Home » Geld lenen » Geld lenen met een lening die bij je past

Geld lenen met een lening die bij je past

Geld lenen met een lening die bij je past
Geld lenen met een lening die bij je past

Het lijkt een makkelijke opgave, geld lenen met een lening die bij je past. Maar waar moet je rekening mee houden, waar ga je het geld voor gebruiken en over wat voor een periode wil je dit weer aflossen. Misschien nog wel belangrijker de vraag welke rente je in gedachte hebt, de rente mag dan wel historisch laag staan, maar is vergeleken met omringende landen, zoals België toch nog aan de hoge kant. Het blijft dus van belang, zeker met een lening waar je vele jaren aan vast zit goed naar dit rentepercentage te kijken. Een procentje meer of minder lijkt op het eerste gezicht niet zo veel, maar over meerdere jaren kan dit aardig in je portemonnee schelen en komt vaak neer op tientallen euro´s per maand meer of minder betalen.

Geld lenen met een lening die bij je past

Laten we eens beginnen met de vraag waar je het geld voor nodig hebt. Ga je iets duurs kopen, ga je je huis opknappen of opnieuw inrichten, of wil je gewoon wat geld achter de hand voor als zich een noodsituatie voor doet. Voor al deze redenen is er een passend krediet waarbij het ene krediet duurder uitpakt dan het andere. Maar omdat er verschillende kredietvormen zijn, hebben deze elk hun eigen voor- en nadelen. Het kan namelijk ook zijn dat je voor een korte periode een klein bedrag wil lenen, hier komt weer een heel andere geldlening om de hoek kijken. Laten we ze stap voor stap doorlopen zodat je aan het einde een duidelijk beeld hebt wat betreft een geldlening die bij je past.

Je gaat iets duurs kopen

Iets duurs kan van alles zijn, een auto, een televisie, een camper of caravan, enz. In ieder geval is het iets dat een hoge prijs kent en wat je in één keer dient te betalen. Hiervoor kun je kiezen voor een persoonlijke lening omdat je het bedrag in één keer op je rekening gestort krijgt en je voor de gehele periode zeker bent van het bedrag wat je per maand moet terug betalen en ook het rentepercentage veranderd niet gedurende de hele looptijd. Een persoonlijke lening kun je al aanvragen vanaf 2.500 euro, maar een meer gebruikelijk bedrag is rond de 10.000 euro, afhankelijk van je kredietbehoefte. Een gebruikelijke looptijd voor een persoonlijke lening is afhankelijk van de omstandigheden, maar meestal is dit 5 jaar.

Je hebt graag wat geld achter de hand

Je hebt nu niet per se geld nodig, maar je vindt het prettig dat in geval van nood je meteen wat geld tot je beschikking hebt, of als je eens op vakantie gaat en net wat geld tekort komt dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet. Deze geldlening heeft als voordeel dat je pas rente gaat betalen op het moment dat je je leenbedrag ook daadwerkelijk gaat opnemen, met andere woorden, je hoeft geen rente te betalen als je nog niet van het doorlopend krediet gebruik gaat maken. Heb je dan ineens geld nodig om wat voor een reden dan ook, dan boek je simpel wat je nodig hebt over naar je eigen privérekening. Echter is de rente variabel en ook de looptijd hoeft niet vast te staan.

Even snel wat geld op je rekening

Nu gaan we het niet over forse bedragen hebben, maar juist over een relatief laag bedrag. Je kunt als je een regelmatig inkomen hebt van 900 euro netto per maand kiezen voor een minilening. Dit minikrediet is eigenlijk een voorschot op je salaris en moet ook snel worden terugbetaald. Je vraag dit simpel online aan zonder veel lastige contracten en het minimale bedrag wat je kunt aanvragen is 100 euro met een maximum van 800 euro. Hier wordt geen bkr toetsing gedaan, dus wanneer je aan de voorwaarde van het inkomen voldoet maak je al snel kans op goedkeuring. Je moet de minilening binnen maximaal 45 dagen weer terug betalen.

Maar ik wil een huis kopen

Nu wordt het spannend, want je staat op het punt om een enorm bedrag te gaan lenen. Belangrijk is dat je meerdere offertes op papier aanvraagt zodat je deze thuis naast elkaar kunt leggen om goed te kunnen vergelijken. Een offerte verplicht je tot niets en wanneer je geen actie onderneemt verloopt deze en zit je nergens aan vast. Er zijn veel factoren waar je rekening moet houden wanneer je een huis gaat kopen, dat is niet alleen de rente, maar ook verplichte verzekeringen zoals een overlijdensriscoverzekering waarbij je met een beetje rondkijken op internet tientallen euro´s per maand kunt besparen. Sommige verstrekkers van een hypotheek proberen uiteraard je tegelijkertijd de verzekeringen bij hen af te laten sluiten. Vaak betaal je dan meer kosten dan wanneer je zelf eens op Google overlijdensverzekering gaat zoeken.