Nationale Nederlanden
Vertrouwd lenen
Eenvoudig online aanvragen
Flexibel geld lenen
Aantrekkelijke rente
Na goedkeuring binnen 2 werkdagen geld
 
Let op: BKR toetsing!
Geldshop
Verantwoord geld lenen
Gunstige voorwaarden
Eerlijk advies
Persoonlijke hulp
Bereken hoeveel je kunt lenen
 
Let op: BKR toetsing!

Heb je een negatieve BKR notering? Kies dan voor een Minilening
Doorlopend krediet aanvragen

Bij bovenstaande instellingen kun je een gratis offerte voor een Doorlopend Krediet aanvragen. Het verplicht je verder tot niets.

Tip: Vraag meerdere offertes aan zodat je goed kunt vergelijken wat het beste voor je uitkomt. Kies dan ook voor verschillende looptijden.

Wat is een doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet zorg je er voor dat je een constante geldreserve hebt om eventuele onvoorzien uitgaven te kunnen bekostigen. Het is één van de meest populaire leenvormen in Nederland omdat er een aantal voordelen aan zitten die andere leningen niet hebben. Zo heb je een flexibele looptijd, een lage rente (variabel) die op het moment van schrijven vanaf 4,7% is, wat je hebt afbetaald kun je ook weer opnemen, extra aflossen is geen probleem en daar wordt ook geen boete of kosten voor gerekend, je betaalt uitsluitend rente over het opgenomen bedrag.

Flexibele looptijd

Met een doorlopend krediet is er geen vaste eindtijd, zolang je geld opneemt van het krediet blijft deze gewoon doorlopen. Dit heeft als voordeel dat je niet naar een eindtijd hoeft toe te werken en op die manier de maandelijkse kosten laag kunt houden. Je kunt het krediet opzeggen als alles is terugbetaald, staat je saldo op 0 dan wordt het krediet beëindigd.

Lage variabele rente

De rente op een doorlopend krediet is variabel en verandert mee met de huidige rentestand, zo kan het dus zijn dat je de ene maand meer aflost dan de andere maand. Met de huidige lage rentestand is dit zeker voordelig, maar de rente kan natuurlijk ook gaan stijgen. In ieder geval blijft het bedrag wat je per maand moet terugbetalen wel gelijk, daar verandert dus niets aan, ook niet met een hogere of lagere rente. Bij een hogere rente los je minder af en bij een lagere rente los je meer af op het opgenomen bedrag.

Weer opnemen afgeloste bedragen

Heb je een jaar lang 200 euro per maand afgelost dan kun je deze 2.400 euro weer opnemen als je dit nodig hebt. Het maakt deze kredietvorm ook zo populair omdat je bij een plotselinge geldbehoefte niet weer opnieuw een lening hoeft af te sluiten. Bij een persoonlijke lening gaat dit niet en moet je wederom een nieuw krediet aanvragen. Over het algemeen moet je per maand minimaal de rente aflossen, het staat je natuurlijk vrij om elke maand een hoger bedrag te storten, dit kan bij een doorlopend krediet boetevrij en zonder extra kosten.

Rente over het opgenomen bedrag

Stel dat je een doorlopend krediet hebt van 10.000 euro, dan wordt dit geld niet op je rekening gestort maar wordt via een apart bankrekeningnummer aan je beschikbaar gesteld. Heb je op het moment zelf geen extra geld nodig en je neemt niets op van de lening, dan hoef je er ook geen rente over te betalen. Je begint pas met betalen op het moment dat je het geld gaat gebruiken.

Vanaf welk bedrag begint een doorlopend krediet

Je kunt een doorlopend krediet aanvragen vanaf 2.500 met een maximum van rond de 150.000 euro. Lagere bedragen worden over het algemeen niet afgesloten, alhoewel populaire bedragen om te lenen zijn: 1000 euro lenen en 2.500 euro lenen. Een ander veel gevraagd bedrag is 15.000 euro. Hogere bedragen liggen wat minder voor de hand, maar alles heeft natuurlijk te maken met je maandelijkse inkomsten en uitgaven.

Belastingvoordeel

je mag van een doorlopend krediet de rente niet aftrekken van je jaarlijkse belastingaangifte, ook niet als deze gebruikt wordt voor de verbouwing van je huis. lees hier meer over op de website van de rijksoverheid. Hier wordt uitgelegd welke vormen van lenen nog in aanmerking komen voor belastingvoordeel.

Oversluiten bestaande lening

Je kunt een bestaande lening oversluiten naar een nieuw krediet wat misschien voorwaarden en rente heeft die gunstiger is dan wat je nu hebt. Bijna alle geldverstrekkers bieden deze service en zullen al het papierwerk uit handen nemen, zij zorgen er voor dat je oude lening wordt afgelost en wordt opgezegd. Dit maakt een dure lening oversluiten natuurlijk een stuk makkelijker.