Home » Doorlopend krediet » Doorlopend krediet 20000 euro met lage rente

Doorlopend krediet 20000 euro met lage rente

Doorlopend krediet 20000 euro met lage rente
Doorlopend krediet 20000 euro met lage rente

Voor een doorlopend krediet 20000 euro met lage rente zul je wat verschillende aanbieders moeten vergelijken. Natuurlijk kun je terecht bij een traditionele bank die kredieten verstrekt en veel mensen komen dan ook automatisch terecht bij de bank waar ze zelf bankieren, dit is namelijk lekker makkelijk. Maar of je dan de lening krijgt die voor jou het gunstigste is qua rente en voorwaarden dan moet nog maar worden bezien. In veel gevallen rekenen de banken meer rente dan wanneer je zelf op zoek gaat naar een doorlopend krediet van 20000 euro en dit online doet.


Banken zijn duurder

Dat de grootbanken meer rente rekenen dan aanbieders die je online vindt dat mag duidelijk zijn. Toch is niet iedereen hiervan op de hoogte en sluit dan ook vaak een doorlopend krediet af die een hogere rente heeft dan noodzakelijk. Je vindt hier een aantal aanbieders van een doorlopend krediet die op hun website vermelden dat zij een aantrekkelijk lage rente hebben. Dan kan het verstandig zijn om eens een offerte aan te vragen om te zien hoeveel je nu precies moet gaan betalen.

Offerte aanvragen

Er is een misverstand over het feit dat wanneer je online een formulier invult voor het afsluiten van een doorlopend krediet dat je er meteen aan vast zit. Niets is minder waar, het betreft hier een vrijblijvende offerte en verplicht je verder tot niets. Vind je de offerte niet bij je passen dan hoef je verder geen actie te ondernemen, deze verloopt vanzelf. Met een offerte in de hand kun je goed bekijken en vergelijken met andere aanbieders welke de gunstigste is voor jouw situatie.

Waar moet je op letten

Ga je daadwerkelijk een doorlopend krediet aanvragen, dan moet je op een aantal zaken letten. Natuurlijk is dat de rente die op je offerte staat, is deze voordelig en de moeite waard om nader te bekijken of is deze te hoog en moet je naar een andere verstrekker toe.

Wanneer verandert de rente

Verder is het van groot belang dat je bij de aanbieder informeert wanneer de rente stijgt en wat het maximale rentebedrag is wat wordt gerekend. Het werkt namelijk als volgt. Bij het aanvragen van een offerte of direct aanvragen van een doorlopend krediet van 20000 euro wordt er een berekening gemaakt van de risico´s die de geldverstrekker loopt. Ben je getrouwd, ben je gescheiden, woon je in een koophuis en wat voor andere kredieten heb je lopen. Hier komt dan een rentepercentage uit. Maar nu komt het: Verandert tijdens de looptijd je situatie, door een scheiding, werkeloosheid, enz. dan wordt het risico van het krediet anders en zou dus verhoogt kunnen worden. Niemand kan dit soort zaken voorzien en daarom is het goed te informeren naar de voorwaarden om de rente te verhogen.

Doorlopend krediet 20000 euro met lage rente

Er zijn een aantal redenen waarom het doorlopend krediet zo populair is. Ten eerste heeft deze leenvorm een flexibele looptijd, dit wil zeggen dat het krediet in eerste instantie meestal voor 5 jaar wordt aangegaan. Echter na deze periode kan de lening gewoon weer verlengd worden voor nog eens 5 jaar. Op deze manier heb je dus wel altijd geld achter de hand.
Ten tweede mag je termijnen die je al hebt afgelost weer opnemen zonder dat je een boeterente of iets dergelijks moet betalen. En ten derde betaal je slechts rente over bedragen die je daadwerkelijk van het doorlopend krediet opneemt, neem je niets op en bewaar je deze lening voor als er daadwerkelijk geld nodig is, dan betaal je tot aan die tijd geen rente.

Snel geld lenen

Natuurlijk ook vaak een brandende vraag is hoelang het dan duurt voordat je de beschikking hebt over het doorlopend krediet wanneer deze eenmaal is goedgekeurd. Dat gaat best wel snel en daarom kun je online ook snel geld lenen. Bij goedkeuring heb je over het algemeen binnen 2 werkdagen de beschikking over de lening.