Home » Geld lenen » Dure lening oversluiten

Dure lening oversluiten

Dure lening oversluiten
Dure lening oversluiten

Veel Nederlanders hebben jaren geleden een lening afgesloten bij hun bank en hebben vervolgens nooit meer gekeken of deze lening duur is of niet ten opzichte van andere geldverstrekkers. Een dure lening oversluiten kan je snel honderden euro´s besparen en het is vaak een kleine moeite om dit te doen, want je kunt bijna overal terecht voor het oversluiten van een dure lening.

Dure lening oversluiten

Jaren geleden lag het veel meer voor de hand om een lening af te sluiten bij de bank waar je ook je salaris gestort krijgt, wel handig, maar niet altijd even goedkoop, omdat ook de bank waar je je lening aanvroeg wist dat je niet verder zou kijken en dus ook niet zou kunnen vergelijken. Dit geldt voor zowel een Doorlopend Krediet als een Persoonlijke Lening

Betalen rente

Stel je betaalt op dit moment voor een lening die je bij je eigen bank hebt afgesloten een rente percentage van 11%, helemaal niet ongebruikelijk om zo´n rente te betalen bij de bank. Tegenwoordig kun je al terecht voor een lening met een rente van slechts rond de 5%. Dit geldt ook voor een lening die overgesloten gaat worden. Het betekent dus dat je maar liefst 6% rente kunt besparen, we hebben het dan niet meer over een besparing van honderden euro´s, maar eerder een besparing van duizenden euro´s.

Eenvoudig te doen

Een dure lening oversluiten gaat tegenwoordig kinderlijk eenvoudig online, veel websites die zich bezighouden met het uitlenen van geld hebben een speciale sectie ingericht voor het oversluiten van bestaande leningen. Hierin kun je dus aangeven wat voor een lening het betreft en hoeveel rente je nu betaalt.

Vrijblijvende offerte

Na het invullen van alle gegevens krijg je vervolgens een offerte op maat en kun je zelf beslissen of het voor jouw specifieke geval interessant is om van het aanbod gebruik te maken. Ga je er mee akkoord, dan zal je oude lening bij je bank in één keer worden afbetaald en heb je dus een nieuwe lening met een veel lagere rente afgesloten. Zo zie je dat het weinig moeite kost voor een dure lening oversluiten. Er is ook informatie te vinden over oversluiten bij het AFM en de overheid.