Home » Geld lenen » Klein bedrag lenen » Flitslening

Flitslening

Wat is een flitslening?

Een flitslening, ook wel minilening genoemd, is een lening van een klein bedrag vanaf 100 euro tot maximaal 1500 euro. Het bedrag staat razendsnel op je rekening (binnen 24 uur) en wordt door veel Nederlandse consumenten gezien als een voorschot op het salaris. Bij een flitslening wordt geen kredietwaardigheid getoetst.

Flitslening

Ja, het is een beetje rare uitdrukking om aan te geven dat je met een flitslening een klein bedrag tot €1500 kunt lenen. Maar natuurlijk is deze vorm van krediet ook onder andere namen bekend, zoals minilening of minikrediet. Lees verder en je kunt zien wat het precies betekent, waar je het kunt aanvragen en wat je moet doen om te zorgen dat je een goedkeuring krijgt als je je aanvraag indient.

Hoe is deze leenvorm tot stand gekomen en voor welke doelgroep is deze bedoeld. Voldoe jij aan de gestelde eisen? Dan is het aanvragen daarvan in minder dan 5 minuten voor elkaar. Zorg dat je dan de gevraagde papieren snel opstuurt per e-mail zodat je snel kunt beschikken over het door jou aangevraagde bedrag.

Direct aanvragen ?

Minilening
Snel op je rekening
Van €100 tot €1800
Snel & betrouwbaar
Ruime goedkeuring

Snel pinnen

Bekijk alle mogelijkheden
Rente flitslening

Minilening:€500€1500
Rente11,92%11,66%
Looptijd30 dagen62 dagen
Totaal€504,65€1520,77

Geld lenen met flitslening

Laten we beginnen met uit te leggen voor wie de flitslening, ofwel minilening bedoelt is zodat daar geen verwarring over kan gaan ontstaan. Het flitskrediet (nog een andere benaming) is bedoelt als voorschot op je salaris om je tijdelijk wat extra financiële ruimte te geven zodat je wat rekeningen kunt betalen die niet kunnen wachten tot het einde van de maand wanneer je loon gestort wordt.

Je kunt een bedrag aanvragen tot maximaal €1500 die je in een relatief korte periode weer moet terug storten. Daarmee verschilt het wezenlijk van andere kredietvormen. Wil je snel en direct geld op je rekening, dan is een minilening daar goed voor geschikt.

Wat kan ik precies aanvragen?

informatieHet is een verantwoordelijkheid die voor een groot deel bij jezelf ligt. Ga eens na wat je aan het einde van deze maand, of de daarop volgende maand zou kunnen missen om je lening terug te kunnen betalen. Het klinkt wel leuk om even €1500 te lenen als voorschot op je salaris, maar de maximale leenperiode van maximaal 62 dagen is zo weer voorbij. Het is tevens niet langer verplicht om het bedrag wat je hebt gekregen weer in één keer af te lossen, dit kan tegenwoordig ook in (twee) termijnen, ook iets om in gedachte te houden wanneer je besluit om aan te gaan vragen.

Voorwaarden – wanneer – voordelen

Minimaal 18 jaar
Regelmatig inkomen
Woonachtig in Nederland
Bankrekening op je eigen naam
Mobiele telefoon
Geen openstaande minilening die nog afgelost moet worden
Je bent in staat om het geleende terug te betalen
Je kiest zelf een garantsteller. Gratis of betaald
Wanneer een
minilening?
Auto reparatieOnverwachte uitgave
Televisie kapotZakgeld vakantie
BoodschappenSalaris te laat
Pinpas leegVoorschot
VerjaardagWeekend weg
Lenen met ruime goedkeuringSnel geld nodig
Lenen zonder gedoeLenen zonder papierwerk
Wasmachine kapotInrichten tuin
Voordelen minilening
Snel geld op je rekeningVrij te besteden
Ruime goedkeuringOok lenen met schulden
Simpele aanvraagGeen persoonlijk contact
Snelle goedkeuringPer iDeal terug betalen
Geen lastige vragenSnelle aflossing
Geen papierwerkAfhandeling per email
Ook aanvragen in het weekend

Geld lenen zonder bkr toetsing

Een andere reden waarom de minilening zo populair is geworden is het feit dat er geen toetsing bij het bkr wordt uitgevoerd, om het maar even simpel te zeggen kun je dus geld lenen zonder kredietcheck. Dit heeft voor een grote groep mensen in Nederland, dat zijn er rond de 700.000, het gevolg dat zij toch een klein bedrag kunnen lenen waar zij anders voor een gesloten deur komen te staan. Het blijft voor iedereen natuurlijk wel zaak om goed na te gaan of je in staat bent om aan het einde van de leenperiode aan je verplichtingen te kunnen voldoen.

Waar kun je aanvragen?

Het hele proces van aanvragen verloopt via het internet, dan heb ik het niet alleen over de aanvraag zelf, maar ook over het toesturen van je gegevens zoals legitimatie, bankafschrift, e.d. gaat in zijn geheel op elektronische wijze, je verstuurt al je gegevens per e-mail.

Let op het volgende!

waar aanvragenLet bij het aanvragen goed op de kosten, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wil je dit nu doen, kijk dan op de pagina minilening aanvragen. Wil je meer informatie over geld lenen voordat je een besluit neemt dan kun je eens kijken op de website van het AFM waar je verschillende tips krijgt waar je op moet letten en wat er maximaal aan rente wordt gevraagd.

Stap voor stap uitleg flitslening

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €1800
2. Kies de looptijd. Maximaal 62 dagen
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening
Snel geld lenen met ruime goedkeuring

Update aanbieders

Er is in de loop van tijd het één en ander veranderd voor wat betreft de aanbieders. Meerdere verstrekkers van een minilening hebben hun activiteiten moeten stoppen omdat zij niet over de juiste vergunningen beschikte. Ik heb eerder al geschreven dat Loandome en Cashper noodgedwongen gestopt zijn vanwege problemen met de AFM.

De twee aanbieders die Nederland nu nog kent én waar ik uitgebreide reviews over heb geschreven zijn: Saldodipje ervaringen aan de ene kant met de bekende minilening en Ferratum (gestopt – alleen Saldodipje beschikbaar), met naast de minilening, ook nog in de markt met een nieuw product, de pluslening.

Minilening is het lenen van een klein bedrag vanaf €100 tot maximaal €1000.
Bedragen van €100 tot en met €500 dienen in 1 keer te worden afgelost binnen 30 dagen.
Bedragen van €600 tot en met €1000 dienen in 1 keer te worden afgelost binnen 45 dagen.

Pluslening is het lenen van een groter bedrag vanaf €1100 tot maximaal €1800.
Al deze bedragen mogen in meerdere termijnen worden afgelost, maar altijd binnen 62 dagen.

Veranderde bedragen

Maar is er is nog meer veranderd. Waar je eerder nog maximaal €1000 kun aanvragen bij Cashper (gestopt), kun je nu met een Pluslening van Ferratum maximaal €1500 aanvragen. Aangezien dit een fors bedrag is om in één keer af te lossen bestaat nu ook de mogelijkheid om dit in twee termijnen te doen. De te betalen kosten voor een garantstelling blijven echter onveranderd hoog, zoals je in mijn review over Ferratum hebt kunnen lezen.

De kosten

Dat er aan het afsluiten van een flitslening kosten verbonden zijn, dat zal voor niemand een verrassing opleveren. Echter bedenk wel precies wat die kosten zijn en of je in staat bent om deze te voldoen na afloop van de periode. De kosten voor een flitslening bestaat uit 2 componenten. Ten eerste de rente vanaf 6,78% op jaarbasis en ten tweede de garantstelling die zowel een betaalde als een kosteloze oplossing kent. Hieronder zie je hoe de garantstelling precies werkt.

Garantstelling

Garantstelling

Voor de kosteloze versie van de garantstelling dien je het volgende aan te leveren:
Van de garantsteller:

  1. Legitimatie.
  2. Recent bankafschrift.
  3. Loonstrook.
  4. Is de garantsteller getrouwd, dan dient ook de partner mee te tekenen.
  5. Ten minste 25 jaar oud.
  6. Woonachtig in Europa.

Alle gegevens kunnen per e-mail (klantenservice@saldodipje.nl) worden verzonden. Kun je een bekende of familielid vragen om persoonlijk voor je garant te staan? Je betaalt dan bij het aanvragen van een snelle minilening uitsluitend de rente.

Geen garantstelling

Als je niet kiest voor een garantsteller, dan betaal je na ontvangst van je minilening een verhoging om de kosten te dekken. Deze verhoging is afhankelijk van het aangevraagde bedrag.

Kan ik ook geld lenen zonder inkomen?

In Nederland komt het bijna niet voor dat iemand totaal geen inkomen heeft. Voor wat betreft de voorwaarden voor het aanvragen van een kleine lening is de lat dan ook niet erg hoog gelegd. Iedereen die een regelmatig inkomen heeft komt al in aanmerking. Wil je geld lenen zonder inkomen dan kun je het beste aan een familielid, partner, vriend(in) vragen of deze wil helpen bij de aanvraag. Lukt dat inderdaad, dan hoef je ook de kosten voor de garantstelling niet te betalen en betaal je uitsluitend de rente. Op deze manier ben je goedkoop uit en ook direct geholpen.

Video met uitleg minilening

Met spoed geld lenen

Wie op een vlotte manier wil geld lenen, komt met een flits lening goed aan zijn/haar trekken. Naast de bijzonder korte aanvraagprocedure die je in 5 minuten kunt afronden, staat het beoogde geldbedrag ook nog eens met spoed op je rekening. Want wat vind je zelf van een uitbetaling op je pinpas binnen 12 tot 24 uur. Dat is met recht snel geld lenen te noemen.

€100 – €1800
Maximale looptijd 62 dagen
Direct op je rekening gestort
Snelle aanvraag en uitbetaling
Binnen 12 uur tot 24 uur geld
Ruime goedkeuring

Kenmerken minilening:
€100 – €1800
Maximale looptijd 62 dagen
Direct op je rekening gestort
Snelle aanvraag en uitbetaling
Binnen 12 uur tot 24 uur geld
Ruime goedkeuring

Wat is een flitslening?

Een flitslening, ook wel minilening genoemd is bedoeld voor het aanvragen van een klein bedrag tot 1500 euro. Naast het feit dat het om kleine bedragen gaat, krijg je de flitslening snel op je rekening gestort (binnen 12-24 uur). Tevens wordt er geen bkr toetsing en registratie uitgevoerd.

Hoeveel kan ik lenen met een flitslening?

Hier een overzicht van de bedragen die beschikbaar zijn als flitslening: €100 – €200 – €300 – €400 – €500 – €600 – €700 – €800 – €900 – €1000 – €1100 – €1200 – €1300 – €1400 – €1500.

Hoe snel moet ik weer aflossen?

Voor het aflossen zijn er verschillende mogelijkheden. 15, 30, 45, of 62 dagen. Opgemerkt moet worden dat de 62 dagen flitslening in 2 termijnen kan worden afgelost.


Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente