Home » Geld lenen » Seniorenlening

Seniorenlening

Het is raar maar waar: Er is niet zoveel bekend over de seniorenlening. Omdat ik zelf ook wel benieuwd ben waarin een seniorenlening nou verschilt van andere leningen en waaraan je moet voldoen om deze lening af te kunnen sluiten, hebben we ons her en der laten informeren. En natuurlijk willen we deze informatie niet voor onszelf houden maar graag delen met iedereen die van plan is om deze leensoort voor ouderen aan te vragen.


Saldodipje minilening

Saldodipje spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €2500
Aflossen max. 4 maanden
Ruime goedkeuring
Meer info

Direct beschikbaar

Bekijk Saldodipje


kredietgroep nederland

Kredietgroep Nederland
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €1.000
Rente vanaf 3,9%
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Kredietgroep


Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.500
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Santander


capitalbox

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €350.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Meer info

Snel beschikbaar

Bekijk Capitalbox
Wat voor leensoort is de senioren lening eigenlijk?

De meeste seniorenleningen kan je pas afsluiten wanneer je 60 jaar of ouder bent. Deze lening moet je aflossen vóór je 74e levensjaar. Voorheen moesten deze leningen voor het 68e levensjaar afgelost zijn, maar omdat mensen steeds ouder worden hebben de banken dit veranderd. Overigens verschilt de leeftijdsgrens tussen banken onderling ook weer aanzienlijk.

Strengere voorwaarden

Strengere voorwaarden
Strengere voorwaarden

Voor de wat oudere mensen is het veel lastiger om te lenen. Banken hanteren veel strengere voorwaarden voor deze doelgroep. Waarom is dat het geval? Banken hebben bij oudere mensen veel minder zekerheid dat ze daadwerkelijk de schuld kunnen aflossen. Niet alleen is de kans bij ouderen natuurlijk groter dat ze komen te overlijden, ook daalt het inkomen als men met pensioen gaat. Er blijft minder geld over om af te lossen. Overigens verschilt het per aanbieder hoeveel je als 60-plusser kunt lenen. Bij een enkele bank kan je tot wel 50.000 euro lenen terwijl weer andere geldverstrekkers kariger zijn in het verstrekken van geld.

Kies uit meerdere kredietsoorten

Trouwens, niet alle senioren leningen zijn persoonlijke leningen. Wel verschillen de voorwaarden meestal per bank of geldverstrekker, en dat geldt ook voor de hoogte van de rente. Wil je als 60-plusser echter geen persoonlijke lening maar een doorlopend krediet afsluiten? Houd er dan rekening mee dat je niet meer zoekt naar een speld in de hooiberg, want de banken zijn een stuk flexibeler geworden t.o.v. geld uitlenen aan ouderen. Voor senioren is ook de minilening beschikbaar gesteld.

Speciale leningen voor senioren is een goede ontwikkeling

Naar onze bescheiden mening is het een hele goede ontwikkeling dat het voor steeds meer ouderen mogelijk is om op latere leeftijd nog te kunnen lenen. Nu er meer leenmogelijkheden zijn is het ook mogelijk om bestaande leningen over te sluiten of samen te voegen tot 1 grote lening. Zo kunnen ook senioren op hun oude dag geld besparen door te dure leningen over te sluiten of meerdere kleine leningen samen te voegen. Ook een hypotheek kan op dit moment afgesloten worden door senioren. ook hier zijn wel weer speciale voorwaarden aan verbonden.

Des te ouder je bent des te minder je kan lenen

Bij alle reguliere banken geldt dat je steeds minder kunt lenen naarmate de leeftijd vordert. Een 65-plusser zal met een senioren lening minder kunnen lenen dan iemand van 62 jaar om maar iets te noemen.

Overzicht verschillende mogelijkheden

KredietverstrekkerSoort leningAan te vragen totBeoordeling
Nationale NederlandenDoorlopend krediet
Persoonlijke lening
59 jaar
66 jaar
Betrouwbaar *****
GeldshopDoorlopend krediet
Persoonlijke lening
73 jaar
73 jaar
Snel *****
FindioDoorlopend krediet
Persoonlijke lening
59 jaar
74 jaar
Goed ****
KredietspotterDoorlopend krediet
Persoonlijke lening
59 jaar
69 jaar
Simpele aanvraag ***
DEFAMDoorlopend krediet
Persoonlijke lening
64 jaar
68 jaar
Via tussenpersoon ***
DirectaDoorlopend krediet
Persoonlijke lening
64 jaar
64 jaar
Via tussenpersoon ***
RabobankDoorlopend krediet
Persoonlijke lening
64 jaar
74 jaar
Hogere rente **
SantanderDoorlopend krediet
Persoonlijke lening
65 jaar
72 jaar
Buitenlandse bank **
QanderDoorlopend krediet
Persoonlijke lening
64 jaar
68 jaar
Via tussenpersoon **
InterbankDoorlopend krediet
Persoonlijke lening
59 jaar
67 jaar
Via tussenpersoon **

Opmerkingen bij tabel

Er moet opgemerkt worden dat in bovenstaand tabel rekening is gehouden met de leeftijd bij aanvang. Loopt de lening eenmaal dan dient deze voor een bepaalde leeftijd afgebouwd te worden, meestal is dit 5 jaar. Bij een doorlopend krediet is het bij maximale leeftijd bij aanvang niet meer toegestaan om afgeloste bedragen op te nemen. Op deze manier wordt het krediet rustig afgebouwd.

Senioren zijn bij de banken van harte welkom

ouderen welkom
Ouderen zijn meer dan welkom

Ouderen hebben het voordeel dat zij worden aangemerkt als goede betalers, of dit terecht is of niet dat laten we in het midden. De kredietverstrekkers beginnen meer en meer in te zien dat de bevolking steeds ouder wordt en dat de groep die nu aangemerkt kan worden als ´ouderen´ hun rekeningen en leningen over het algemeen goed betalen. Met deze wetenschap lopen de verstrekkers minder rente dan bij de jongere doelgroep. Het zou dus zelfs kunnen betekenen dat de rente iets naar beneden gaat voor de ouderen groep vanwege het lagere risico. Het verschilt sterk per aanbieder welke rente er wordt gerekend. Het blijft dus ook in dit geval zeker van belang om goed te blijven vergelijken en meerdere offertes aan te vragen.

Seniorenlening met spoed

Kan dat? Een seniorenlening met spoed? Dit kan zeker. Ook ouderen kunnen te maken hebben met een nare vermelding bij het bkr in Tiel. Voor deze doelgroep is er de mogelijkheid voor het lenen met spoed zonder een bkr toetsing. Let wel dat het maximale beschikbare bedrag slechts 2500 euro is.

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

1500 euro lenen

1500 euro lenen

1500 euro lenen Snelste manier om €1500 te lenen De snelste manier om €1500 te lenen is met een minilening. Met deze oplossing ontvang je de €1500 binnen 24 uur…

Voorschot zonder bkr toetsing

voorschot zonder bkr

Je wilt een voorschot zonder bkr toetsing op je salaris, maar je weet niet waar je terecht kunt. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen, het verplicht je tot niets en…

Geld lenen voor Sinterklaas

sinterklaas geld lenen

Elk jaar als Sinterklaas al weer bijna voor de deur staat kom je er achter dat je geen geld hebt voor cadeaus en snoepgoed om dit goed te kunnen vieren….

Met een prepaid creditcard voorkom je online oplichting

Met een prepaid creditcard voorkom je online oplichting
Met een prepaid creditcard voorkom je online oplichting

Iedereen heeft er wel eens iets over gelezen of over gehoord, je doet een bestelling online en vervolgens worden je gegevens misbruikt en wordt je creditcard geplunderd. Gelukkig gebeurt het niet heel erg vaak, maar aan de andere kant, je zou er maar slachtoffer van worden. Maar wat kun je nu doen om er voor te zorgen dat het jou niet overkomt. Je gebruikt je creditcard vaker online dan je zelf in de gaten hebt en zelfs als je er mee in een winkel betaalt dan kunnen nog steeds je gegevens misbruikt worden. Kijk hier voor een overzicht van prepaid creditcards.