fbpx

Geld lenen met flitslening (update aanbieders)

Geld lenen met flitslening

Geld lenen met flitslening

Ja, het is een beetje rare uitdrukking om aan te geven dat je met een flitslening een klein bedrag tot € 1500 kunt lenen. Maar natuurlijk is deze vorm van krediet ook onder andere namen bekend. Lees verder en je kunt zien wat het precies betekent, waar je het kunt aanvragen en wat je moet doen om te zorgen dat je een goedkeuring krijgt als je je aanvraag indient. Hoe is deze leenvorm tot stand gekomen en voor welke doelgroep is deze bedoeld, voldoe jij aan de gestelde eisen dan is het aanvragen daarvan in minder dan 5 minuten voor elkaar. Zorg dat je dan de gevraagde papieren snel opstuurt per e-mail zodat je snel kunt beschikken over het door jou aangevraagde bedrag.

Geld lenen met flitslening

Laten we beginnen met uit te leggen voor wie de flitslening, ofwel minilening bedoelt is zodat daar geen verwarring over kan gaan ontstaan. Het flitskrediet (nog een andere benaming) is bedoelt als voorschot op je salaris om je tijdelijk wat extra financiële ruimte te geven zodat je wat rekeningen kunt betalen die niet kunnen wachten tot het einde van de maand wanneer je loon gestort wordt. Je kunt een bedrag aanvragen tot maximaal € 1500 die je in een relatief korte periode weer moet terug storten. Daarmee verschilt het wezenlijk van andere kredietvormen. Wil je snel en direct geld op je rekening, dan is een minilening daar goed voor geschikt.

Wat kan ik precies aanvragen

informatieHet is een verantwoordelijkheid die voor een groot deel bij jezelf ligt. Ga eens na wat je aan het einde van deze maand, of de daarop volgende maand zou kunnen missen om je lening terug te kunnen betalen. Het klinkt wel leuk om even € 1500 te lenen als voorschotje, maar de maximale leenperiode van 30- of 45 dagen is zo weer voorbij. Het is tevens niet langer verplicht om het bedrag wat je hebt gekregen weer in één keer af te lossen, dit kan tegenwoordig ook in (twee) termijnen, ook iets om in gedachte te houden wanneer je besluit om aan te gaan vragen.

Geld lenen zonder bkr toetsing

Een andere reden waarom de minilening zo populair is geworden is het feit dat er geen toetsing bij het bkr wordt uitgevoerd, om het maar even simpel te zeggen kun je dus geld lenen zonder bkr. Dit heeft voor een grote groep mensen in Nederland, dat zijn er rond de 700.000, het gevolg dat zij toch een klein bedrag kunnen lenen waar zij anders voor een gesloten deur komen te staan. Het blijft voor iedereen natuurlijk wel zaak om goed na te gaan of je in staat bent om aan het einde van de leenperiode aan je verplichtingen te kunnen voldoen.

Waar kun je aanvragen

waar aanvragenHet hele proces van aanvragen verloopt via het internet, dan heb ik het niet alleen over de aanvraag zelf, maar ook over het toesturen van  je gegevens zoals legitimatie, bankafschrift, e.d. gaat in zijn geheel op elektronische wijze, je verstuurt al je gegevens per e-mail. Op de website van GeldlenenPerdirect.nl vind je een pagina die een overzicht geeft van aanbieders van de flitslening.

saldodipje minilening

Saldodipje

Minilening
€50 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Saldodipje
ferratum minilening

Ferratum

Minilening
€100 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Ferratum

Maar let op

Let bij het aanvragen goed op de kosten, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wil je dit nu doen, kijk dan op de pagina minilening aanvragen. Wil je meer informatie over geld lenen voordat je een besluit neemt dan kun je eens kijken op de website van het AFM waar je verschillende tips krijgt waar je op moet letten en wat er maximaal aan rente wordt gevraagd.

Update aanbieders

update aanbieders flitsleningEr is in de loop van tijd het één en ander veranderd voor wat betreft de aanbieders. Meerdere verstrekkers van een minilening hebben hun activiteiten moeten stoppen omdat zij niet over de juiste vergunningen beschikte. Ik heb eerder al geschreven dat Loandome en Cashper noodgedwongen gestopt zijn vanwege problemen met de AFM. De twee aanbieders die Nederland nu nog kent én waar ik uitgebreide reviews over heb geschreven zijn: Saldodipje en Ferratum.

Veranderde bedragen

Maar is er is nog meer veranderd. Waar je eerder nog maximaal € 1000 kun aanvragen bij Cashper (gestopt), kun je nu met een Pluslening van Ferratum maximaal € 1500 aanvragen. Aangezien dit een fors bedrag is om in één keer af te lossen bestaat nu ook de mogelijkheid om dit in twee termijnen te doen. De te betalen kosten voor een garantstelling blijven echter onveranderd hoog, zoals je in mijn review over Ferratum hebt kunnen lezen. Wil je weten wat de kosten zijn en ben je niet zeker? Lees dan mijn artikel waarom je beter geen minilening kunt nemen.

De kosten

kosten flitsleningDat er aan het afsluiten van een flitslening kosten verbonden zijn, dat zal voor niemand een verrassing opleveren. Echter bedenk wel precies wat die kosten zijn en of je in staat bent om deze te voldoen na afloop van de periode. Ook daar heb ik eerder over geschreven ´minilening wat zijn de kosten´. Wanneer je goed kennis neemt van het totaalplaatje dan kom je achteraf ook niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wat als ik geen inkomen heb

In Nederland komt het bijna niet voor dat iemand totaal geen inkomen heeft. Voor wat betreft de voorwaarden voor het aanvragen van een kleine lening is de lat dan ook niet erg hoog gelegd. Iedereen die een inkomen heeft van minimaal €900 per maand komt al in aanmerking. Wil je geld lenen zonder inkomen dan kun je het beste aan een familielid, partner, vriend(in) vragen of deze wil helpen bij de aanvraag. Lukt dat inderdaad, dan hoef je ook de kosten voor de garantstelling niet te betalen en betaal je uitsluitend de rente. Op deze manier ben je goedkoop uit en ook direct geholpen.

Dit vind je misschien ook leuk...