Home » Geld lenen » Lening oversluiten – direct besparen

Lening oversluiten – direct besparen

We hebben ook dit keer weer onze best gedaan om een goed artikel te schrijven met betrekking tot het oversluiten van leningen. Want in veel gevallen is een lening oversluiten verstandig. Consumenten kunnen hiermee veel meer geld besparen dan ze voor mogelijk houden. Waarom sluiten nog steeds te weinig mensen hun lening over? Omdat ze waarschijnlijk gewoon te weinig kennis hebben of zich er niet van bewust zijn dat dit mogelijk is.

Direct oversluiten?


Saldodipje minilening

Saldodipje spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €2500
Aflossen max. 4 maanden
Ruime goedkeuring
Meer info

Direct beschikbaar

Bekijk Saldodipje


kredietgroep nederland

Kredietgroep Nederland
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €1.000
Rente vanaf 3,9%
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Kredietgroep


Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.500
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Santander


capitalbox

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €350.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Meer info

Snel beschikbaar

Bekijk Capitalbox


Maar nog vaker is het een kwestie van een beetje luiheid of noem het gewoon gemakzucht. Maar wees niet bang dat je straks dagen bezig bent met het invullen van papieren. Een lening oversluiten is een koud kunstje en is simpel te doen. Maar laat je uiteraard wel goed informeren en zoek naar een bank of kredietverstrekker bij wie je tegen de beste voorwaarden kan lenen én die voor jou al het werk doet.

Bundel meerdere leningen naar 1 grote lening!

Veel mensen vergeten dat het oversluiten van meerdere bestaande kredieten en leningen absoluut loont! Heb jij her en der een aantal leningen openstaan? De kans is bijna 100 procent dat je veel geld bespaart als je deze samenvoegt tot 1 grotere lening. Maar ook al heb je 1 lening afgesloten, ook dan kan het zinvol zijn om eens te onderzoeken of je elders niet goedkoper uit bent.

Soms loont het namelijk ook om 1 lening over te hevelen naar een andere aanbieder. Houd er wel rekening mee dat je boeterente moet betalen. Sowieso is het vrijwel altijd goedkoper om van een doorlopend krediet een persoonlijke lening te maken. En je hebt dan een stok achter de deur: een persoonlijke lening moet je aflossen terwijl je over een doorlopend krediet als het ware eeuwig kan doen. Je kunt ook een doorlopend krediet (of een persoonlijke lening) bij jouw hypotheek onderbrengen. Dit levert je soms al direct een rentevoordeel van 1 a 2% op.

Bespaar je veel geld met oversluiten van leningen?

Natuurlijk wil je weten hoeveel geld je bespaard als je leningen oversluit naar een andere aanbieder of bundelt naar 1 grote lening. We hebben er zelf onderzoek naar gedaan en het is een feit dat teveel consumenten te weinig tijd steken in het vergelijken van leningaanbieders. Misschien heb jij ook wel te weinig vooronderzoek gedaan en betaal je daarom nu teveel voor je lening.

Afgesloten ná 2008

Met name de rente op leningen en kredieten die ná 2008 afgesloten zijn, die zijn hoog. Sinds eind 2016 zijn de leenrentes echter enorm gedaald. Nu is het lonend om te dure leningen over te sluiten of te bundelen. Het is het meest lonend om grotere leningen over te sluiten. Bij kleine leningen tot 10.000 euro en waarvoor je een boete moet betalen indien je overstapt naar een andere aanbieder, is overstappen niet lonend. Wist je trouwens dat veel kredietverstrekkers een gratis overstapservice hebben? Zij regelen met spoed de hele overstap voor je. Je hoeft alleen maar enkele gegevens aan te leveren.

rentetarieven abn amro
Rentetarieven persoonlijke lening ABN AMRO

Let op actierentes en echte rentes

Ben je overtuigt en wil je meerdere leningen onderbrengen bij 1 aanbieder? Steek dan veel tijd in het vergelijken van leningaanbieders.

Waar moet je op letten bij het vergelijken?

Vergelijk altijd op de voorwaarden en sluit een geldlening af met een vast rentetarief. Daarmee heb je de zekerheid dat je in de toekomst je lening kan blijven aflossen omdat de rente niet stijgt. En let ook op actietarieven. Want veel aanbieders stunten met lage leenrentes maar soms zijn dit zogenoemde actierentes waarmee ze adverteren. Deze rentes worden doorgaans na een jaar verhoogt waardoor je misschien in de toekomst zelfs nog wel duurder uit bent dan op dit moment bij je huidige aanbieder!

Tips bij het oversluiten

► Probeer om bij het oversluiten een nieuwe lening met een korte looptijd aan te vragen. Leningen met een korte looptijd zijn namelijk goedkoper.

► Je betaalt voor kleine leningen meestal een hogere rente dan voor 1 grote lening. Heb je een aantal kleine leningen? Dan kan je veel geld besparen als je deze samenvoegt.

► Ga na of je een boete moet betalen indien je een lening bij een huidige bank of kredietverstrekker oversluit naar een andere aanbieder. Meestal betaal je bij een persoonlijke lening oversluitkosten en bij een doorlopend krediet kan je gratis overstappen.

Hoe gaan de grote banken hiermee om?

Als je kijkt naar de grootbanken, die naast de online aanbieders over het algemeen een hogere rente hanteren, zie je dat zij allen een zogeheten overstapservice hebben. Sommige banken zoals de ING hebben zelfs een rekentool waarmee je kunt uitrekenen hoeveel je kunt besparen. Je vult de gegevens van je huidige lening in: Soort lening, resterend bedrag, huidig rentepercentage en hoeveel je op dit moment per maand betaalt, de uitslag krijg je meteen op je scherm te zien. Ook de ABN AMRO heeft een hulpmiddel om dit te berekenen. Natuurlijk kan dan ook grootbank Rabo niet achterblijven en biedt ook dit middel voor berekenen aan.

overstappen rabobank
Bij de Rabobank slechts enkele gegevens invullen

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…