Home » Specifiek doel » Autolening: 10 tips en direct berekenen en aanvragen

Autolening: 10 tips en direct berekenen en aanvragen

Autolening: 10 tips en direct berekenen en aanvragen
Autolening: 10 tips en direct berekenen en aanvragen

Autolening: 10 tips en direct berekenen en aanvragen. Het is al moeilijk genoeg om een andere auto te gaan kopen, maar als je niet over voldoende geld beschikt zul je willen gaan lenen om toch je droomauto aan te kunnen schaffen. Maar wat betreft kredieten is er veel keus, héél veel keus en ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat je dan even door de bomen het bos niet meer ziet. Want welke autolening ga je aanvragen. Is dat bij de dealer waar je de auto koopt, ga je naar je eigen bankt toe, of ga je zelf het internet afspeuren naar de beste aanbieding. Lees hier de 10 tips waar je op moet letten en wat je beter niet kunt doen.

Tip 1: Lenen bij de autoverkoper

Vaak is het niet verstandig om een autolening af te sluiten bij het bedrijf waar je ook je auto koopt. Deze hanteren vaak een hogere rente dan gebruikelijk is en toch maken er veel mensen gebruik van omdat het zo gemakkelijk is. Maar let op, want een verschil in rente van slechts 1% maakt al een fors verschil op je maandlasten.

Tip 2: Online offertes om te vergelijken

Bedenk vooraf het bedrag wat je wil gaan besteden en vraag alvast wat online offertes aan. Deze zijn vrijblijvend en je hoeft daar géén gebruik van te maken. Op deze manier kun je wel goed inzicht krijgen in wat de huidige rente op dit moment is. Vaak heeft een offerte wel een beperkte houdbaarheidsdatum. Echter is deze verlopen dan kun je na het maken van je keus een nieuwe aanvragen.

Tip 3: Extra betalen bij andere kredietverlener

Ook bij het kopen van een andere auto moet je natuurlijk goed opletten. Vergewis je er van dat je niet extra hoeft te betalen als je elders je nieuwe auto laat financieren. Het kan namelijk zo zijn dat de verkoper een gedeelte van de winst op de auto heeft vertrouwd op het feit dat je er ook een lening afsluit bij hetzelfde bedrijf.

Tip 4: Welk krediet ga je nemen

Welk krediet je gaat nemen is afhankelijk van je behoefte. Maak je verder geen kosten en staat het bedrag helemaal vast dan kies je voor een persoonlijke lening. Verwacht je later nog kosten te moeten gaan maken, of heb je gewoon behoefte aan wat extra geld, dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet. Over deze verschillen is al veel geschreven op GeldlenenPerdirect.nl en je kunt de verschillen van onderlinge kredieten dan ook nader bestuderen.

Tip 5: Koop niet een te dure auto

Let bij het kopen van een andere auto goed op je budget. Het is erg verleidelijk om bij een bezoek aan een autodealer een veel duurdere auto aan te schaffen dan je eerst van plan was. Eenmaal aangekomen bij de garage zul je verlekkerd worden met mooi opgepoetste auto´s waarbij de één nog mooier is dan de ander. Maar natuurlijk worden ze ook steeds duurder. Stel een bedrag vast en wijk daar slechts marginaal van af.

Tip 6: Hoeveel ga je per maand betalen

Ook kun je bij jezelf een nagaan wat je per maand kunt missen aan een auto. Maak eens een lijstje met alle te verwachten kosten. Dan heb je het over variabele kosten, zoals onderhoud en reparaties en je hebt het over vaste kosten, zoals motorrijtuigenbelasting, verzekeringen en afschrijving. Op deze manier kun je een goed inzicht krijgen over de kosten die je per jaar kunt verwachten. Deel dit bedrag vervolgens door het aantal maanden en je weet wat je per maand kwijt zult zijn.

Tip 7: Let op bij verzekeren

Ook het verzekeren van je nieuwe auto speelt een rol. Vaak is bij financiering van een relatief nieuwe auto een eis dat je deze ´all risk´ verzekerd. Natuurlijk geld deze eis alleen als je er een lening voor moet afsluiten. De kredietverstrekker wil namelijk voorkomen dat je nog jaren moet aflossen terwijl de auto onherstelbare schade heeft opgelopen. Wel iets om serieus rekening mee te houden, want het verschil tussen een gewone WA verzekering en een verzekering die alle schade dekt is aanzienlijk.

Tip 8: Aanpassen van de auto

Ga je na aanschaf nog zaken aan je auto veranderen of bijkopen dan moet je dit bij de aanvraag van een autolening alvast verwerken. Denk hierbij aan nieuwe velgen, een mooi navigatie systeem, een dure autoradio, enz. Dit loopt meestal goed in de papieren en wanneer je niet voldoende krediet aanvraagt zul je dit uit eigen zak moeten betalen.

Tip 9: Gebruikt of nieuw

Kies je voor een nieuwe auto zonder kilometers op de teller, of kies je voor een auto waar ´de kop´ van af is. Dit houdt in dat een auto van 1 of 2 jaar oud vaak een stuk goedkoper is dan een gloednieuwe. Heb je een betrouwbare autodealer die weet waar hij mee bezig is dan kan het ook geen probleem zijn om juist voor een auto te kiezen die niet nieuw is. Dit kan echt duizenden euro´s schelen en dus zeker de moeite waard zijn om in je zoektocht mee te nemen.

Tip 10: Levensduur van de auto

Bij de laatste tip aangekomen wil ik het graag over de periode hebben waarbij je de auto gaat gebruiken. Normaal gesproken is het zo dat de verstrekker van de lening graag ziet dat je aflost voordat de auto helemaal is afgeschreven. Meestal is dit een periode van 5 jaar. De auto mag dus niet zo oud zijn dat het de 5 jaar waarschijnlijk niet gaat halen. Ook hier geldt weer dat men je er voor wil behoeden om met een aflossing te blijven zitten terwijl je de auto niet meer hebt.

Autolening: 10 tips en direct berekenen en aanvragen

Ik hoop dat je baat hebt bij de gegeven tips. Maar dan blijven we natuurlijk zitten met de vraag waar je dan een lening kunt berekenen en aanvragen. Vooral het berekenen is wel belangrijk, omdat je dan meteen een inzicht krijgt in de hoogte van je lening. Aan de hand daarvan kun je dan bezien of de auto die je op het oog hebt een realistisch beeld is.

Overige informatie

Autolening

Op de website van deze aanbieder van een autolening kun je helemaal berekenen waar je recht op zou hebben.

Verzekeren

Heb je je je nieuwe auto al en wil deze verzekeren, dan kan dat ook hier op deze website.

Beschikbare leningen

Kijk je liever naar een overzicht van beschikbare leningen dan kan dat ook.

Auto kopen

Ben je nog op zoek naar een auto, kijk dan eens bij Autokopen.nl.