Home » Geld lenen » Geld lenen met garantstelling ouders

Geld lenen met garantstelling ouders

Als je jong bent zit je boordevol plannen en dromen. In de praktijk valt het echter lang niet altijd mee om deze plannen en dromen te realiseren. Vaak heb je er simpelweg de financiële middelen niet voor. Geld lenen is dan een mogelijkheid die je kunt overwegen, maar ook hier kun je wel eens van een koude kermis thuis komen. Een mogelijkheid die je nog kunt gebruiken is geld lenen met garantstelling ouders omdat er dan voor de kredietverstrekker een extra zekerheid voorhanden is.

Voorbeelden bekijken?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Nieuwe ontwikkelingen

De laatste jaren is er rondom de financiële sector het nodige te doen geweest, dat zal je vast niet zijn ontgaan. De gevolgen van al deze ontwikkelingen zijn dat de normen en eisen op het gebied van lenen behoorlijk zijn aangescherpt. Hierdoor kan het zijn dat jij niet de bedragen kunt lenen die jij nodig hebt om jouw plannen en dromen uit te laten komen.

Is er dan helemaal niets mogelijk?

Gelukkig zijn er meer wegen die naar Rome leiden en zijn er wel mogelijkheden om geld te lenen als je jong bent. Dit wordt een “lening met garantstelling ouders” genoemd. De garantstelling van ouders geeft de bank of financieel dienstverlener meer zekerheden. En hier is het hen uiteindelijk allemaal om te doen, zekerheden dat de verstrekte lening ook wordt terugbetaald. In het geval jij niet aan de betalingsverplichting van de lening kunt voldoen, zal de kredietverstrekker bij je ouders aankloppen. Voordeel van een lening met garantstelling ouders is niet alleen dat je een hoger bedrag kunt lenen, in veel gevallen krijg je ook rentekorting.

Voor welke soort leningen

De lening met garantstelling ouders is voor verschillende leenvormen mogelijk. Het is mogelijk om zowel voor een doorlopend krediet als voor een persoonlijke lening gebruik te maken van deze garantstelling. Je kiest voor een doorlopend krediet als je wat meer flexibiliteit nodig hebt qua lenen en je kiest voor de persoonlijke lening als je voor zekerheid kiest wat betreft de te betalen rente en maandelijkse termijnen.

Geld lenen met garantstelling ouders

Ook voor hypotheek

Naast deze twee vormen van consumptief krediet kun je de garantstelling van je ouders ook inzetten voor het aangaan van een hypotheek. Hierdoor is het wellicht toch voor jou mogelijk om samen of alleen de woning/appartement te kopen waar jij je zinnen op hebt gezet. Bespreek deze mogelijkheid van geld lenen eens met je ouders. Wanneer zij willen en kunnen helpen komen jouw dromen wellicht binnen handbereik. De hypotheekrente staat historisch laag, laat je daarom goed voorlichten zodat je een goed besluit kunt nemen, een hypotheek daar zit je immers lange tijd aan vast.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente