Home » Prepaid creditcard » De beste prepaid creditcard voor de vakantie

De beste prepaid creditcard voor de vakantie

De beste prepaid creditcard voor de vakantie
De beste prepaid creditcard voor de vakantie

Wat is de beste prepaid creditcard voor de vakantie is een vraag die elk jaar weer veelvuldig gesteld wordt. De vakantie staat weer voor de deur en dan is het vooral in het buitenland oppassen geblazen met niet alleen je creditcard, maar ook je pinpas loopt gevaar. Je hoeft maar één winkelier of hotel te hebben met kwade bedoelingen en je hele rekening kan op de eerste dag van je vakantie worden leeg getrokken. Toegeven dat je je geld uiteindelijk wel zult terug krijgen, maar voorlopig ben je het een paar maanden kwijt. Toch lastig als je net op je vakantieadres bent aangekomen. Maar wat kun je nu doen om dit soort praktijken te voorkomen en toch een goede creditcard hebt om op je vakantie je uitgaven te kunnen bekostigen.

Je pinpas

Met je pinpas is het wat lastiger frauderen dan met je creditcard. Het enige wat er met je pinpas kan gebeuren is dat bij het pinnen je code wordt afgekeken en vervolgens je pas wordt gestolen. Nu is dat op de vakantie niet geheel denkbeeldig, je pas kan uit je tas worden gehaald, of nog erger, je pinpas wordt uit je hotelkamer gestolen. Denk niet dat het jou niet kan overkomen, want boeven gaan erg ver in hun zoektocht naar geld. Ook kunnen zij samenwerken met bepaalde hotels waarbij wordt doorgegeven in welke hotelkamer je verblijft. Daarom is het natuurlijk belangrijk om je pinpas goed en veilig te bewaren. Check ook regelmatig je bankrekening om te kijken of daar iets raars aan de hand is. Is dit het geval, laat dan meteen je pas blokkeren en doe aangifte bij de lokale politie, dit laatste is belangrijk om onrechtmatig van je rekening gehaald geld te kunnen terug claimen bij je bank.

Creditcard

Met een creditcard gaat het frauderen een stuk gemakkelijker. Niet zo zeer voor het gebruik bij een geldautomaat, maar meer voor goederen die online kunnen worden besteld op jouw naam. Tegenwoordig zijn er allerlei veiligheid checks die moeten voorkomen dat er goederen worden besteld vanuit een land waar je op dat moment helemaal niet bent, of als het uitgavepatroon gaat afwijken van het gebruikelijke. Toch glippen er nog veel gevallen door de mazen, ik heb het zelf gehad met het boeken van een hotelkamer waar slechts het nummer van de creditcard voldoende was om de transactie te betalen. Dit zonder het opgeven van de naam op de creditcard en zonder het invoeren van het zogenaamde ccv nummer, toch wel opmerkelijk dat dit zo gemakkelijk kan.

De beste prepaid creditcard voor de vakantie

Maar nu de oplossing, want met het waarschuwen en het vertellen van horror verhalen is natuurlijk de kans op fraude niet echt kleiner geworden. Het beste wat je mee kunt nemen op vakantie is een prepaid creditcard van Mastercard. Deze is niet alleen voordelig in de aanschaf, maar kent ook lage kosten voor het gebruik én is wereldwijd te gebruiken om betalingen te verrichten en om geld uit de muur te trekken. Neem deze Mastercard mee op vakantie naast je reguliere pinpas of creditcard, dan heb je wanneer er zich een probleem voordoet met je prepaid creditcard altijd nog backup. De prepaid creditcard kun je ook gewoon op je vakantie adres opladen, dit kun je doen met iDeal.

Waar moet ik nog meer aan denken

Nederland is een bijna ´cashloos´ land geworden waarbij iedereen ongeacht het bedrag zijn pinpas trekt. Je zult zien dat in andere landen dit veel minder gebruikelijk is en er veel meer contant wordt afgerekend, of zelfs nog met cheques (Frankrijk). Neem daarom ook altijd voldoende contant geld mee op je vakantie zodat je bij bijvoorbeeld een grote storing aan geldautomaten niet zonder geld komt te zitten. We herinneren ons allemaal nog wel de toestanden in Griekenland waarbij er plots geen contant geld meer kon worden opgenomen. Eigenlijk kan dit in elk land gebeuren en vaak is dit dan ook onverwachts. Met het meenemen van contant geld dek je jezelf hiermee in.

Vakantie

Dan rest mij alleen nog je een hele fijne vakantie toe te wensen, waarbij ik natuurlijk hoop dat er geen problemen met je creditcard of pinpas ontstaat. Nog een laatste tip voor diegenen die afreizen naar Frankrijk. Als je daar bij een onbemand benzinestation gaat tanken en er alleen maar met een kaart kan worden betaald dan wordt er naast het bedrag wat je tankt nog een bedrag op je kaart gereserveerd die pas na enkele weken weer wordt vrijgegeven, dit gereserveerde bedrag kan wel oplopen tot 200 euro per tankbeurt. Het verdient dan ook aanbeveling om te tanken bij een pomp waar je contant kunt betalen, of met een kaart die je aan de balie gebruikt.