Geld lenen tips

Met deze geld lenen tips kun je overzichtelijk zien welke leenvorm de meest voordelige is. Let natuurlijk op de te betalen rente en de looptijd van de lening. Er zijn in Nederland ontzettend veel leenvormen, over al deze vormen van lenen kun je hier op geldlenenperdirect.nl tips vinden.

De meest voorkomende leenvormen waar je tips over kunt lezen zijn de minilening, doorlopend krediet, persoonlijke lening en een hypotheek.

Ook kan het nuttig zijn om te lezen wat je maandelijks kunt besparen door je bestaande lening(en) over te sluiten. Met de huidige lage rente moet er een flinke besparing te realiseren zijn. Bijna alle aanbieders van leningen bieden een service aan om leningen samen te voegen en over te sluiten met een nieuwe vaak lagere rente.

Kijk hier als je meteen meerdere leningen wilt bekijken.


Geld lenen van je ouders

Geld lenen van je ouders

Geld lenen van je ouders

Het is een goede oplossing als je geld wil lenen maar niet naar een bank wil of kan gaan. Het feit dat je niet naar de bank gaat voor geld kan meerdere redenen hebben. Je hebt al een lening lopen en kan niet bijlenen, of je inkomen is niet hoog genoeg voor het aanvragen van het bedrag wat je op het oog hebt. Zijn je ouders genegen je te helpen dan kan dat en met een beetje slimmigheid kan dit ook belastingvrij, je moet dan wel de spelregels volgen en dit vervolgens op papier zetten. Doe je dit netjes volgens de regels dan kun je op een voordelige manier aan geld komen, natuurlijk moet je dit ook wel weer aflossen en dien je bij jezelf te rade te gaan of je dit kunt behappen. Spreek het daarom goed af en leg alles vast op papier zodat er later geen misverstanden gaan ontstaan. (meer…)


Kopen op afbetaling – Goed idee?

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling

Er zijn vele webwinkels die het tegenwoordig aanbieden, kopen op afbetaling. Maar is dit een goed idee of betaal je gewoon veel te veel voor het product wat je geleverd krijgt. Het gaat meestal niet om een paar sokken, maar veelal om dure elektronica of witgoed waarbij de prijs van het product kan oplopen tot boven de 1000 euro. Aan de andere kant is het wel makkelijk, je hoeft er verder niets extra voor te doen want alles wordt voor je geregeld. Maar laten we eens kijken naar de werkelijke kosten, niet alleen van het krediet wat je afsluit met het kopen op afbetaling, maar misschien betaal je voor het product wat je koopt ook al meer dan wanneer je gewoon in één keer afrekent. Met een klein beetje vergelijken kun je zien of de kosten niet de pan uit rijzen zodat je misschien beter een geldlening elders kunt aanvragen zodat je in één keer je bestelling kan betalen. (meer…)