Home » Hypotheek » Afsluitkosten hypotheek

Afsluitkosten hypotheek

afsluitkosten hypotheek
Afsluitkosten hypotheek

Afsluitkosten hypotheek zijn over het algemeen forse bedragen die je moet betalen als je eenmaal een hypotheek bij de juiste bank hebt gekozen. Zo zie je dat je bij één van de duurdere opties maar liefst bijna 3.000 euro moet betalen. Nu is er een hypotheekadviseur die dit doet voor een vast laag bedrag. Dus geen verrassingen achteraf en je kunt online meteen je maximale hypotheek berekenen.

Welke afsluitkosten voor een hypotheek zijn aftrekbaar

Dit is een overzicht van de kosten die je maakt bij het kopen van een huis met een hypotheek. Deze zogenaamde afsluitkosten zijn éénmalig af te trekken in box 1 van je belastingaangifte. De regels op dit gebied veranderen regelmatig, maar ten tijde van schrijven zijn dit de meest actuele gegevens voor de aftrekbare kosten van een hypotheek.

Aftrekbare kosten

* Kosten voor het aanvragen van een Nationale Hypotheek Garantie.
* Kosten die je maakt om een hypotheek af te sluiten en de bemiddeling voor deze hypotheek.
* Erfpachtcanon: het bedrag wat je moet betalen als je op een stuk grond woont welk niet van jezelf is.
* Taxatiekosten die nodig zijn om een hypotheek lening te krijgen.
* Bouwrente over de periode na het sluiten van de voorlopige koopovereenkomst voor uitsluitend een nieuwbouw woning.
* Uitstelkosten: Kosten die je moet maken voor een overbruggingsfinanciering, een lening die je afsluit wanneer je een nieuwe woning koopt, terwijl je oude woning nog niet verkocht is.
* Verlengingsprovisie: De vergoeding die een hypotheekverstrekker rekent bij verlening van de hypotheekofferte.
* Kosten hypotheekakte: Waaronder notariskosten en kosten van inschrijving in het Kadaster.
In geval van het oversluiten van je hypotheek: De boete of eventuele kosten die je betaalt voor het vervroegd aflossen.

Zoals je in bovenstaand kunt zien zijn nog vele kosten aftrekbaar voor de belasting. Tegenwoordig kun je nog een hypotheek krijgen voor rond de 104% van de aanschafwaarde, dus het zou kunnen dat je zelf ook geld moet meebrengen.

Hypotheek 365

Deze hypotheekadviseur biedt een all-in pakket aan voor een vaste prijs voor afsluiten hypotheek, je betaalt 1.249 euro voor advies en afsluiten. In het onderstaande plaatje zie je een overzicht met kosten die gerekend worden door anderen.

kosten afsluiten hypotheek

Bij deze hypotheekadviseur met een vast kostenbedrag krijg je ook nog eens de beste rentedeal omdat er wordt vergeleken met bijna alle grote hypotheekverstrekkers. Je kunt een vrijblijvende hypotheekofferte aanvragen die verplicht je verder tot niets. Je krijgt voor dit lage bedrag een volledig hypotheekadvies en de hypotheekofferte is geschikt voor starters, verhuizen, oversluiten, ondernemers en scheiden.

Voorwaarden aanvragen offerte afsluitkosten hypotheek

-18 tot 65 jaar
– Geen BKR achterstandscoderingen
– Cliënt moet onder algemene normen in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek conform de GHF normen (GHF= gedragscode hypotheek financieringen)
– Er dient een concrete hypotheekbehoefte te zijn.
– Ondernemers minimaal jaarcijfers over 3 kalenderjaren.