Home » Financieel nieuws » Crowdfunding het nieuwe geld lenen

Crowdfunding het nieuwe geld lenen

Vandaag de dag kom je de term “crowdfunding” nog al eens tegen. Meestal wordt dit in verband gebracht met bijvoorbeeld artiesten of met goede doelen. Doel van deze artiesten of een specifiek goed doel is om geld bij elkaar te krijgen om hiermee een bepaald project te financieren. Doordat crowdfunding vaak alleen met dit soort grootschalige projecten in verband wordt gebracht is het voor veel mensen een ver van mijn bed show. En dat is jammer, want er zijn geluiden te horen die vinden dat crowdfunding het nieuwe geld lenen is.

Nieuwe trend

Zeker de laatste tijd is er een trend waar te nemen waarbij mensen die een goed idee denken te hebben op deze manier proberen een geldbedrag bij elkaar te krijgen. Dit kan gaan over alle mogelijk denkbare onderwerpen, het beginnen van een restaurant of hotel, een leuk idee om online een innovatief product te gaan verkopen tot het opzetten van een organisatie die consumenten korting kan geven. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar als je een echt goed, uniek idee hebt waar meer geld voor nodig is dan je zelf hebt is crowdfunding de ideale manier om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Hoe werkt het dan

Je begint met je in te schrijven op een zogenaamd “crowdfunding platform”. Na jouw aanmelding kun je jouw project onder de aandacht brengen bij zogenaamde investeerders. Dit kunnen zowel particulieren als bedrijven zijn. Zodra jouw project, bijvoorbeeld een bedrag van €15.000 voor de aanschaf van een nieuwe keuken, is goedgekeurd wordt deze voor potentiële investeerders zichtbaar en kunnen zij hierop inschrijven. Uiteraard willen zij wel wat verdienen aan jou en betaal jij over het geleende geld een bepaald rentepercentage. Als het bedrag bij elkaar gebracht is door de verschillende investeerders, ook wel crowdfunders genoemd, is de lening rond. Crowdfunding het nieuwe geld lenen? Het lijkt er zeker op, want het begin is er in elk geval.

Crowdfunding het nieuwe geld lenen
Crowdfunding het nieuwe geld lenen

Waarom kiezen voor crowdfunding het nieuwe geld lenen

Er zijn mensen die bewust kiezen voor crowdfunding, omdat zij het een meer persoonlijke vorm van geld lenen vinden. Een ideologische gedachte die ervan uitgaat dat je elkaar helpt. Een andere reden om voor crowdfunding te kiezen is als je het bedrag dat je graag wilt lenen niet via de bank of andere kredietverstrekkers kunt krijgen. Misschien omdat je niet aan de inkomsten/lasten-eis van een bank voldoet omdat je net niet voldoende verdient. Een andere reden kan zijn dat je nog lopende schulden hebt en tsja, dan houdt het helaas al vaak op. Crowdfunding, het nieuwe geld lenen kan dan ook voor jou de oplossing zijn om toch het geld dat je nodig bij elkaar te krijgen. Zo kan “jouw project” toch doorgang vinden!

Crowdfunding voor je buurt

Er is ook een website actief waarbij je crowdfunding kun aanvragen als je een project wil beginnen bij jou in de buurt, bijvoorbeeld een feest, een concert, iets doen voor dieren, veiligheid voor fietsers vergroten, een popconcert, het opknappen van een dorpshuis en ga zo maar door. Wanneer je de initiatieven bekijkt zie je dat er bij aansprekende projecten bedragen van rond de 5.000 euro worden opgehaald. Heb jij ook iets bij jou in de buurt wat de aandacht van meer mensen verdient en wat geld kost, kijk dan zelf een op de website van crowdfunding in je buurt.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente