Home » Geld lenen » Geld lenen met een jaarcontract

Geld lenen met een jaarcontract

Geld lenen met een jaarcontract is zeker wel mogelijk als je aan de gestelde voorwaarden voldoet. Uiteraard wordt er ook gekeken naar andere factoren die een rol kunnen spelen bij het aanvragen van een krediet. Wat de voorwaarden zijn zal ik proberen uit te leggen zodat je kunt bekijken en vergelijken wat voor jou de beste oplossing zou kunnen zijn voor het afsluiten van een lening. Hoeveel wil je lenen en waar ga je het voor gebruiken, kies je voor een langlopende lening of ben je er liever snel van af. Er zijn verschillende rekenmodules waarbij je precies kunt zien hoeveel je kunt lenen met jouw inkomen.

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Wat is een jaarcontract?

Een jaarcontract voor een werknemer is een overeenkomst die door een werkgever en werknemer wordt gesloten en die een werknemer aan een bedrijf bindt voor een periode van maximaal een jaar. Het is een document dat de rechten en verplichtingen van beide partijen duidelijk omschrijft. Een jaarcontract bevat meestal een loonpakket, waardoor de werknemer een vaste beloning krijgt. Deze kan bestaan uit een salaris, bonussen, vakantiegeld en andere voordelen. Het jaarcontract kan ook een verplichting aan beide partijen bevatten, zoals contractuele verplichtingen ten aanzien van arbeidstijden, kledingvoorschriften, afwezigheid en verlofregelingen.

Verschillende kredietvormen

Er zijn verschillende kredietvormen die je ook met een jaarcontract kunt aanvragen. Kies je voor extra bestedingsruimte om eventuele financiële tegenslagen op te vangen, dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet, je kunt deze aanvragen vanaf 5.000 euro. Ga je iets duurs kopen zoals een auto, een caravan, camper, of ga je je huis verbouwen en heb je het geld in één keer nodig, dan kies je voor een persoonlijke lening. Ten slotte kun je een klein bedrag lenen in de vorm van een minilening, op deze manier kun je snel een bedrag tot maximaal 1500 euro lenen, hierbij is het sowieso geen enkel bezwaar dat je een jaarcontract hebt.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Het is voor de kredietverstrekker van belang om te achterhalen of je na het aflopen van het jaarcontract in vaste dienst wordt genomen, daarom wordt er veelal om een intentieverklaring van de huidige werkgever gevraagd waar deze aangeeft dat je na deze periode in vaste dienst kan komen, hetzelfde geldt overigens voor geld lenen als uitzendkracht. Zo kan er bepaalt worden of je de lening ook na een jaar nog op een normale manier nog kunt aflossen, dit is natuurlijk ook van belang voor jezelf, omdat je na dat jaar niet in de problemen wil komen omdat je je lening niet meer kan aflossen.

Waar wordt nog meer naar gekeken?

Bij geld lenen met een jaarcontract wordt er naar een aantal factoren gekeken die bepalen of je aanvraag wordt goedgekeurd of niet. Woon je in een huurhuis of heb je een koophuis, woon je samen of alleen, heb je nog andere leningen lopen. Zo ja, dan kun je deze wellicht meteen oversluiten. Ook van belang is dat je geen BKR achterstand notering, ofwel een negatieve BKR hebt, heb je dit laatste wel dan kun je alleen terecht voor een minilening. Zo zie je dat er vele factoren zijn die bepalen of je aan de voorwaarden van een doorlopend krediet of persoonlijke lening voldoet.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente