Home » Financieel nieuws » Beleggen met geleend geld of niet

Beleggen met geleend geld of niet

Beleggen met geleend geld of niet
Beleggen met geleend geld of niet

Beleggen met geleend geld of niet doen? De discussie hierover woedt al jaren en bij elk financieel klimaat zijn er altijd voor- en tegenstanders te vinden waarom je dat wel of niet zou moeten doen. Vaak worden er drogredenen aangevoerd door beide kampen. Laten we nu eens kijken waarom je het in deze periode van extreem lage rente al dan niet zou kunnen zien als een optie om wat extra geld te kunnen bijverdienen. Maar aan de andere kant, welke bank zou genoeg vertrouwen in je hebben om dat beursspel van jou te financieren.

Voorstanders van beleggen

Veelal zijn de voorstanders van beleggen met geleend geld de partijen die wat aan je kunnen verdienen als je besluit om dat te gaan doen. Lage rente, lage commissie, gouden bergen worden je al snel beloofd. Zeker nu de rente dusdanig laag staat en er zelfs gevaar dreigt dat je moet gaan betalen om geld op je spaarrekening te houden lonkt voor velen de optie om te gaan beleggen. Of dit nu met gespaard geld of geleend geld gebeurt is eigenlijk minder belangrijk dan wanneer je rationeel naar de ontwikkelingen kijkt. Vele bedrijven doen het slecht en velen zitten in financiële problemen. Natuurlijk zijn er meerdere oplossingen om te beleggen, het hoeft niet per se aandelen in een bedrijf te zijn.

Tegenstanders zijn er ook

De tegenstanders zullen altijd aanvoeren dat je een gevaarlijk spel gaat spelen, omdat allerminst zeker is dat het geld dat je gaat beleggen in wat dan ook een rendement gaat opleveren. Zeker op de korte termijn blijft rendement belangrijk als je dit met geleend geld doet, doe je dit met spaargeld dan ben je aan niemand verantwoording verschuldigd en kun je een eventuele slechte periode ook nog wel uitzitten. Bij beleggen met geleend geld heb je die ruimte een stuk minder omdat er op de lening moet worden afgelost.

Beleggen in goud

Iedereen die een beetje in de goudmarkt thuis is, of daar interesse in toont kent natuurlijk Willem Middelkoop. Deze heeft zich gespecialiseerd in de goudmarkt en weet er dan ook veel en interessant over te vertellen. Wil je in goud gaan beleggen dan kun je dat beter voor de lange termijn plannen en beter niet voor de korte termijn. De kans bestaat namelijk dat de goudprijs voor langere tijd gaat dalen. Voordeel van het beleggen in goud is, het houdt altijd waarde en gaat nooit failliet. Zeker in deze tijden van grote onrust bij Europese banken (o.a. Deutsche Bank en Italiaanse banken) is het niet onverstandig om een gedeelte van je geld in goud om te zetten. Nog beter is om fysiek goud in huis te hebben zodat je in tijden van nood altijd nog boodschappen kunt doen. Tip: Gouden tientjes.

Beleggen met geleend geld of niet

Of je het moet doen of niet dat hangt af van je situatie, denk je dat je met een bescheiden bedrag een kans maakt dan zou je het kunnen overwegen. Echter blijft het een hachelijke onderneming want niemand kan in de toekomst kijken, verlies je geld dan zul je het geleende geld nog steeds moeten terugbetalen.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente