Geld lenen met 1500 euro netto in de maand

Geld lenen met 1500 euro netto in de maand

Geld lenen met 1500 euro netto in de maand

Geld lenen met 1500 euro netto in de maand. Met een dergelijk inkomen is dit helemaal niet verkeerd om een ruime keuze aan leningen te hebben waar je uit kunt kiezen. Met 1500 euro netto in de maand heb je een modaal inkomen. Natuurlijk telt bij een leningaanvraag niet uitsluitend je inkomen, er wordt ook gekeken naar je vaste lasten, variabele lasten en andere leningen. Tegenwoordig wordt ook de beschikbaarheid van rood staan bij je bank meegenomen en ook je ´dure´ mobiele telefoon kan een rol spelen bij de hoogte van een nieuwe lening. Aan de hand hiervan wordt een risicoprofiel gemaakt.

Welk krediet heb je nodig

Laten we eens bij het begin beginnen en kijken welk bedrag je nodig hebt én waar je het voor wil gaan gebruiken. Er zijn verschillende kredietvormen waar je uit kunt kiezen, deze hebben allen hun eigen voor- en nadelen. Kies de juiste lening bij het doel waarvoor je het gaat gebruiken en je weet zeker dat je er later geen spijt van zult krijgen. Ik zal de verschillende vormen hieronder op een rij zetten zodat je zelf kunt bepalen wat voor jou de beste oplossing is.

Groot bedrag lenen voor specifiek doel

Hier weet je dus al precies hoeveel je nodig hebt én waar je het voor gaat gebruiken. Je gaat iets duurs kopen en wil dit (deels) financieren. Je hebt het dan over een nieuwe auto camper, caravan of een boot. Maar het kan net zo goed een nieuwe televisie zijn, een verbouwing aan je huis of het oversluiten van een dure lening naar een goedkopere lening met een lagere rente.

Persoonlijke lening

In bovenstaande voorbeeld kom je over het algemeen terecht bij een persoonlijke lening. Dit heeft een aantal redenen. Je krijgt het bedrag in één keer op je rekening gestort en vervolgens betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing over een langere periode, vaak is dit 5 jaar. Het bedrag wat je per maand gaat betalen blijft gedurende de hele looptijd hetzelfde, want de rente en de looptijd worden immers vastgesteld voor de totale periode.

Groot bedrag lenen voor noodgevallen

Heb je zelf niet veel spaargeld en wil je eventuele financiële tegenslagen op kunnen vangen dan kies je voor een lening die niet meteen op je rekening gestort wordt, maar aan je beschikbaar wordt gesteld op een aparte rekening die je kunt aanspreken wanneer de nood aan de man is. Ook deze leenvorm is geschikt voor het oversluiten van een dure lening naar een goedkopere variant. Ook bestaat de mogelijkheid om een oudere lening samen te voegen met een nieuwe, je hoeft hier zelf niet veel voor te doen. Alles wordt voor je geregeld en je oude lening wordt in zijn geheel afgelost.

Doorlopend krediet

Voor een bedrag achter de hand voor eventuele noodgevallen kies je voor een doorlopend krediet. Je gaan namelijk pas rente betalen op het moment dat je er gebruik van gaat maken. Dus doe je er voorlopig niets mee dan kost het ook niets. Merk wel op dat de rente variabel is en kan stijgen, echter kan deze ook dalen. De looptijd wordt bij aanvragen wel vastgesteld, maar kan later zonder al teveel problemen worden verlengd. Er zal dan vooral gekeken worden of je netjes op tijd aan je maandelijkse verplichtingen hebt voldaan en er wordt gekeken of je persoonlijke situatie niet is veranderd. Denk hierbij aan scheiding, werkeloosheid of overstap naar nieuwe werkgever. Dit alles hoeft niet te betekenen dat het krediet niet verlengd kan worden, maar de rente zou wel hoger kunnen worden.

Klein bedrag lenen voor een korte periode

Ik kom nu aan bij het laatste krediet en dat is de zogeheten minilening. Deze kenmerkt zich door zijn korte looptijd en bescheiden bedrag. De looptijd van een minilening is maximaal 62 dagen (ongeveer 2 manden) en mag in 2 gedeelten worden afgelost. Je kunt maximaal 1500 euro aanvragen en er moet een aparte verzekering worden afgesloten. Eigenlijk is deze vorm van lenen een voorschot op je salaris.

Minilening zonder bkr toetsing

Een kenmerk van een minilening is dat er géén bkr toetsing wordt uitgevoerd. Dit houdt in dat ook als je een negatieve registratie hebt je er gewoon terecht kunt. Je moet echter wel over een vast inkomen beschikken om er zeker van te zijn dat je de gestelde termijnen kunt voldoen zonder in de problemen te komen. Groot voordeel van een minilening is het feit dat deze snel op je rekening gestort wordt, meestal is dit binnen 24 uur. Je kunt er ook op zaterdag terecht, echter dan zou je in de praktijk het bedrag pas op maandag op je rekening hebben staan.

Overzicht van de kredieten

Tot slot een overzicht van de kredieten die hier worden besproken. Wat kun je minimaal aanvragen en natuurlijk hoeveel maximaal. Met wat kenmerken kun je goed zien wat de verschillen zijn.

Doorlopend krediet: Minimaal €2.500 – maximaal €100.000 – wel bkr toetsing – in 2 werkdagen op je rekening.
Persoonlijke lening: Minimaal €2.500 – maximaal €100.000 – wel bkr toetsing – in 2 werkdagen op je rekening.
Minilening: Minimaal €100 – maximaal €1500 – géén bkr toetsing – binnen 24 uur op je rekening.

Dit vind je misschien ook leuk...