Home » Doorlopend krediet » Doorlopend krediet 5000 euro

Doorlopend krediet 5000 euro

Doorlopend krediet 5000 euro
Doorlopend krediet 5000 euro

Met een doorlopend krediet zijn verschillende bedragen aan te vragen, vanaf 5000 euro tot maximaal 100.000 euro, maar dat maximum is afhankelijk van de aanbieder, de één zit onder dat bedrag terwijl een ander juist weer ver boven dat bedrag zit. Maar ik zal me in dit artikel concentreren op de meest populaire bedragen, een doorlopend krediet van meer dan 50.000 euro is toch niet voor veel mensen weggelegd en dus verder niet zo interessant. Populaire bedragen voor een doorlopend krediet zijn 5000 euro, 10000 euro en 25000 euro.

Doorlopend krediet 5000 euro

Samen met het doorlopend krediet van 10000 euro zijn dit veruit de meest gevraagde leningen, het bedrag is immers niet zo hoog dat je er te lang aan vastzit, maar tevens kun je met een modaal inkomen deze 2 leenvormen gemakkelijk goedgekeurd krijgen en dus vrij succesvol aanvragen. Stel dat je snel iets moet laten repareren aan je huis of aan je auto dan is deze vorm van lenen uitermate geschikt, je begint namelijk pas rente te betalen zodra je een geldbedrag gaat opnemen.

Voordelen van een doorlopend krediet

Er zijn een aantal voordelen die je hebt met deze vorm van krediet ten opzichte van een persoonlijke lening. Eenmaal afgeloste bedragen kun je gewoon weer opnemen, verder is de looptijd variabel, dus je zit niet aan een eind datum vast, een ander voordeel is dat wanneer je nog niets opneemt van het doorlopend krediet je ook geen rente hoeft te betalen, het geld wordt niet in één keer op je rekening gestort maar wordt via een apart rekeningnummer aan je beschikbaar gesteld.

Nadelen zijn er ook

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen die je goed in de gaten moet houden. Omdat je de mogelijkheid hebt om bedragen die je al hebt afgelost weer kunt opnemen bestaat het gevaar dat de lening tot in het einde van dagen door blijft lopen en je dus ook lange tijd aan het doorlopend krediet vast zit. Verder is de rente variabel, dit is op dit moment met de lage rentestand alleen maar een voordeel, maar het tij kan ook keren en op het moment dat de rente gaat stijgen zul je dat meteen in je maandelijkse lasten merken.

Leningen oversluiten of samenvoegen

Het kan zijn dat je in het verleden een lening hebt afgesloten die toen nog een vrij hoge rente kende, ben je van plan om een nieuwe krediet af te gaan sluiten dan is het raadzaam om te kijken of je je dure lening kunt oversluiten. Op deze manier ga je waarschijnlijk minder per maand betalen en ook je overzicht wordt een stuk overzichtelijker omdat je niet meer met verschillende kredietverstrekkers te maken hebt. Over dit onderwerp kun je veel informatie krijgen op de website van het nibud, want zoals altijd kost geld lenen ook geld!