Home » Geld lenen » Doorlopend krediet » Doorlopend krediet vergelijken

Doorlopend krediet vergelijken

Doorlopen krediet vergelijken en aanvragen
Doorlopend krediet vergelijken & aanvragen

Doorlopend krediet vergelijken op lage rente en looptijd. Op dit moment vind je een extra lage rente bij een aantal aanbieders van het doorlopend krediet. Als dan ook de voorwaarden nog gunstig zijn én je hebt te maken met een betrouwbare partij, dan kun je overwegen om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor 10.000 euro, of wellicht een hoger of lager bedrag. De keuze wat dat betreft is aan jezelf, echter dient het wel in overeenstemming te zijn met je inkomen en maandelijkse lasten.

financieringen

Kredietgroep Nederland

 Persoonlijke lening & Doorlopend krediet 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 3,9 - 6,4 %
Kredietbedrag: vanaf €5.000
Starttarief: Geen
Aflossen: 12-120 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 18 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
Kredietgroep Nederland

Let op! BKR toetsing!


Alternatief voor Kredietgroep Nederland is Santander.

De rente is nu extra laag

De rente is in geheel Europa laag. Niet alleen op spaargeld, maar als logisch gevolg natuurlijk ook op kredieten. Hoe laag de rente is in jouw geval, dat is afhankelijk van het bedrag wat je wil gaan lenen. De laagste rente van de aanbieder die je in het overzicht hier kunt vinden is 3,8% op een leenbedrag van 25.000 euro. Je kunt hieronder in het plaatje zien wat de totale kosten zullen zijn als je kiest voor een doorlopend krediet. Onder bepaalde voorwaarden kan de rente van een doorlopend krediet aftrekbaar zijn voor de belasting.

Doorlopend kredietKosten
Minimum lenen€1.000
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden

Welke bedragen kan ik lenen?

Je kunt voor jezelf wel enigszins berekenen wat je kunt lenen. Heb je een modaal inkomen zonder al teveel vaste lasten dan moet een doorlopend krediet van 10.000 euro geen probleem zijn. Eventueel zou je nog in aanmerking kunnen komen voor een hoger bedrag van 25.000 euro. Het voordeel van een hoger bedrag is dat de rente gaat dalen. Een ander voordeel is dat je alleen rente gaat betalen over bedragen die je opneemt.

Hoeveel kan ik in mijn situatie lenen?

Om voor je eigen situatie te kunnen berekenen hoeveel je kunt lenen moet ik een simpele formule uit de kast trekken. Deze ziet er uit als volgt:

Termijnbedrag x looptijd = Totaal te betalen bedrag -/- leenbedrag = Cumulatieve rente.

Sprekend voorbeeld: €200 x 60 maanden = €12.000 -/- 10.000 leenbedrag = €  2000 cumulatieve rente.

Voorbeeld doorlopend krediet €10.000

Stel je denkt met een bedrag van 10.000 euro voldoende buffer te hebben om eventuele tegenslagen op te kunnen vangen. Maar wanneer je dan kiest voor een doorlopend krediet van 25.000 euro dan betaal je een lagere rente dan bij het eerste bedrag. Maak je slechts gebruik van 10.000 euro op dit krediet dan betaal je deze lagere rente dus over het opgenomen bedrag. De rest van het krediet gebruik je dan niet.

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd
Altijd geld achter de hand
Vanaf €1000
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)

Wat zijn de voorwaarden?

Zoals eerder geschreven moet je inkomen dusdanig zijn dat je geen probleem krijgt met aflossen. Nu kun je met een doorlopend krediet eenmaal afgeloste bedragen wel weer opnemen, maar uiteindelijk moet je de maandelijkse lasten (zie tabel hier boven) wel op kunnen brengen.

Voorts wordt er gekeken naar je vaste lasten. Volgens een formule worden deze vaste lasten van je inkomen afgetrokken en vervolgens komt daar een te lenen bedrag uit tevoorschijn.

Mag ik een negatieve bkr hebben?

Bij elke aanvraag van een krediet, persoonlijke lening, doorlopend krediet en hypotheek wordt een kredietwaardigheid toetsing in Tiel uitgevoerd. Heb je zo´n notering dan wordt je aanvraag afgewezen en kun je alleen nog terecht voor geld lenen zonder bkr toetsing, ofwel een minilening. Tevens zal de bank waar je je salaris ontvangt je resoluut afwijzen. Bij de ABN Amro, Rabobank en ING hebben dit duidelijk op hun website vermeld.

Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2, A3, A4 en A5.

Hoe kan ik aanvragen?

Hieronder een overzicht in het kort met de stappen die je moet nemen om succesvol een doorlopend krediet aan te kunnen vragen. Je kunt een vrijblijvende offerte aanvragen. Bedenk je je later om het toch niet te doen, dan zit je nergens aan vast.

  1. Kies de aanbieder voor een doorlopend krediet.
  2. Selecteer je gewenste leenbedrag.
  3. Beantwoord de online vragen.
  4. Verstuur de vereiste documenten.
  5. Verzend je aanvraag.
  6. Wacht op de offerte.
  7. Teken en stuur terug bij akkoord.

Doorlopend krediet in beeld (video)

Goedkoopste Doorlopend Krediet

Vraag & antwoord

Hoeveel kan ik lenen met een doorlopend krediet?

Het ligt aan de aanbieder van een doorlopend krediet wat de minimale en maximale aan te vragen bedragen zijn. In het algemeen kun je een aanvraag indienen vanaf 2.500 euro. Maximaal liggen de bedragen rond de 100.000 euro. Het bedrag wat je wil gaan aanvragen dient natuurlijk wel in overeenstemming te zijn met je inkomsten.

Kan ik een doorlopend krediet krijgen als ik een BKR notering heb?

Met de BKR noteringen A1, A2 en A3, kun je geen doorlopend krediet krijgen. Dit geldt ook, maar niet absoluut voor een H (herstel) melding jonger dan 5 jaar. Kies in deze gevallen voor het lenen van een klein bedrag met een minilening.

Hoe snel gaat het aanvragen van een doorlopend krediet?

Aangezien het hele proces online wordt afgehandeld, kun je een aanvraag voor een doorlopend krediet afronden in 5- tot 10 minuten.

Hoe snel heb ik het geld binnen?

Is je aanvraag goedgekeurd, dan kun je binnen 2 werkdagen over de lening beschikken.


Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Ferratum gestopt

ferratum gestopt

Ferratum gestopt Ferratum gestopt – hier andere aanbieder Helaas voor vele consumenten is Ferratum gestopt met het aanbieden van minileningen. Echter niet getreurd, er is nog steeds een betrouwbare aanbieder…

2500 euro lenen

2500 euro lenen 2500 euro lenen doe je zo 2500 euro lenen? Dat kan en dat kan ook snel. 10 handige tips om op een verantwoorde manier direct zo´n bedrag…