Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor aanleg tuin

Geld lenen voor aanleg tuin

Tuinlening

Geld lenen voor aanleg tuin. Stel je hebt net een nieuw huis gekocht of gehuurd en er zit een tuin bij. Alleen toen je naar buiten liep om je landgoed te bekijken schrok je jezelf een hoedje. De tuin is werkelijk een enorme puinhoop en je wil toch echt vóór het begin van de lente dit weer in orde maken. Je kunt dan heerlijk buiten gaan zitten zonder dat je tegen een ruïne aan zit te kijken.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Inclusief tuinmeubilair

Wil je het helemaal naar je zin maken, inclusief mooi tuinmeubilair dan zul je hier wel diep voor in de buidel moeten tasten. Maar ja, de verhuizing op zich heeft al een aardig gat in je budget geslagen en dan kun je een lening voor je tuin misschien wel goed gebruiken.

Wat komt er bij kijken?

Wat komt er nu eigenlijk allemaal bij kijken als je je nieuwe tuin weer een beetje up to date wil maken. Er zijn verschillende verborgen kosten, waar je zo op eerste gedachte niet bij stil staat. Denk maar eens even wat er onder de grond moet gebeuren aan leidingen en dergelijke. Kun je het meeste zelf doen dan is dit natuurlijk een goed begin en kun je fiks besparen op het totale kostenplaatje. Met een slimme lening achter de hand zul je ook de verborgen of onverwachte kosten op kunnen vangen.

Geld lenen voor aanleg tuin

Welke lening komt in aanmerking?

Weet je precies wat je wil uitgeven en wil je het aangevraagde bedrag in één keer op je rekening krijgen zonder verrassingen dan kies je voor een persoonlijke lening. Deze is ook wel precies voor dit doel bestemd. je gaat immers in één keer een vrij grote uitgave doen en het is ook je plan om niet van het budget af te wijken. Wil je meer speelruimte en staat je totale uitgave nog niet vast dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet. Met deze lening betaal je slechts rente over bedragen die je daadwerkelijk opneemt. Valt de klus achteraf mee dan gebruik je minder van het krediet en betaal je over de rest geen rente.

Hoe bepaal ik het kostenplaatje?

Je begint dan met het opmeten van je perceel, aan de hand van het aantal vierkante meters die je onderhanden wil gaan nemen kun je dan al een goed inzicht krijgen over het totale kostenplaatje. Verder bekijk je wat je uit moet besteden, bijvoorbeeld graafwerk en het aanleggen van elektriciteit. Alles wat je door een bedrijf moet laten doen is niet goedkoop, een beetje graafwerk kost al snel enkele honderden euro´s. Houd hier met je budget rekening mee. Vraag alvast wat offertes aan dan krijg je een goed inzicht van de te verwachten kosten.

Mag ik de het opknappen van de tuin aftrekken van de belasting?

Je mag elke verbetering aan je huis (dus ook tuin) onder voorwaarden aftrekken van je jaarlijkse aangifte voor de belastingdienst. Dat wil zeggen, je mag de rente die je betaald op een krediet aftrekken. Dus niet de kosten van de verbouwing, maar slechts de betaalde rente over geleend geld daar voor. Betaal je alles uit eigen zak, dan heb je pech en kun je niets aftrekken.

Voorbeeld

Je trekt voor het opknappen van de tuin een bedrag van €10.000 uit en je sluit hier een persoonlijke lening of een doorlopend krediet voor af. Aan het einde van het jaar blijkt dat je €400 rente hebt betaald op je lening. Nu mag je die €400 in mindering brengen op je aangifte onder ´eigen woning´. De €10.000 van het krediet mag je NIET aftrekken. Duidelijk verhaal toch?

Wil je het snel regelen?

Heb je weinig tijd om op zoek te gaan naar verschillende aanbieders? Kies dan voor de optie snel geld lenen, hier kun je met spoed een lening afsluiten en dit kan eventueel ook zonder bkr toetsing. Let wel dat de hoogte van dit bedrag dan beperkt is. Het garandeert je echter wel een uitbetaling binnen 12/24 uur.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente