningen beter aflossen dan anderen.

Boetevrij aflossen en oversluiten

Ben je tijdens de looptijd van de lening in de gelegenheid om extra af te lossen zodat je eerder van de lening af bent dan is dit geen enkel probleem. Extra aflossen doe je altijd boetevrij en kun je zelfstandig beslissen. Heb je nog financiële verplichtingen die niet onder het goedkopere ambtenaren tarief vallen dan kun je bij een nieuwe aanvraag gelijk deze verplichtingen over laten sluiten. Denk hierbij aan een openstaand bedrag op een creditcard, een saldo bij een postorderbedrijf, of roodstand bij je bank. Vooral dat laatste is interessant om gelijk mee te nemen, want de rente op rood staan is aan de hoge kant.

Maar is het nu echt goedkoper?

In mijn speurtocht naar een lage rente voor ambtenaren kwam ik op een website terecht die daar speciaal voor was ingericht. Deze website laat ten tijde van schrijven een laagste rente zien van 3,3% voor bijvoorbeeld een €25.000 lening. Ga ik echter naar de website van Nationale Nederlanden (NN) en bekijk daar de laagste rente dan wordt mij 4,5% voorgeschoteld. Nu zijn de voorwaarden onderling wel iets anders. In onderstaand overzicht kun je dit goed zien.

Rente en looptijd doorlopend krediet

AanbiederKredietbedragLooptijd in maandenGeboden renteTotale prijs van het krediet
Nationale Nederlanden€25.000564,5%€27.675
Geldshop€25.000604,5%€27.900
Ambtenarenlening€25.0001254,4%€31.037

Minimaal verschil

Zoals je ziet is het verschil in rente minimaal met slechts 0,1%. Echter zie je in dit voorbeeld dat de looptijden verschillend zijn, het kan zijn dat je bij de ambtenarenlening over een kortere looptijd een hogere rente moet betalen, dat is in dit overzicht niet meegenomen omdat deze gegevens mij niet geboden werden. Pas bij het aanvragen van een offerte zul je je uiteindelijke rente kunnen zien. Dit is namelijk van meer factoren afhankelijk dan alleen maar je maandelijkse inkomsten. Voordeel van een offerte is dat je hier geen gebruik van hoeft te maken, leg je de offerte terzijde zonder actie te ondernemen dan zal deze gewoon verlopen en zit je nergens aan vast.

Meer kortingen voor ambtenaren

Tot slot kun je op de speciaal ingerichte overzichtspagina verschillende aanbieders van een persoonlijke lening bekijken en naar wens een offerte aanvragen. Ambtenaren hebben meer voordelen dan slechts een kleine korting op hun lening. Uit een artikel van Binnenlands Bestuur blijkt dat ambtenaren ook korting krijgen op reizen, verzekeringen, onderhoud auto, zorgverzekering en nog veel meer. Zal ik dan toch maar ambtenaar gaan worden?

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente