Home » Geld lenen » Specifiek doel » Auto kopen? Denk goed na over de (BKR) financiering!

Auto kopen? Denk goed na over de (BKR) financiering!

Ben je toe aan een nieuwe auto? Dan komt er heel wat op je af. Je begint natuurlijk met het kiezen van je droomauto en probeert ook uit te vogelen wat je kunt besteden. Moet je het volledige bedrag lenen, of heb je zelf wat gespaard en kun je een (groot) gedeelte zelf betalen. De ideale situatie is natuurlijk dat je de aanschaf van een nieuwe auto helemaal niet hoeft te financieren en het hele bedrag zelf op kunt hoesten. Maar ja, als dit het geval was dan zat je dit artikel waarschijnlijk niet te lezen. Ik ga er dus maar van uit dat je een autofinanciering zoekt met als het even kan een lage rente en een niet te lange looptijd.

Direct aanvragen?


Saldodipje minilening

Saldodipje spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €2500
Aflossen max. 4 maanden
Ruime goedkeuring
Meer info

Direct beschikbaar

Bekijk Saldodipje


kredietgroep nederland

Kredietgroep Nederland
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €1.000
Rente vanaf 3,9%
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Kredietgroep


Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.500
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Santander


capitalbox

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €350.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Meer info

Snel beschikbaar

Bekijk Capitalbox


Vele mogelijkheden

Wanneer je op zoek gaat naar een financiering voor je auto dan zijn de mogelijkheden schier oneindig lijkt het wel. Van leasen tot kopen van een auto met uitgestelde afbetaling zonder bkr registratie. Hoe dit allemaal kan en welke constructies er zijn zal ik proberen uit te leggen zodat je een helder beeld krijgt van de mogelijkheden.
Ik ga er van uit dat het hier een autofinanciering betreft welke privé wordt gedaan. Alle zakelijke mogelijkheden zal ik buiten beschouwing laten.

Privélease

Bij de constructie van de Privélease word je niet direct eigenaar van de auto. Dit wordt je pas wanneer de laatste termijn van de lening op de auto wordt voldaan. Voordeel is dat je boetevrij extra kunt aflossen en altijd verzekerd bent van een kwalitatief goede auto. Je gaat een vast bedrag per maand betalen waarbij alle extra´s die je normaal zelf zou moeten regelen bij de leaseprijs zijn inbegrepen. Denk hierbij aan verzekering, onderhoud en belastingen. Hoeveel kilometers je per jaar gaat rijden is niet van belang, omdat de auto na de laatste betaling je eigendom wordt.

Persoonlijke lening

Dit is de meest gebruikte vorm om te lenen voor een auto. Je ontvangt hiermee een geldbedrag van een kredietverstrekker waarmee je vervolgens de auto naar keuze kunt aanschaffen. Je wordt uiteraard direct eigenaar van de auto en hebt hier dus volledige vrijheid mee. Met een persoonlijke lening betaal je een vast bedrag per maand en afhankelijk van de leeftijd van je gekozen auto voor een vaste periode. Denk er wel aan dat je zelf alle belastingen, onderhoud en verzekeringen moet regelen.

Verkopen en terug leasen

Hoort eigenlijk in het rijtje niet thuis omdat hier een auto in het spel is die je eigenlijk nog moet kopen. Toch een veel gebruikte constructie waarbij je je eigen auto verkoopt en dezelfde auto weer gaat terug leasen. Dit is vooral handig wanneer je een groter geldbedrag nodig hebt en niet in aanmerking komt voor een lening. Voordeel is dat er geen BKR registratie plaatsvindt.

Conclusie

Het blijkt dat er meerdere mogelijkheden zijn om een nieuwe of tweedehands auto te bemachtigen. Afhankelijk van je situatie kun je één van bovenstaande opties kiezen. Let ook op dat je niet teveel gaat betalen voor je auto, dat is namelijk de eerste winst. Onderhandel goed met betrekking tot de prijs en laat je niet afschepen met een paar gratis automatten of een volle tank. Ook wat betreft de financiering is er veel keus, maar opgemerkt moet worden is dat met een persoonlijke lening je de meeste vrijheid hebt om precies die auto te kiezen waar je verliefd op bent geworden.

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Zakgeld voor vakantie nodig (hoeveel neem je mee)

zakgeld vakantie hoeveel

Zakgeld voor vakantie nodig
Zakgeld voor vakantie nodig

Als het weer zover is dat de vakantie voor de deur staat, dan komt meestal ook weer om de hoek kijken of je wel genoeg zakgeld hebt om het op je vakantiebestemming een beetje leuk te kunnen hebben. Je wilt eenmaal aangekomen toch ook een beetje feest vieren en af en toe een cocktail kunnen drinken in een leuke discotheek, maar natuurlijk ook wat leuke souvenirs mee naar huis nemen om je vrienden of familie te verrassen. Heb je net niet genoeg geld om rond te komen op je vakantie dan kun je bekijken of het handig is om een voorschot op je salaris te nemen met een minilening.

Annuïteitenhypotheek uitgelegd

Annuïteitenhypotheek uitgelegd
Annuïteitenhypotheek uitgelegd

Wanneer je een huis koopt, maak je wellicht gebruik van een hypotheek. Maar welke hypotheek is nu het best geschikt voor jou? En wat betekenen al die soorten van hypotheken voor je? In dit artikel bekijken we de annuïteitenhypotheek die naast de andere bekende hypotheekvormen zoals een startershypotheek en een lineaire hypotheek ook een moderne vorm van geld lenen is die ook nog steeds naast andere voordelen een renteaftrek voor de belasting heeft. Bij andere voorheen populaire hypotheekvormen is deze uiterst voordelige renteaftrek reeds afgeschaft.

Dure lening oversluiten

dure lening oversluiten

Veel Nederlanders hebben jaren geleden een lening afgesloten bij hun bank en hebben vervolgens nooit meer gekeken of deze lening duur is of niet ten opzichte van andere geldverstrekkers. Een…