fbpx

Ferratum ervaringen en reviews 2019» Wat zeggen klanten?

ferratum ervaringen
Wil je snel geld lenen zonder BKR keuring maar ben je ook op zoek naar een betrouwbare aanbieder? Dan kun je terecht bij Ferratum. Ferratum Group is een Fins bedrijf, opgericht in 2005 dat de marktleider is in Europa als het gaat om minileningen. In Nederland kun je alleen nog een minilening afsluiten bij Ferratum of Saldodipje, een andere onderneming van deze organisatie. Zij bieden zowel deze minileningen aan als plusleningen, met een hoger bedrag die over een iets langere periode kunnen worden afgelost. Wil je graag weten wat de voor- en nadelen zijn van Ferratum? Lees dan snel verder.

Snel en gemakkelijk geld lenen

Je kunt bij Ferratum veel gemakkelijker een kortdurende lening afsluiten dan bij andere aanbieders. Dit kan via sms. Een minilening kun je afsluiten voor 15, 30 of 45 dagen en dien je in één keer terug te betalen. Met een minilening kun je een bedrag tussen de 100 en 800 euro lenen. Met een pluslening is het bedrag hoger (600 tot 1500 euro) en het aantal dagen langer: 62. Daarnaast kun je de pluslening in twee termijnen betalen. Uit bescherming kan het bedrag soms lager uitvallen. Op doordeweekse dagen kan het geld binnen slechts 24 uur op jouw rekening staan.

saldodipje minilening

Saldodipje

Minilening
€50 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Saldodipje
ferratum minilening

Ferratum

Minilening
€100 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Ferratum

Waar moet je op letten bij flitskrediet?

waar op letten bij flitskredietHet afsluiten van flitskredieten heeft in Nederland niet zo’n hele goede reputatie. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) vindt dat consumenten beschermd moeten worden tegen aanbieders van dit product. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet ook onderzoek naar Ferratum en heeft het bedrijf al eens een boete opgelegd. Door deze nieuwsberichten kan het zijn dat je afgeschrikt bent om met dit bedrijf in zee te gaan. Maar je hebt het voor een groot deel ook zelf in de hand of je erop vooruit zult gaan van een minilening of pluslening of niet. Daarom vind je hieronder de punten waar je op moet letten.

LeenbedragLooptijdBetalenJKP*Rente
€ 10030 dagen€ 101,0813,99%€ 1,08
€ 20030 dagen€ 202,1613,99%€ 2,16
€ 30030 dagen€ 303,2413,99%€ 3,24
€ 40030 dagen€ 404,3213,99%€ 4,32
€ 100062 dagen€ 1016,4313,99%€ 16,43
€ 150062 dagen€ 1525,1113,99%€ 25,11

Houd rekening met de toepasselijke wettelijke rente

Geld lenen kost geld, en dat geldt natuurlijk vooral bij een minilening. Houd daar dus ook rekening mee, dan voorkom je gelijk teleurstellingen of financiële problemen. Hoewel het geld lenen bij Ferratum erg snel is, betaal je daar uiteraard ook een prijs voor. Je moet in ieder geval rekening houden met de toepasselijke wettelijke rente. Bij Ferratum betaal je het jaarlijkse rentepercentage van 13,99%. Maar sluit niet alleen een lening af omdat je hebt gezien dat er maar 50 cent aan extra kosten bijkomen. Zo voorkom je teleurstellingen, omdat het niet altijd het geval is.

LeenbedragLooptijd maximaalTermijnen maximaal
€ 10015/30 dagen1
€ 20015/30 dagen1
€ 30015/30 dagen1
€ 40030 dagen1
€ 50030/45 dagen1
€ 60045/62 dagen2
€ 70045 dagen2
€ 80045/62 dagen2
€ 100062 dagen2
€ 110062 dagen2
€ 120062 dagen2
€ 130062 dagen2
€ 140062 dagen2
€ 150062 dagen2

Let op bij de garantstelling

Als je geld wilt lenen bij Ferratum heb je een garantsteller nodig. Dat is eigenlijk wel logisch want veel mensen die bij Ferratum lenen hebben een negatieve Bureau Krediet Registratie (BKR) code en zonder garantsteller loopt de kredietverstrekker een risico. Je kunt voor de garantsteller een familielid aanwijzen, maar veel mensen vinden dat vervelend om te doen. Je wilt immers niet een ander betrekken in jouw schulden. Daarom kun je ook kiezen voor de optie Global Guarantee. Dit is een anonieme garantsteller. Let er dan op dat er extra kosten bijkomen van 25% tot 30% van het geleende bedrag.

Betaal op tijd terug

betaal op tijd terugZorg ervoor dat je altijd een minilening afsluit op het moment dat je weet dat je deze daarna snel terug zal kunnen betalen. Bijvoorbeeld omdat je een paar dagen daarna je salaris uitbetaald krijgt. Als je niet betaald kunnen er immers nog hoge kosten bovenop jouw minilening komen en dat maakt het helemaal een dure grap. Denk bijvoorbeeld aan 7 of 17 euro aanmaningskosten en 40 euro of meer incassokosten. Dit wil je natuurlijk vermijden want als je gewoon op tijd betaald dan is er niets aan de hand en zal je deze extra kosten niet hebben.

Let op je kredietwaardigheid

Misschien ben je van plan om in de toekomst vaker te gaan lenen. Het niet op tijd terugbetalen van een lening van Ferratum kan je kredietwaardigheid aantasten. Je kunt dan in ieder geval geen nieuwe leningen meer afsluiten van Ferratum. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden zodat je niet voor verrassingen komt te staan, vooral als je van plan bent om in de toekomst nog meer leningen via Ferratum af te sluiten. Daarnaast kan er telefonisch contact op worden genomen door een incassobureau van Ferratum. Sommigen vinden dat niet prettig dus wees er wel op voorbereid.

Verwacht geen 24/7 bereikbaarheid

Ferratum heeft een klantenservice net zoals ieder ander bedrijf, maar zoals je misschien overal wel hebt gemerkt is de klantenservice niet altijd even goed bereikbaar. Natuurlijk streeft Ferratum ernaar om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, maar vanwege het grote aantal leningen dat ze per maand afsluiten (tussen de 2000 en 4000 per maand) kan het natuurlijk zijn dat ze het te druk hebben als jij belt. Als je een lening afsluit bij Ferratum, houd er dan rekening mee dat ze in gesprek kunnen zijn en stel je vraag een aantal dagen van tevoren voor de zekerheid.

Zelf nadenken

denk er goed over naKortom, Ferratum is zeker niet perfect. Er zitten een aantal voorwaarden aan hun financiële diensten vast. Maar eigenlijk is dat bij ieder bedrijf wel zo. Als je een snelle lening zoekt zonder dat je uitgebreid beoordeeld wordt dan is Ferratum het meest geschikte bedrijf. Sneller en gemakkelijker geld lenen kan immers bijna niet. Wanneer je echt niet anders kunt dan is Ferratum altijd nog het laatste redmiddel in nood. Zolang je je er goed in verdiept en geen onverantwoorde bedragen leent, kun je tevreden van hun diensten gebruikmaken. Verwacht geen wonderen, maar denk altijd zelf goed na over het leenbedrag.

Hoe werkt het aanvragen

Over het aanvragen van een minilening bij Ferratum heb ik al talloze artikelen geschreven. Maar voor de overzichtelijkheid van nu juist dit artikel, waar niet alleen de voordelen, maar ook zeker de nadelen aan bod komen zal ik toch nog even toelichten hoe je het beste te werk kunt gaan bij een aanvraag.

Zorg dat je documenten en informatie klaar hebt

Tijdens het aanvraagproces, of daarna, zal je worden gevraagd of je kopie´s van bepaalde documenten wilt opsturen. Uiteraard wil je dat de aanvraag snel bekeken en behandelt wordt, dus zorg er voor dat je een scan of goede foto maakt van de volgende documenten:
Paspoort of identiteitsbewijs
Bankafschrift waarop een storting van je inkomen staat
Het nummer van je mobiele telefoon (je ontvangt een sms)
Je bankrekeningnummer (hier wordt het geld op gestort)

De aanvraag procedure

Nu ga ik stap voor stap uitleggen hoe je een minilening of pluslening kunt aanvragen. Wanneer je deze stappen nauwgezet volgt dan zal je aanvraag snel bij de verstrekker aankomen. Dit betekent dat je het aangevraagde bedrag sneller op je rekening hebt staan dan wanneer je eerst nog alles zelf moet gaan uitvinden.

Bezoek de website van Ferratum of Saldodipje

bezoek de website eerste stapBezoek hier de website van Ferratum of Saldodipje. Je ziet nu bovenaan een tweetal schuifjes waarmee je ten eerste kunt aangeven welk bedrag je wenst ( €100 minimaal en maximaal €1500) en ten tweede kies je de looptijd die jou het beste uitkomt. Maak zelf een keuze voor een minimale periode van 15 dagen of de langste looptijd van 62 dagen (of daar tussenin). Nu bevestig je je bedrag en looptijd door op de oranje button te klikken. Hiermee word je naar een volgend scherm geleid waarbij je je naam, mobiel telefoonnummer en e-mail adres opgeeft. Je gaat nu naar het volgende scherm. (vergeet niet het accepteren van het privacy beleid aan te vinken).

Kies je ID document

Nu moet je kiezen welk ID document je gaat gebruiken. ID kaart, paspoort of rijbewijs. Deze moeten scherp én in kleur zijn. Heb je deze nog niet ingescand, of er een foto van gemaakt met je mobiele telefoon, dan dien je dit nu te doen (let op dat deze scherp is en goed leesbaar). Je legitimatie moet Nederlands zijn, dit mag géén buitenlandse zijn. Ook krijg je de mogelijkheid om een foto van jezelf op te sturen, dit is niet verplicht, maar kan de doorslag geven bij de goedkeuring van je aanvraag. Beslis dus zelf of je dit wil doen of niet.

Verschillende manieren

Je kunt je legitimatie op 2 manieren versturen. Als je deze reeds op je telefoon of computer hebt staan dan kun je deze uploaden (online versturen). Heb je dit nog niet gedaan, dan kun je er direct een foto van maken door gebruik te maken van je webcam. Zie het plaatje hieronder hoe dat er uit ziet.
kopie id kaart versturen

Kies je garantsteller

Nu dien je een garantsteller te kiezen. Dit kan iemand uit je omgeving zijn of een familielid. Heb je deze niet dan kies je de anonieme garantsteller waar ik aan het begin van dit artikel al over geschreven heb en waaruit blijkt dat dit de kosten zijn die een minilening zo duur maken. Veel mensen hebben geen zin in een (gratis) persoonlijke garantstelling, omdat ze anderen daar niet mee lastig willen vallen. Nu zit je dus vast aan de betaalde garantsteller, je kunt hier echter niet onder uit. Vind je het nu te duur worden, stop dan je aanvraag een verzin een andere manier om aan geld te komen, of te verdienen.

De laatste stap

Nu kom je terecht bij de laatste stap van het aanvraag proces. Je moet met iDeal 1 cent over maken naar Ferratum of Saldodipje om te verifiëren dat het opgegeven bankrekening nummer correct is. Je wil immers niet dat het naar een verkeerde rekening wordt overgemaakt. Ook dit is verplicht om te doen, maar neemt slechts een paar minuten van je tijd in beslag.

In 24 uur geld op je rekening

Heb je alle bovenstaande stappen gevolgd dan is je aanvraag nu verstuurd en kun je na goedkeuring binnen 24 uur het door jou aangevraagde bedrag op je rekening zien verschijnen.

Wel of niet doen

Het blijft uiteindelijk je eigen beslissing om een minilening aan te vragen. Zeker als je gebruik moet maken van de betaalde garantsteller kun je jezelf nog eens afvragen of het allemaal wel de moeite waard is. Lees je de recensies op internet dan zie je dat juist die garantstelling voor hoge kosten zorgt. Hieronder een aantal voorbeelden van die recensies zodat je kunt zien wat de ervaringen van anderen zijn op dit gebied.

Trustpilot

overzicht ervaringen ferratum

Overzicht ervaringen

Kijken we bij Trustpilot dan zien we rond de 1500 beoordelingen. Iets meer dan de helft (51%) geeft 5 sterren aan het bedrijf. Bijna 30% vindt Ferratum 4 sterren waard. Met 3 sterren en minder kan ongeveer 19% van de stemmers zich vinden.

Wat zeggen de klanten met 5 sterren

In onderstaand voorbeeld kun je zien dat veel klanten het prettig vinden dat niet alleen de aanvraag snel wordt behandeld, maar ook dat de uitbetaling bijzonder snel gaat. Dat vinden een hoop mensen toch het meest prettige van het bedrijf, je vraagt een minilening immers aan om snel over wat geld te beschikken.

Ervaringen Ferratum 5 sterren

Ervaringen Ferratum 5 sterren

Maar het gaat ook wel eens fout

Bij de slechtste ervaringen zie je vooral wat problemen bij de communicatie. Klanten die geen e-mails krijgen, of een klantenservice die wat anders doet dan ze beloven. Je ziet echter dat Ferratum, in tegenstelling tot andere bedrijven, zoals bijvoorbeeld Viabuy, wél reageert op klachten en deze ook samen met de klant probeert op te lossen. Voorts is er een groep mensen die moeite heeft met het versturen van de documenten, in veel gevallen zijn deze niet goed leesbaar en dus niet correct. Wanneer dit gebeurt moet je nieuwe foto´s maken en wederom opsturen.

Ervaringen Ferratum 1 ster

Ervaringen Ferratum 1 ster

Als je je aanvraag niet afrondt

Ben je begonnen met aanvragen, maar heb je deze niet helemaal afgemaakt dan krijg je vanzelf een aantal e-mails van het bedrijf om dit alsnog te doen. Heb je er op dat moment geen behoefte aan, bewaar de e-mails dan zodat je er misschien op een later tijdstip mee verder kunt. Hieronder zie je een e-mail die je kunt verwachten.
email van ferratum