fbpx

Doorlopend Krediet informatie

Doorlopend Krediet informatie

Doorlopend Krediet informatie

Met een Doorlopend Krediet heb je altijd aan appeltje voor de dorst achter de hand. Het geld wat tot je beschikking wordt gesteld dat hoef je niet te gebruiken, gebruik je het Doorlopend Krediet niet, dan zijn er ook niet veel kosten aan verbonden.

Wat is een Doorlopend Krediet

Wat is een Doorlopend Krediet en hoe vraag je deze aan? Met het doorlopend krediet krijg je in één keer de beschikking over een bepaalt bedrag welke op een rekening naar keuze gestort wordt. De overeenkomst die je moet tekenen bevat informatie over de te betalen rente en de einddatum waarop deze terugbetaald moet zijn.

Meteen een Doorlopend Krediet aanvragen? Kijk hier

Rente

De terugbetaal termijn ligt over het algemeen tussen de 6 en 180 maanden, naarmate je langer doet over het terugbetalen zal de rente wat gaan stijgen. Betaal je in een zeer korte termijn terug, dan zul je vaak een lagere rente aangeboden krijgen. Tegenwoordig is het wettelijk verplicht dat de geldverstrekker niet alleen de te betalen rente laat zien, maar ook hoeveel het totale rentebedrag over de afgesproken periode is. Op deze manier zie je in één oogopslag wat je totaal moet terug betalen.

Voor- en nadelen

In het onderstaande korte filmpje wordt uitgelegd wat de voor- en nadelen zijn van een Doorlopend Krediet ten opzichte van een persoonlijke lening. Welke leenvorm de beste is voor jouw situatie wordt later uitgelegd.

Doorlopend Krediet is flexibel

Uit het filmpje van de Nederlandse Krediet Maatschappij blijkt dat de Doorlopend Krediet flexibeler is dan een persoonlijke lening. Zo brengt bijvoorbeeld vroegtijdig aflossen geen extra kosten met zich mee en eenmaal terugbetaalde termijnen kunnen weer worden opgenomen.

Kenmerken van het Doorlopend Krediet

Als we de kenmerken van een Doorlopend Krediet op een rijtje zetten dan zien we wel een aantal voordelen. Aangezien de rente variabel is, is de aflossing dit ook, met de huidige lage rentestand kan dit zeker wel voordelig zijn. Een ander groot voordeel is dat je zonder boete extra kunt aflossen, dit in tegenstelling tot de persoonlijke lening waar je wel een boete moet betalen als je eerder aflost. Maar het grootste voordeel van een Doorlopend Krediet is wel dat je bedragen die je hebt afgelost weer vrij kunt opnemen, op deze manier heb je altijd een vrije bestedingsruimte tot je beschikking voor bijvoorbeeld een dure auto reparatie of vervanging van een wasmachine.

Wat is de beste leenvorm

Ga je bijvoorbeeld een auto kopen dan wordt de waarde van de auto, als deze nieuw is in ongeveer 5 jaar afgeschreven, voor deze aanschaf is een Doorlopend Krediet minder geschikt, dan is het beter een persoonlijke lening te nemen van 5 jaar, dan loopt dat gelijk met de afschrijving van de auto.
Wil je bepaalde zaken voor financieren zoals een vakantie, aanschaf van kleding, onderhoud enz. dan is de beste oplossing een Doorlopend Krediet, je hebt het geld altijd tot je beschikking en kunt meteen betalen.

Tip: Kijk of het bedrijf waar je het Doorlopend Krediet wel een vergunning heeft van de AFM.

Waar kun je een Doorlopend Krediet aanvragen – Kijk hier