onderhandse lening

Een onderhandse lening is een vorm van lenen waarbij twee partijen een overeenkomst aangaan om geld te lenen. De lener heeft het recht om het geleende geld, met inbegrip van rente, op een afgesproken tijdstip terug te betalen.

De lener en de geldschieter kunnen familieleden, vrienden of zelfs zakelijke partners zijn. De partij die geld leent is de schuldenaar en de partij die het geld leent is de schuldeiser.

Het leenbedrag en de rente die wordt betaald, worden meestal vastgesteld op basis van overeenstemming tussen beide partijen. De lener kan ook andere termijnvereisten stellen, zoals een vooraf vastgestelde betalingstermijn of een bepaalde vergoeding bij wanbetaling.

Een onderhandse lening is meestal minder gereguleerd dan andere vormen van financiering en meestal niet zo goed beveiligd als bancaire leningen. Dit betekent dat de risico's voor beide partijen groter zijn dan bij andere vormen van kredietverstrekking. Daarom is het belangrijk dat alle betrokken partijen hun verplichtingen nakomen om te voorkomen dat er problemen ontstaan.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente