Autoverzekering

Waarom zou je voor je autoverzekering meer betalen dan nodig is. veel eigenaren van een auto hebben nog steeds een te dure verzekering. Daarom is het raadzaam om geregeld te bekijken en te vergelijken wat de huidige premie voor een autoverzekering is. Je wordt altijd geholpen bij overstappen zodat je zelf geen omkijken hebt naar de papierwinkel.

Natuurlijk neem je de korting die je hebt opgebouwd in de loop van jaren (no claim) mee naar je nieuwe verzekering zodat je in de nieuwe situatie natuurlijk ook weer optimaal gebruik kunt maken van je schadevrije jaren.

Autoverzekering

Autorijden is een kostbare zaak. Je bent alleen al met het halen van je rijbewijs veel geld kwijt en dan hebben we het nog niets eens over de aanschaf van een auto als je dit felbegeerde papiertje (tegenwoordig pasje) hebt gehaald. En heb je eenmaal een auto gekocht, dan ben je nog niet van de kosten af. Wegenbelasting, onderhoud en reparatie, brandstof en natuurlijk ook een autoverzekering zorgen ervoor dat je maandelijks een hoop geld naar je auto kwijt bent. Hoe vervelend het ook is om deze kosten te maken, er is geen ontkomen aan.
auto ongeluk

Verplicht verzekeren

Als autobezitter ben je door de overheid verplicht om jouw auto te verzekeren. Deze verzekeringsplicht is in het leven geroepen om anderen niet te benadelen in het geval jij hen door toedoen van jouw auto schade toebrengt. Met schade wordt in dit geval zowel letselschade (schade aan personen) als schade aan spullen of goederen bedoeld (materiële schade). De minimale autoverzekering die je dient af te sluiten is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, in de volksmond beter bekend als de WA-verzekering. De dekking van deze autoverzekering is zeer beperkt en dekt alleen schade aan anderen (personen –en materiële schade). De verzekerde bedragen zijn door de overheid vastgesteld op €5.600.000 voor letselschade en €2.500.000 voor materiële schade.

Autoverzekering uitbreiden

Je kunt er altijd voor kiezen om jouw autoverzekering uit te breiden. De WA-verzekering is erg minimaal, maar kan prima volstaan als je bijvoorbeeld een auto hebt die ouder is dan tien jaar. Wil je een iets uitgebreidere dekking, dan kies je voor de WA+ dekking. Extra’s ten opzichte van de WA verzekering zijn vaak dat ruitbreuk, joyriding, aanrijding met dieren en nog een aantal zaken zijn meeverzekerd. Heb je een nieuwe of bijna nieuwe auto, dan doe je er goed aan om een Allrisk autoverzekering te sluiten. Dit is de meest uitgebreide verzekering die je kunt sluiten voor jouw auto. Deze variant dekt ook schade aan je eigen auto.
boom op auto

Nog verder uitbreiden

Tot slot is het belangrijk om te weten dat je de verschillende dekkingen zoals hierboven beschreven nog uit kunt breiden met aanvullende modules. Voorbeelden hiervan zijn een Schade Inzittenden Verzekering, een Ongevallen Inzittenden Verzekering of bijvoorbeeld pechhulp binnen –of buitenland. Ga niet over één nacht ijs en denk goed na over de wensen en eisen die jij stelt aan jouw autoverzekering. Er is meer dan premie alleen, voorwaarden en aanvullende dekkingen zijn minstens zo belangrijk.