Doorlopend krediet vergelijken op lage rente en looptijd

Doorlopend krediet vergelijken op lage rente en looptijd

Doorlopend krediet vergelijken op lage rente en looptijd

Doorlopend krediet vergelijken op lage rente en looptijd. Op dit moment vind je een extra lage rente bij een aantal aanbieders van het doorlopend krediet. Als dan ook de voorwaarden nog gunstig zijn én je hebt te maken met een betrouwbare partij, dan kun je overwegen om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor 10.000 euro, of wellicht een hoger of lager bedrag. De keuze wat dat betreft is aan jezelf, echter dient het wel in overeenstemming te zijn met je inkomen en maandelijkse lasten.

Doorlopend krediet vergelijken op lage rente en looptijd

De rente is in geheel Europa laag. Niet alleen op spaargeld, maar als logisch gevolg natuurlijk ook op kredieten. Hoe laag de rente is in jouw geval, dat is afhankelijk van het bedrag wat je wil gaan lenen. De laagste rente van de aanbieder die je in het overzicht hier kunt vinden is 4,5% op een leenbedrag van 25.000 euro. Je kunt hieronder in het plaatje zien wat de totale kosten zullen zijn als je kiest voor dit doorlopend krediet.

rente looptijd en kosten

Oplikken voor groot

Welke bedragen kan ik lenen

Je kunt voor jezelf wel enigszins berekenen wat je kunt lenen. Heb je een modaal inkomen zonder al teveel vaste lasten dan moet een doorlopend krediet van 10.000 euro geen probleem zijn. Eventueel zou je nog in aanmerking kunnen komen voor een hoger bedrag van 25.000 euro. Het voordeel van een hoger bedrag is dat de rente gaat dalen. Een ander voordeel is dat je alleen rente gaat betalen over bedragen die je opneemt.

Voorbeeld

Stel je denkt met een bedrag van 10.000 voldoende buffer te hebben om eventuele tegenslagen op te kunnen vangen. Maar wanneer je dan kiest voor een doorlopend krediet van 25.000 euro dan betaal je een lagere rente dan bij het eerste bedrag. Maak je slechts gebruik van 10.000 euro op dit krediet dan betaal je deze lagere rente dus over het opgenomen bedrag. De rest van het krediet gebruik je dan niet.

Hoe kom ik in aanmerking

Zoals eerder geschreven moet je inkomen dusdanig zijn dat je geen probleem krijgt met aflossen. Nu kun je met een doorlopend krediet eenmaal afgeloste bedragen wel weer opnemen, maar uiteindelijk moet je de maandelijkse lasten (zie plaatje hier boven) wel op kunnen brengen.
Voorts wordt er gekeken naar je vaste lasten. Volgens een formule worden deze vaste lasten van je inkomen afgetrokken en vervolgens komt daar een te lenen bedrag uit tevoorschijn.

Mag ik een negatieve bkr hebben?

Bij elke aanvraag van een krediet, persoonlijke lening, doorlopend krediet en hypotheek wordt een kredietwaardigheid toetsing in Tiel uitgevoerd. Heb je zo´n notering dan wordt je aanvraag afgewezen en kun je alleen nog terecht voor geld lenen zonder bkr toetsing, ofwel een minilening.

Hoe kan ik aanvragen

Op de website van geldlenenperdirect.nl is een speciale overzichtspagina gemaakt die een aantal aanbieders van het doorlopend krediet laten zien. Je kunt een vrijblijvende offerte aanvragen. Bedenk je je later om het toch niet te doen, dan zit je nergens aan vast.

Dit vind je misschien ook leuk...