Home » Geld lenen » Geld lenen met pensioen

Geld lenen met pensioen

Geld lenen met pensioen
Geld lenen met pensioen

Wanneer je met pensioen gaat breekt er een heel andere tijd voor je aan. In de meeste gevallen heb je veel tijd over, hoewel dat vandaag de dag wel eens anders lijkt. Feit blijft dat je vaak op zoek moet naar een andere indeling van je dag of dat je op zoek gaat naar een tijdsbesteding of hobby nu je je werkzame leven achter je hebt gelaten. Los gezien van deze veranderingen verandert ook je financiële situatie en wil je naast je pensioen ook wat geld lenen. In verreweg de meeste gevallen gaat het inkomen bij pensioen achteruit. Ondanks de aanvullende AOW uitkering is het inkomen beduidend minder dan voorheen.

Geld lenen met pensioen

Zoals eerder gezegd heb je, nu je gepensioneerd bent, meer tijd voor hobby’s en andere zaken die je wellicht altijd al hebt willen doen. Fijn, zo zou je denken, maar wanneer je inkomen achteruit is gegaan, is er dan nog wel de financiële ruimte om je dromen en ambities waar te maken? Kun je daadwerkelijk die grote reis maken? Kun je inderdaad dat kleine bootje om te vissen kopen? Kun je……enzovoort. Helaas is het antwoord op deze vraag regelmatig “nee”.

Dromen in duigen

Onzin! Waarom zou je ook bij beperkte financiële middelen na pensionering jouw dromen niet waar kunnen maken? Er zijn meer wegen die naar Rome leiden en geld lenen met pensioen is hierin een prima optie. Geld lenen met pensioen is relatief onbekend omdat er vaak gedacht wordt dat financiële dienstverleners geen lening verstrekken aan gepensioneerden. Niets is minder waar, het gaat immers om een grote groep mensen en dus zijn er mogelijkheden.

Extra financiële ruimte

Een vorm van lenen met pensioen is het aangaan van een doorlopend krediet. Dit is een flexibele manier van lenen met een variabele rente. Even kort door de bocht: je leent een bedrag, krijgt dit op je rekening gestort en voilà, zie hier de financiële ruimte die je zocht. Door het maandelijks terugbetalen los je het doorlopend krediet af, maar wanneer je last hebt van financiële tegenwind kun je de afgeloste bedragen weer opnemen.

Persoonlijke lening

Deze vorm van lenen met pensioen is een heel geschikte vorm wanneer je bijvoorbeeld die ene grote aankoop wilt doen. Ook hier weer even in vogelvlucht: je leent het bedrag, krijgt dit op je rekening gestort en je kunt de aankoop doen die je graag wilt doen. Vervolgens los je deze persoonlijke lening af in vaste maandelijkse termijnen met vaste rente. De looptijd staat dan ook vast en de maandbedragen zijn elke maand gelijk. Dit in tegenstelling tot het doorlopend krediet waarbij de maandtermijnen wisselend kunnen zijn. Groot voordeel van een persoonlijke lening is dat je precies weet wanneer je er weer vanaf bent.

Klein bedrag lenen

Wanneer je op korte termijn geld nodig hebt, zeg tot zo’n 800 euro, dan is een flitslening of de minilening de oplossing. Vaak al binnen een dag op je rekening zonder lastige vragen en zonder toets bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Deze lening los je binnen 15-45 dagen af, waardoor de vergoeding die je erover betaalt reuze mee valt.

Conclusie

Geld lenen met pensioen is wel degelijk mogelijk. Er kunnen leeftijdsgrenzen gelden, informeer gewoon bij de aanbieder die je kiest. Je hebt je leven lang hard gewerkt, dan mag je nu toch genieten? Geld lenen met pensioen is dan wellicht de oplossing voor jou om ook de dingen te doen die je altijd al graag hebt willen doen.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente