5000 euro lenen vergelijk de rente

5000 euro lenen vergelijk de rente

5000 euro lenen vergelijk de rente

Wie te horen krijgt dat hij of zij ineens door omstandigheden een bedrag van 5000 euro moet betalen, vindt dit meer dan waarschijnlijk een onvoorzien hoog bedrag. Ik kan me levendig voorstellen dat je een dergelijk bedrag niet meteen kunt te voorschijn toveren zonder je spaarrekening aan te spreken, natuurlijk als je een spaarrekening hebt. Dus ga je 5000 euro lenen vergelijk de rente. Wat is dan het beste om te doen, kijken naar een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of neem je genoegen met een lager bedrag, waarbij de gestelde eisen ook gelijk een stuk minder streng zijn. Dan kun je echter geen 5000 euro lenen, maar een bedrag tot ongeveer 1000 euro.

Wat als je geen spaargeld hebt?

Als je over geen of over onvoldoende spaargeld kunt beschikken, dan zit er weinig anders op dan de benodigde 5000 euro te gaan lenen. Daarvoor heb je verschillende mogelijkheden tot je beschikking. In dit artikel zullen we deze even voor je op een rijtje zetten. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden om dit succesvol te doen, om te beginnen moet je over een regelmatig inkomen hebben van rond de 1400 euro netto per maand. Echter is dit geen absoluut bedrag, het ligt namelijk ook aan je persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld, heb je een eigen huis of een huurwoning, heb je nog andere kredieten lopen enz.

Geld lenen bij vrienden

Geld lenen bij vrienden is een mogelijkheid. In een moderne samenleving staan de meeste mensen hier weigerachtig tegenover. Soms komt het nog wel eens voor dat vrienden en familieleden geld aan elkaar lenen. Een bedrag van 5000 euro lenen is een grote stap die men wellicht niet zoveel meer onder vrienden aantreft. Ben je echter één van de gelukkigen die wel bij vrienden terecht kan, dan is het noodzakelijk dat je alles (het te lenen bedrag, de afbetaling in termijnen en een borgstelling) vastlegt in een officieel document en eventueel laat registreren bij een notaris.

Geld lenen bij de bank

Om 5000 euro te lenen, kun je ook terecht bij de bank. Voor een dergelijk bedrag wordt veelal een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afgesloten. Om dit te kunnen doen moet je standaard een aantal gegevens verstrekken, zoals persoonsgegevens, maandelijkse inkomsten en mogelijk ook de gegevens betreffende onroerende goederen. Zo kan de bank je kredietwaardigheid toetsen en/ of nagaan of je mogelijk op een zwarte lijst staat. De rente van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet ligt ietwat hoger dan bij een hypotheek. Je doet er volgens ons goed aan om de voorwaarden van de verschillende banken met elkaar te vergelijken voordat je een persoonlijke lening afsluit bij de bank.

Een minilening voor lager bedrag

Het is best mogelijk dat je geld nodig hebt, maar bijvoorbeeld niet bij een bank terecht kunt omdat je niet de nodige gegevens kunt voorleggen om 5000 euro te lenen. Geen nood, dan is het nog altijd mogelijk om een kleine lening of een minilening aan te gaan bij een andere kredietinstelling. Ook hier zullen voorwaarden gesteld worden en het is dan ook nodig om deze na te gaan en met elkaar te vergelijken voordat je de lening afsluit. Ook deze kredietinstellingen zullen je vragen om persoonlijke gegevens te verstrekken, maar het grote voordeel is dat je geld kunt lenen zonder bkr toetsing.

5000 euro lenen vergelijk de rente

Bij sommige kredietverstrekkers is het mogelijk om te lenen ook al sta je op een dergelijke BKR lijst. Het blijft hoe dan ook altijd raadzaam om wanneer je de lening aangaat, na te gaan of je wel degelijk in de positie verkeert om de lening te kunnen afbetalen. Jammer genoeg geldt meestal dat tegenover soepele voorwaarden, hoge rentes kunnen staan, maar nooit meer dan het wettelijk maximum.
Voor elke lening geldt namelijk dat er jammer genoeg nog niet zoiets bestaat als ‘gratis geld’!

Dit vind je misschien ook leuk...