Home » Geld lenen » Daarom betaal je te veel voor je lening

Daarom betaal je te veel voor je lening

Daarom betaal je te veel voor je lening
Daarom betaal je te veel voor je lening

Je betaalt te veel voor je lening als je deze een tijd geleden al hebt afgesloten bij een bank en daar nu waarschijnlijk niet meer naar de rente omkijkt, daarom betaal je te veel voor je lening. Het verschil met de laagste rente en de hoogste rente (die je waarschijnlijk nu betaalt) kan maar liefst 10% zijn. Dit betekent dus dat wanneer je je dure lening oversluit je de helft minder rente gaat betalen en dat scheelt erg veel op je maandbedrag. Lees hoe je gemakkelijk kunt overstappen van je dure lening naar een goedkopere, natuurlijk ook met een handige overstapservice.

Daarom betaal je te veel voor je lening

De leningmarkt is de afgelopen jaren zo veranderd dat het nu raadzaam is om eens kritisch naar je openstaande lening(en) te kijken, heb je meerdere leningen lopen dan kun je zelfs nog meer besparen door ze samen te voegen tot één lening waar je ook nog eens een veel lagere rente gaat betalen, tel uit je besparing.

welke leningen zijn duur

Welke leningen zijn duur

Eigenlijk zijn de leningen die jaren geleden afgesloten zijn bij reguliere banken bijna allemaal te duur. Zo betaal je aan rente bij een doorlopend krediet van 25.000 euro bij de ABN AMRO 7%, bij de Rabobank 8,3% en bij de ING zelfs een rente van 8,5%. Zet daar de huidige rente van 4,7% tegenover die je bij oversluiten gaat betalen als je deze online aanvraagt. Onderaan dit bericht vind je een overzicht welke geldverstrekkers dit tegen deze lage rente kunnen aanbieden. Het is een vrijblijvende offerte, dus je kunt er op je gemak nog eens naar kijken en pas later beslissen.

Kun je alle leningen oversluiten

Op zich is elke lening over te sluiten, alleen met een hypotheek kan het zijn dat er een boete moet worden betaalt. Hierbij moet je dus goed kijken of het nieuwe aanbod interessant genoeg is om je hypotheek over te laten sluiten. Verder kun je elke lening die je hebt lopen zonder boete naar een nieuwe goedkopere lening over laten zetten.

autolening ook oversluiten

Kan ik mijn autolening ook oversluiten

Heb je een tijdje geleden een auto gekocht en daarbij gelijk een autolening genomen bij het autobedrijf, dan is de kans groot dat je daar nu te veel voor betaalt. Kijk eens op de overeenkomst die je toen hebt getekend en kijk wat de rente is die je nu moet betalen, is deze veel hoger dan 4,7% dan is het zeker de moeite om dit te laten veranderen. De kredietverstrekkers met deze lage rente zullen je ook met oversluiten van deze lening behulpzaam zijn zodat je zelf je oude lening niet hoeft op te zeggen. Wordt je nieuwe lening goedgekeurd dan zal je nieuwe geldverstrekker je oude lening in zijn geheel aflossen, daar heb je dus geen omkijken meer naar.

Blijven de voorwaarden gelijk bij een nieuwe lening

Als je besluit om je bestaande leningen over te sluiten dan zullen de voorwaarden hetzelfde blijven als bij je oude lening, je betaalt dus bij de nieuwe lening hetzelfde bedrag per maand als wat je gewend was. Alleen ga je op de nieuwe manier sneller aflossen, wil je dit niet dan kan eventueel ook het maandbedrag naar beneden worden bijgesteld, op die manier heb je maximaal profijt van je lagere rente.

duur geld lenen

Dure vormen van geld lenen

Meer dan 50% van alle kredieten die uitstaan worden in beslag genomen door creditcards, rood staan en postorderbedrijven. Deze vorm van lenen blijkt in de praktijk zeer duur met rentepercentages van rond de maximaal toegestane 14%. Een betere oplossing zou zijn om deze vormen van krediet niet te gebruiken maar in plaats daarvan een doorlopend krediet af te sluiten.

voorbeeld rente postorderbedrijf
Voorbeeld rente postorderbedrijf