Home » Financieel nieuws » Creditcard vergelijken

Creditcard vergelijken

Creditcard vergelijken

Waarschijnlijk heb jij ook een creditcard, of ben je op zoek naar een betrouwbare kaart. Een creditcard is een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. Je kunt er onder andere mee betalen in restaurants, hotels en bij autoverhuurders. Ook kun je met je creditcard betalen bij webwinkels. De aankopen die je met de creditcard doet moet je achteraf betalen. Het bedrag wordt aan het einde van de maand van je rekening afgeschreven. Je kunt ook met de kaartverstrekker hebben geregeld dat het uitgegeven bedrag in maandelijkse termijnen van je rekening wordt afgeschreven. De wereldwijde acceptatie en de mogelijkheid om achteraf te betalen als je het geld nu even niet beschikbaar hebt, hebben de creditcard tot een populair betaalmiddel gemaakt.
Voordelen van de creditcard

De creditcard heeft diverse voordelen: Heb je met je creditcard een aankoop gedaan bij een webwinkel? De aankopen die je hebt gedaan met je creditcard zijn automatisch verzekerd. Gooi je per ongeluk een kop koffie over het toetsenbord van je nieuwe laptop? Met de aankoopverzekering krijg je tot 180 dagen na aankoop je geld terug. Enkele duurdere kaarten kennen ook nog uitgebreide reis- en annuleringsverzekering, afhankelijk of je verwacht dat je daar regelmatig gebruik van gaat maken, kun je je keus daar dan op afstemmen. American Express bijvoorbeeld heeft een bijzonder uitgebreid pakket voor de frequente reiziger.

Veilig betaalmiddel

Creditcards zijn een veilig betaalmiddel. Op iedere creditcard zit tegenwoordig een pincode. Creditcards zijn dus niet fraudegevoelig. Ook op internet kun je veilig met je creditcard betalen, want je creditcard heeft een mobiele app waarop je een unieke code ontvangt. Gaat er toch iets mis? Je krijgt altijd je geld terug. Bovendien ontvang je binnen 24 uur zonder kosten een nieuwe creditcard. Alle kaarten hier aangeboden hebben ook de functie ´contactloos betalen´, handig voor kleine snelle uitgaven.

Ook geschikt voor sparen

sparen op creditcardMet een creditcard kun je ook sparen. Je krijgt spaarrente als je geld op je creditcard stort. Denk echter niet dat je een enorm percentage krijgt hoor, ten tijde van schrijven bedroeg de vergoeding voor een positief saldo slechts 0,3 procent. Maar toch altijd beter dan rente te moeten betalen bij roodstand.Wie een auto huurt moet doorgaans een hoge borg betalen. Heb je een creditcard? Je creditcard wordt als borg gebruikt. Je hoeft dus geen bedrag vooraf te betalen. Gaat er iets mis tijdens de huurperiode? Pas dan zal de verhuurder het bedrag (de borg) van je rekening afschrijven.

Handig op vakantie

Je creditcard is handig op reis. Creditcards worden daarom veel gebruikt tijdens vakanties en zakelijke reizen. Je kunt je creditcard vrijwel overal gebruiken. Bovendien kun je bij tolpoorten, internationale boekingen en buitenlandse onlineshops vaak alleen betalen met een creditcard. Heb je iets gekocht bij een webwinkel en heb je betaald met je creditcard? Wordt het bestelde niet geleverd of blijkt het geleverde product defect te zijn? Je hebt dan aflevergarantie. De leverancier moet je dan een nieuw product toesturen. Doet hij dat niet? Dan krijg je gewoon je geld terug.

Nadelen van de creditcard

Een creditcard heeft, als elk financieel product ook zijn nadelen:
Creditcards zijn niet gratis. Je betaalt altijd, ook als je de creditcard niet gebruikt, een vast bedrag per jaar. Er zijn goedkope en dure creditcards. Dure creditcards bieden vaak extra verzekeringen of exclusieve voordelen.
Heb je onvoldoende geld om het gepinde bedrag aan het einde van de maand terug te betalen? Dan kun je het terug te betalen bedrag in termijnen betalen. Dat lijkt een voordeel. Het is echter een belangrijk nadeel, want de kans is groot dat je dan het wettelijk maximale tarief van 14 % rente moet betalen. Het is daarom niet raadzaam om van deze dure afbetalingsregeling gebruik betalen, want het is niet ondenkbaar dat je dan verder in de schulden raakt.

Contant geld opnemen is altijd duur

Je kunt met een creditcard contant geld opnemen bij een pinautomaat. Dat is echter erg duur. Pin je bijvoorbeeld 20 euro? Je moet dan circa 4 euro meer betalen. Pin dus uitsluitend contant geld met je reguliere pinpas. Dan hoef je immers geen extra kosten te betalen.

Welke creditcards zijn er

welke creditcardEr zijn in Nederland slechts twee grote spelers die creditcards uitgeven. Op afstand de grootste is ICS (International Card Services) die Visa en Mastercard uitgeven. Daarnaast kun je kiezen voor American Express, dit is een wat duurdere kaart die vooral bij zakenmensen en consumenten met een hoog bestedingspatroon in trek is. American Express kent geen limiet en een fors maandelijks inkomen is dan ook een vereiste. Leuk (nou ja leuk) weetje is dat de Bank of America de eerste bank was die een creditcard uitgaf. Later is deze bank gestopt met het uitgeven van kaarten en met een omweg overgegaan in ICS. Laatstgenoemde heeft een samenwerkingsverband met de ABN AMRO, ANWB en de Bijenkorf voor het uitgeven van aan creditcard met hun eigen naam.

Voldoende inkomen

Voor de creditcards van Mastercard en Visa dien je een regelmatig inkomen te hebben. Dit hoeft geen hoog inkomen te zijn, iedereen die een baan heeft met een modaal inkomen komt in aanmerking voor een kaart. Afhankelijk van de hoogte van je salaris kun je wel kiezen voor een creditcard met een hoger kredietlimiet. Zo kun je zowel bij Mastercard als bij Visa kiezen uit drie kaarten. De standaard heeft een kredietlimiet van € 2.500. De daarop volgende is een ´goldcard´ met € 5.000 limiet en de duurste is de ´black card´ met een limiet van € 25.000.

Geen BKR notering

Let goed op wanneer je een creditcard gaat aanvragen dat je geen notering hebt bij het BKR. Heb je zo´n notering dan krijg je geen creditcard. Wanneer je toch een goed en veilig betaalmiddel wil hebben voor bijvoorbeeld je vakantie of online winkelen, dan ben je aangewezen op een prepaid creditcard. Een prepaid kaart heeft veel overeenkomsten met een creditcard, met het verschil dat je met de prepaid versie alleen kunt besteden wat je zelf op de kaart zet. Dus er is geen kredietlimiet.

Verschillen van de kaarten

In onderstaand overzicht kun je precies zien wat de kosten van de creditcards zijn die worden aangeboden in Nederland. De meest populaire kaart blijkt Mastercard te zijn, op de voet gevolgd door Visa. De duurste kaart, maar dat zie je ook in de tabel is American Express. Maar ja, dat is dan ook wel een hele coole creditcard. De goedkoopste kaart om mee te beginnen is de ANWB kaart, maar dan moet je daar wel lid van zijn. Ook een goedkope kaart is die van de Bijenkorf, echter wil niet iedereen deze kaart in het buitenland gebruiken en stelt meer prijs op een neutrale kaart van Mastercard of Visa zelf.

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Welke prepaid creditcard is goedkoop

Welke prepaid creditcard is goedkoop
Welke prepaid creditcard is goedkoop

Welke prepaid creditcard is goedkoop is een vraag die niet zo gemakkelijk te beantwoorden is omdat de kaart een hoop variabelen heeft. Toch zal ik er een goedkope kaart uitlichten en omschrijven wat de jaarlijkse kosten zijn. Niet alleen de variabele kosten, maar ook de kosten voor dagelijks gebruik. De prepaid creditcard is overigens wel een prima middel om je te wapenen tegen oplichting op het internet, of onverwachte ´afschrijvingen´ op je vakantie.

Snel geld lenen met WWB uitkering

Snel geld lenen met WWB uitkering
Snel geld lenen met WWB uitkering

Wanneer je in de Wet werk en bijstand zit heb je het financieel niet gemakkelijk. Het is soms lastig om financieel het hoofd boven water te houden en geld apart zetten op een spaarrekening blijkt vaak een utopie. Om nog maar niet te spreken van het feit dat er veelal geen geld voor handen is om bijvoorbeeld eens een paar dagen weg te gaan of voor de aankoop van iets dat je graag wilt hebben. Wil je dan snel geld lenen heb je dan nog wel mogelijkheden als je bent aangewezen op een WWB uitkering en zo ja, welke kredieten komen dan voor mij in aanmerking.