Bereken hoeveel je kunt lenen

Bereken hoeveel je kunt lenen

Bereken hoeveel je kunt lenen

Het blijft een lastige opgave voor veel mensen die een lening willen gaan afsluiten, bereken hoeveel je kunt lenen en je komt achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Veel mensen die een lening willen gaan aanvragen hebben geen idee wat het maximale is wat ze kunnen krijgen, natuurlijk is niet altijd het maximale nodig en in veel gevallen ook helemaal niet wenselijk.

Toch kan het een interessant gegeven zijn om in je achterhoofd te houden zodat je precies weet waar je aan toe bent. Het kan ook zijn dat je al ergens een lening hebt lopen en van plan bent om nog een extra lening af te gaan sluiten, dan kan het zinvol zijn om je ´oude krediet´ samen te voegen met de nieuw aan te vragen, ofwel oversluiten.

Bereken hoeveel je kunt lenen

Het berekenen gaat uiterst simpel en je doet dit gewoon heel gemakkelijk online. Je hoeft zelfs geen gegevens van jezelf in te vullen, het enige wat je hoeft te doen is klikken op de pictogrammen die je worden voorgeschoteld. Ik zal een aantal van de vragen als voorbeeld geven, dan zie je zelf hoe eenvoudig de berekening gaat.

De berekening geldt voor verschillende kredietvormen, zowel doorlopend krediet, persoonlijke lening of oversluiten.
De eerste vraag die je te zien krijgt gaat over waar je het geld voor gaat gebruiken, auto, motor, verbouwing, oversluiten, boot of camper. Natuurlijk weet je het antwoord, want je weet precies waarvoor je je aanvraag gaat inzetten.

Persoonlijke lening:€2.500€25.000€50.000
Minimale rente:5,30%3,70%3,30%
Maximale rente:10,15%8,70%7,70%
Minimale looptijd:111
Maximale looptijd:144180180
Totaal krediet:€2.995€27.511€55.022

Overige leenvragen

Na de eerste vraag die je hebt beantwoord kom je bij de vraag hoeveel je wilt lenen, door middel van een schuifje kun je bedrag kiezen vanaf 2.500 euro tot wel 75.000 euro, voor het voorbeeld ga ik uit van 5.000 euro lenen. Wanneer je je keuze hebt aangegeven druk je op de ´bereken´ button. Nu klik je op de pictogrammen de persoonlijke vragen aan, ben je een man/vrouw, ben je getrouwd, enzovoort en vervolgens weer op de button ´volgende´.

ferratum minilening

Ferratum

 Minilening 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee
Ferratum

Géén BKR toetsing 🙂


Alternatief voor Ferratum is Saldodipje.

financieringen

Kredietgroep Nederland

 Persoonlijke lening & Doorlopend krediet 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 3,9 - 6,4 %
Kredietbedrag: vanaf €5.000
Starttarief: Geen
Aflossen: 12-120 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 18 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
Kredietgroep Nederland

Let op! BKR toetsing!


Alternatief voor Kredietgroep Nederland is Santander.

Nu wordt het extra interessant voor je aanvraag, want nu ga je wederom met schuifjes aangeven hoeveel je per maand netto verdient en ook eventueel het inkomen van je partner. Ook deze informatie heb je natuurlijk meteen paraat, want je weet precies hoeveel er per maand binnenkomt. na het afronden van deze vragen komen er nog vragen over je woonsituatie en daarna zul je de uitslag krijgen of je voor het aangevraagde bedrag in aanmerking komt, of niet.

Doorlopend krediet:€2.500€25.000€50.000
Minimale rente:6,20%4,80%3,90%
Maximale rente:11,10%9,20%9,70%
Minimale looptijd:121212
Maximale looptijd:607272
Totaal krediet:€3.605€28.627€56.481

Mijn berekening wordt niet goedgekeurd

Het kan zijn dat het bedrag wat je aanvraagt niet in verhouding staat tot je inkomen, probeer hetzelfde traject nog eens te doorlopen met een lager bedrag, al doende zul je er achter komen dat het in eerste instantie aangevraagde bedrag te hoog is zodat je beter een lager bedrag kunt aanvragen. Dit is ook een bescherming voor jezelf, want leen je teveel, dan kun je het wellicht niet aflossen en volgen er allerlei problemen. De kredietverstrekker heeft een zorgplicht en moet er voor waken dat je niet te hoge lasten op je neemt.

Dit vind je misschien ook leuk...