Home » Geld lenen » Specifiek doel » Vakantie » Contant geld en vakantie naar Griekenland

Contant geld en vakantie naar Griekenland

Contant geld is het beste

Wanneer je deze zomervakantie naar Griekenland afreist kun je het beste contant geld meenemen. Zowel reisbrancheorganisatie ANVR als het ministerie geven als advies contant geld mee te nemen, omdat het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk is om in Griekenland te pinnen (of slechts kleine bedragen kunnen gepind worden). Net als pinnen is de kans groot dat je niet kunt betalen met een creditcard. Dit alles als gevolg van de financiële situatie in Griekenland.

Bekijk vakantieleningen

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Hoeveel contant geld moet ik meenemen naar Griekenland?

Zorg voor voldoende contant geld (bijvoorbeeld vijfhonderd euro) zodat je alle kosten van je verblijf in Griekenland kunt betalen tot je terugkeer. Neem ook contant geld mee voor onverwachte kosten.

Kan ik niet beter gewoon mijn vakantie naar Griekenland annuleren?

Zowel Corendon en TUI Nederland hebben laten weten dat er nauwelijks reizen naar Griekenland worden geannuleerd. ANVR geeft aan dat er geen reden is om een vakantie naar Griekenland te annuleren. Je kunt er goed reizen en verblijven, er is geen reden om niet te gaan. Het annuleren van je vakantie naar Griekenland is zelfs niet verstandig, omdat de situatie met de banken geen grond is om te annuleren. Waarschijnlijk ben je bij het annuleren van uw reis (een groot deel) van de reissom kwijt. Wel kun je eventueel informeren bij je reisorganisatie of zij mee willen werken bij het omboeken van je vakantie. Buitenlandse Zaken adviseert om goed de ontwikkelingen en adviezen met betrekking tot Griekenland in de gaten te houden.

Contant geld en vakantie naar Griekenland
Contant geld en vakantie naar Griekenland

Ik kan nergens pinnen en ik heb echt geldig nodig wat nu?

Informeer bij de reisorganisatie waarmee je reist op welke manier je toch kunt betalen of aan geld kunt komen. Corendon heeft bijvoorbeeld een speciale service voor reizigers die zonder geld komen te zitten. Indien men geen geld heeft kan er via de website contant geld worden gekocht bij Corendon. Het geld wordt uitbetaald door een lokale agent van het reisbureau.

Controleer je reisverzekering!

Alvorens je op reis gaat naar Griekenland is het heel belangrijk je reisverzekering te controleren of onverwachte uitgaven en ontwikkelingen gedekt worden door je verzekering.

Enkele handige tips voor op vakantie

Verdeel het geld

Zorg dat je het geld verdeelt onder de personen van het reisgezelschap en/of bagagestukken. Mocht je bestolen worden, dan ben je niet in een keer al je geld kwijt.

Huur een hotelkluisje

Het kan verstandig zijn in het hotel een geldkluisje te huren waar je je geld en andere kostbaarheden in kunt opbergen. De meeste hotels hebben een kluisje op de hotelkamer, campings hebben vaak kluisjes bij de receptie. Pas wel een beetje op met bepaalde hotelkluisjes, op YouTube staan diverse voorbeelden waarin getoond wordt dat hotelkluisjes niet altijd even goed beveiligd zijn. Het TV-programma Hacking The System liet ook zien dat met een simpele klap op de bovenzijde van een kluisje of code reset procedure hotelkluisjes eenvoudig open zijn te maken. Kluisjes waarbij je zelf je cijfercombinatie kunt kiezen zijn veiliger dan kluisjes met een sleutel. Kwaadwillend hotelpersoneel kan namelijk sleutels hebben gekopieerd.

Doe aangifte van diefstal

Mocht er iets gestolen worden uit je hotelkamer of mocht je onderweg bestolen worden, maak hier dan niet alleen melding van bij de receptie, maar doe ook aangifte bij de politie! Een verzekering vereist zelfs vaak dat je een bewijs van aangifte kunt overleggen. Zorg voor zoveel mogelijk bewijsstukken.

Kies je hotelkamer verstandig

Hotelkamers op de benedenverdieping zijn vaak gevoeliger voor inbraken dan hoger gelegen kamers. Veiligheidsexperts adviseren een hotelkamer tussen de derde en zesde verdieping. Hotelkamers die wat hoger liggen zijn moeilijker te bereiken door dieven via de buitenzijde, maar kies ook niet een hotelkamer die zo hoog ligt dat daar weinig mensen komen. Hotelkamers die minder dicht bij een branduitgang liggen zijn ook vaak wat minder gevoelig.

Controleer de sloten

Controleer direct bij aankomst de sloten bij de ramen, evenals het slot van de balkondeur. Mocht er iets niet in orde zijn, dan kun je dit het beste direct melden bij de receptie. Controleer steeds de sloten nadat je hotelkamer is schoon gemaakt.

Hoteldeur

Wanneer je je hotelkamer verlaat, controleer dan of je deur echt in het slot is gevallen. Denken dat de deur altijd automatisch goed sluit is niet verstandig.

Laat TV of radio aan wanneer je weggaat

Laat de TV of radio aan of hang het bordje “Niet storen / Do Not Disturb” aan de deurklink van je hotelkamerdeur. Potentiële dieven laten hotelkamers eerder met rust wanneer ze denken dat er iemand aanwezig is. Het aan laten van een TV of radio kan ook in een caravan.

Laat je geld of andere kostbaarheden achter bij de receptie

Wanneer je geen kluisje wilt huren, is er wellicht een mogelijkheid om je geld tijdelijk achter te laten bij de receptie. Zorg wel dat je een kopie hebt van een document (ondertekend door zowel jou als de receptionist) waarop exact staat hoeveel geld je hebt achtergelaten bij de receptie.

Bij welke verzekeraars kan ik een reisverzekering afsluiten met gelddekking?

Het is per verzekeraar verschillend hoeveel contant geld je kunt verzekeren en of dit standaard gedekt is of optioneel meeverzekerd dient te worden. Er zijn ook verzekeraars waarbij bij de ene reisverzekering wel contant geld wordt gedekt en bij de andere niet. Voorbeeld: de ANWB Doorlopende Reisverzekering Compact kent geen dekking voor contant geld, de ANWB Doorlopende Reisverzekering Compleet wel (optioneel, € 300).

Vergoeding geld per persoon:
ABN AMRO: € 500
Aegon: € 250 – € 500
Allianz: € 750
ANWB: € 300
Aon Direct: € 450
ASR: € 500
Avéro Achmea: € 350
Centraal Beheer Achmea: € 230
De Europeesche: €500
De Friesland: €750
De Goudse: €250
De Nederlanden van Nu: €250
Delta Lloyd: €750
HEMA Verzekeringen: €250
ING: €250
Interpolis: €350
Klaverblad Verzekeringen: €500
Kruidvat: €300
London Verzekeringen: €500
Nationale Nederlanden: €250
OHRA: €750
Polis Direct: €750
Reaal: €500
Route Mobiel: €500
SNS Bank: €1000
Unigarant: €300
Univé: €350
Verzekeruzelf.nl: €750
Zelf: €500
Zilveren Kruis Achmea: €250
ZLM: €500

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente