Home » Doorlopend krediet » Doorlopend krediet met lagere rente

Doorlopend krediet met lagere rente

Doorlopend krediet met lagere rente
Doorlopend krediet met lagere rente

In tegenstelling tot andere leningen zul je bij het aanvragen van een doorlopend krediet zien dat naarmate het bedrag stijgt de rente aanzienlijk daalt. Daarom kan het interessant zijn om een hoger bedrag aan te vragen dan je eigenlijk nodig hebt om te kunnen besparen op de rente. Je gebruikt dan alleen het bedrag wat je nodig hebt en de rest van het doorlopend krediet gebruik je dan simpelweg niet, op deze manier kun je procenten op de rente besparen. Lees verder om te kijken welke bedrag daar voor in aanmerking komen.

Doorlopend krediet met lagere rente

Er zijn bij het aanvragen van een doorlopend krediet met lagere rente drie varianten die van toepassing zijn op je aanvraag. De eerste is een doorlopend krediet voor diegenen die in een huurhuis wonen, hierbij is de te betalen rente iets hoger omdat het risico voor de kredietverstrekker iets hoger ligt dan wanneer je een koophuis hebt, dit scheelt echter niet veel. De tweede is een krediet voor diegenen die een koophuis hebben, zij betalen de laagste rente en deze rente is vanaf 4,5%. De derde variant is de duurste en geldt voor mensen die 60 jaar of ouder zijn, zij betalen een variabele rente vanaf 6,9%, dit is dus een stuk duurder dan de andere varianten.

Standaard doorlopend krediet

Met de eerste variant, dus voor diegenen die in een huurhuis wonen kun je al een doorlopend krediet aanvragen vanaf 2.500 euro, of dit bedrag een goede keus is dat valt nog te bezien, want je betaalt met dit bedrag een rente van 10,5% en dat is aan de hoge kant. Kies je er echter voor om dit bedrag te verhogen naar bijvoorbeeld 15.000 euro dan is het verschil in te betalen rente enorm, met dit bedrag daalt je rente naar 4,8%, dit is dus een besparing van maar liefst 5,7% en dit scheelt je natuurlijk enorm in je te betalen maandbedrag.

Huizenbezitters

Voor huizenbezitters die een doorlopend krediet aanvragen geldt eigenlijk hetzelfde verhaal, echter daalt de rente bij een aanvraag van 15.000 euro in plaats van 5.000 euro naar een rentepercentage van 4,7%, vraag je een nog hoger bedrag aan dan wordt er niet veel meer bespaart op de rente, deze is vanaf dit bedrag vrij constant.

60 jaar en ouder

Diegenen die de leeftijd van 60 jaar of ouder hebben bereikt kunnen nog steeds een doorlopend krediet aanvragen, de rente ligt echter wel een stuk hoger, bij een bedrag van wederom 15.000 moet er 7,3% rente worden betaalt. Je kunt tot aan je 66e geld opnemen, maar het krediet moet wel voor je 74e jaar zijn afgelost. Bij een aanvraag van het minimum bedrag van 5.000 euro moet je een rente van 9,8% betalen, dus ook in dit geval kan het gunstiger zijn om een hoger bedrag aan te vragen en slechts te gebruiken wat je in eerste instantie nodig dacht te hebben.

Let op met geld lenen

Geld lenen dient samen te gaan met een regelmatig inkomen zodat je je lening makkelijk kunt aflossen, dit kun je zelf het beste bepalen. Er zijn echter wel voldoende hulpmiddelen op het internet aanwezig om je te helpen met het nemen van de juiste beslissing, kijk bijvoorbeeld eens op de website van het NIBUD voordat je een lening afsluit, hier vind je veel handige tips over geld lenen.