Geld lenen tips

Met deze geld lenen tips kun je overzichtelijk zien welke leenvorm de meest voordelige is. Let natuurlijk op de te betalen rente en de looptijd van de lening. Er zijn in Nederland ontzettend veel leenvormen, over al deze vormen van lenen kun je hier op geldlenenperdirect.nl tips vinden.

De meest voorkomende leenvormen waar je tips over kunt lezen zijn de minilening, doorlopend krediet, persoonlijke lening en een hypotheek.

Ook kan het nuttig zijn om te lezen wat je maandelijks kunt besparen door je bestaande lening(en) over te sluiten. Met de huidige lage rente moet er een flinke besparing te realiseren zijn. Bijna alle aanbieders van leningen bieden een service aan om leningen samen te voegen en over te sluiten met een nieuwe vaak lagere rente.

Kijk hier als je meteen meerdere leningen wilt bekijken.


Geld lenen van je ouders

Geld lenen van je ouders

Geld lenen van je ouders

Het is een goede oplossing als je geld wil lenen maar niet naar een bank wil of kan gaan. Het feit dat je niet naar de bank gaat voor geld kan meerdere redenen hebben. Je hebt al een lening lopen en kan niet bijlenen, of je inkomen is niet hoog genoeg voor het aanvragen van het bedrag wat je op het oog hebt. Zijn je ouders genegen je te helpen dan kan dat en met een beetje slimmigheid kan dit ook belastingvrij, je moet dan wel de spelregels volgen en dit vervolgens op papier zetten. Doe je dit netjes volgens de regels dan kun je op een voordelige manier aan geld komen, natuurlijk moet je dit ook wel weer aflossen en dien je bij jezelf te rade te gaan of je dit kunt behappen. Spreek het daarom goed af en leg alles vast op papier zodat er later geen misverstanden gaan ontstaan. (meer…)


Kopen op afbetaling – Goed idee?

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling

Er zijn vele webwinkels die het tegenwoordig aanbieden, kopen op afbetaling. Maar is dit een goed idee of betaal je gewoon veel te veel voor het product wat je geleverd krijgt. Het gaat meestal niet om een paar sokken, maar veelal om dure elektronica of witgoed waarbij de prijs van het product kan oplopen tot boven de 1000 euro. Aan de andere kant is het wel makkelijk, je hoeft er verder niets extra voor te doen want alles wordt voor je geregeld. Maar laten we eens kijken naar de werkelijke kosten, niet alleen van het krediet wat je afsluit met het kopen op afbetaling, maar misschien betaal je voor het product wat je koopt ook al meer dan wanneer je gewoon in één keer afrekent. Met een klein beetje vergelijken kun je zien of de kosten niet de pan uit rijzen zodat je misschien beter een geldlening elders kunt aanvragen zodat je in één keer je bestelling kan betalen. (meer…)


Crowdfunding het nieuwe geld lenen

Crowdfunding het nieuwe geld lenen

Crowdfunding het nieuwe geld lenen

Vandaag de dag kom je de term “crowdfunding” nog al eens tegen. Meestal wordt dit in verband gebracht met bijvoorbeeld artiesten of met goede doelen. Doel van deze artiesten of een specifiek goed doel is om geld bij elkaar te krijgen om hiermee een bepaald project te financieren. Doordat crowdfunding vaak alleen met dit soort grootschalige projecten in verband wordt gebracht is het voor veel mensen een ver van mijn bed show. En dat is jammer, want er zijn geluiden te horen die vinden dat crowdfunding het nieuwe geld lenen is. Zeker de laatste tijd is er een trend waar te nemen waarbij mensen die een goed idee denken te hebben op deze manier proberen een geldbedrag bij elkaar te krijgen. Dit kan gaan over alle mogelijk denkbare onderwerpen, het beginnen van een restaurant of hotel, een leuk idee om online een innovatief product te gaan verkopen tot het opzetten van een organisatie die consumenten korting kan geven. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar als je een echt goed, uniek idee hebt waar meer geld voor nodig is dan je zelf hebt is crowdfunding de ideale manier om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. (meer…)


Beleggen met geleend geld of niet

Beleggen met geleend geld of niet

Beleggen met geleend geld of niet

Beleggen met geleend geld of niet doen? De discussie hierover woedt al jaren en bij elk financieel klimaat zijn er altijd voor- en tegenstanders te vinden waarom je dat wel of niet zou moeten doen. Vaak worden er drogredenen aangevoerd door beide kampen. Laten we nu eens kijken waarom je het in deze periode van extreem lage rente al dan niet zou kunnen zien als een optie om wat extra geld te kunnen bijverdienen. Maar aan de andere kant, welke bank zou genoeg vertrouwen in je hebben om dat beursspel van jou te financieren. (meer…)


Geld lenen bij scheiding

Geld lenen bij scheiding

Geld lenen bij scheiding

Voor paren die gaan scheiden is er in veel gevallen sprake van één of meerdere leningen die gezamenlijk zijn afgesloten. Hoe moet je daar mee omgaan en wat zijn de regels, kun je nog wel geld lenen bij scheiding zelfs als deze al is uitgesproken. Voor een kredietverstrekker is het ook van belang om te weten hoe de vork in de steel zit zodat deze een weloverwogen beslissing kan nemen. Er bestaat een zorgplicht die er voor moet waken dat je niet teveel krediet op je schouders neemt. Zo kun je ook na de scheiding nog op een normale manier verder leven. (meer…)


Bereken hoeveel je kunt lenen

Bereken hoeveel je kunt lenen

Bereken hoeveel je kunt lenen

Het blijft een lastige opgave voor veel mensen die een lening willen gaan afsluiten, bereken hoeveel je kunt lenen en je komt achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Veel mensen die een lening willen gaan aanvragen hebben geen idee wat het maximale is wat ze kunnen krijgen, natuurlijk is niet altijd het maximale nodig en in veel gevallen ook helemaal niet wenselijk. Toch kan het een interessant gegeven zijn om in je achterhoofd te houden zodat je precies weet waar je aan toe bent. Het kan ook zijn dat je al ergens een lening hebt lopen en van plan bent om nog een extra lening af te gaan sluiten, dan kan het zinvol zijn om je ´oude krediet´ samen te voegen met de nieuw aan te vragen, ofwel oversluiten. (meer…)


Geld lenen voor nieuwe keuken

Geld lenen voor nieuwe keuken

Geld lenen voor nieuwe keuken

Met een nieuwe keuken ben je al snel duizenden euro´s kwijt, het is dan ook niet zo vreemd dat je moet geld lenen voor nieuwe keuken. Aan de ene kant is het vervelend dat je een lening moet afsluiten om dit voor elkaar te krijgen, maar aan de andere kant draagt het wel bij aan de waarde van je huis. Wil je later eventueel je huis verkopen dan is het hebben van een nieuwe keuken juist een extra impuls voor potentiële kopers om ze over de streep te trekken. Reken bij aanschaf op een bedrag van rond de 10.000 euro en je zult zien dat dit inclusief montage e.d. niet ver van de waarheid af zit. (meer…)


Schulden aflossen met vakantiegeld

Schulden aflossen met vakantiegeld

Schulden aflossen met vakantiegeld

Schulden aflossen met je vakantiegeld is vaak wel een goed idee, maar niet altijd even praktisch. Ga je dit jaar lekker op vakantie of heb je een verbouwing aan je huis dan kun je dit geld vaak hard gebruiken. Aan de andere kant geeft het aflossen van openstaande schulden je de rest van het jaar wel weer meer ruimte tot extra besteding omdat je niet meer maandelijks hoeft af te lossen en ook niet zoveel rente meer hoeft te betalen. Maar het hoeft niet per se het één of het ander te zijn, je kunt bijvoorbeeld een gedeelte bewaren voor je vakantie en met een ander gedeelte je schuld een beetje aflossen. (meer…)


Waar kun je goedkoop geld lenen

Waar kun je goedkoop geld lenen

Waar kun je goedkoop geld lenen

Waar kun je goedkoop geld lenen is een vraag die door veel mensen die een lening willen afsluiten wordt gesteld. Het ligt er natuurlijk ook aan welke lening er bedoelt wordt, op bijvoorbeeld een doorlopend krediet en een persoonlijke lening valt er een goedkope lening te vinden met de laagste rente van dit moment op 4,5%, dus daar kun je goed terecht voor een goedkope lening. Heb je het echter over een minilening dan wordt altijd de maximale rente van rond de 15% gerekend, met een minilening is de rente ook niet de belangrijkste kostenpost, het zijn meer de extra kosten die je moet betalen. (meer…)


Geld lenen voor je belastingschuld

Geld lenen voor je belastingschuld

Geld lenen voor je belastingschuld

Geld lenen voor je belastingaanslag is actueler dan ooit, veel mensen hebben een nieuw huis gekocht, maar het oude nog niet verkocht. Dit betekent dat je op een gegeven moment de betaalde rente niet meer mag aftrekken van je belastingaangifte, wat weer tot gevolg heeft dan deze hoger uitvalt dan je normaal gewend bent. Als je belastingaanslag dan toch erg hoog uitvalt zul je geld moeten lenen om deze te kunnen betalen in afwachting van de verkoop van je oude huis. Lees waar je het beste en het snelste een betrouwbare lening kunt afsluiten en ook wat voor lening je het beste kunt gebruiken. (meer…)