Home » Geld lenen » 20000 euro lenen

20000 euro lenen

20000 euro lenen doe je het verstandigste en snelste met een persoonlijke lening. Met een huidige lage rente vanaf 3,4% ben je er verzekerd van dat je gedurende de hele looptijd (tot 120 maanden) een vast bedrag per maand aflost.

Wat kost 20000 euro lenen?

€20.000Kosten
LeenvormPersoonlijke lening
LooptijdTot 120 maanden
RenteVanaf 3,4%
Maandelijkse kosten€206
AanbiederBekijk deze

Direct aanvragen?


Saldodipje minilening

Saldodipje spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €2500
Aflossen max. 4 maanden
Ruime goedkeuring
Meer info

Direct beschikbaar

Bekijk Saldodipje


kredietgroep nederland

Kredietgroep Nederland
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €1.000
Rente vanaf 3,9%
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Kredietgroep


Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.500
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Santander


capitalbox

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €350.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Meer info

Snel beschikbaar

Bekijk Capitalbox
Meer aanbieders

Persoonlijke
lening
Rente
laagste/hoogste
Kredietgroep Nederland3,5% – 6,6%
Directa4,0% – 6,4%
ABN Amro3,5% – 7,1%
Geldshop3,5% – 9,0%
Frisia3,4% – 14%
Nationale Nederlanden3,5% – 8,7%
Freo3,4% – 6,5%
Rabobank5,3% – 9,15%
ING bank4,0% – 9,7%
Defam3,4% – 9,2%

In 10 jaar aflossen

Het bedrag van 20.000 euro wordt veel gebruikt voor het aanschaffen van een auto, opknappen van het huis of het kopen van een luxe product. Wil je dit bedrag in 10 jaar aflossen dan kun je voor meerdere leenopties kiezen, er is veel keus en de verschillen in rente zijn aanzienlijk, dus het is zaak de verschillende leningen goed te bekijken en te kiezen daar waar je niet alleen de laagste rente betaalt, maar ook waar je de meest gunstige voorwaarden krijgt.

Verbouwingskrediet

Het verbouwingskrediet is niet alleen een prima alternatief voor een tweede hypotheek of het financieren van een restschuld, maar ook voor de lening van 20.000 euro is deze prima te gebruiken, mits natuurlijk gebruikt voor een verbouwing aan je huis. Deze lening lijkt op een persoonlijke lening en is net als de tweede hypotheek een annuïtair dalende lening, over het algemeen is deze vorm van lenen stukken goedkoper dan een tweede of derde hypotheek. De rente die je betaalt is aftrekbaar op je belastingaangifte en het grote voordeel is dat je geen taxatiekosten betaalt, er worden ook geen kosten in rekening gebracht voor afsluiten, notaris en advies, dit is dus een flinke besparing.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is voor een lening van 20.000 euro interessant als je geld achter de hand wil hebben, dit niet meteen hoeft op te nemen om een grote aankoop te doen of voor het verbouwen van je huis of tuin. De rente die je betaalt op een doorlopend krediet is doorgaans niet aftrekbaar van de belasting omdat deze vorm van lenen wordt beschouwd als consumptief krediet.

Geldreserve

Wil je een geldreserve hebben dan is deze vorm van lenen erg geschikt. De rente is afhankelijk van het bedrag wat je gaat lenen, maar schommelt ergens tussen de 4,7% en de 7%. Een variant op het doorlopend krediet is het rentekrediet waarbij je voor een vooraf afgesproken termijn alleen maar de rente betaalt en geen aflossing. Je gaat pas aflossen na de afgesproken termijn. Groot voordeel hierbij is dat je gedurende langere tijd lage maandlasten hebt.

Kenmerken doorlopend krediet

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd
Altijd geld achter de hand
Vanaf €1000
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening is het niet ongebruikelijk om dit in 10 jaar af te lossen, er is een bandbreedte voor de aflossingstermijn die ligt tussen de 6 en 180 maanden. Langer doen over aflossen is ook mogelijk als het geld wordt gebruikt voor aanpassingen aan de eigen woning. Voor het terug betalen wordt er van te voren een periode afgesproken met een vaste rente, je betaalt dus de hele periode een vast bedrag per maand zonder dat de rente hier verder invloed op heeft.

Kenmerken persoonlijke lening

Kenmerken persoonlijke lening:
Vaste rente
Vaste looptijd
Direct op je rekening gestort na goedkeuring
Vanaf €1500
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)

20000 euro lening voor senioren

Voor mensen die willen lenen en reeds een bepaalde leeftijd (seniorenlening) hebben bereikt zijn er speciale vormen van lenen, er wordt onderscheid gemaakt in 60+ en bij 65+. De rente voor deze leningen ligt iets hoger dan eerder genoemde leenvormen. Je kunt een lening afsluiten tot je 66e en deze moet worden afgelost voordat je 74 wordt. Optioneel worden er verzekeringen aangeboden die het geleende bedrag vergoeden bij overlijden zodat nabestaanden niet met een schuld worden opgezadeld.

Overlijdensrisico verzekering

De overlijdensrisico verzekering kan door iedereen die een lening afsluit worden afgesloten tot 80 jaar. De premie is laag en blijft gedurende de hele looptijd hetzelfde, de verzekering kent geen ‘en bloc’ clausule. Je kunt deze verzekering gewoon bij het aanvragen van je lening afsluiten, maar het staat je natuurlijk vrij om dit zelf op internet uit te zoeken en zelfstandig een overlijdensrisico verzekering af te sluiten. Wil je tijdens de looptijd van de verzekering af dan is dit geen enkel probleem, want deze is per maand op te zeggen, mits je deze natuurlijk bij je lening afsluit, sluit je elders een verzekering af dan zul je naar de voorwaarden moeten kijken.

Welke lening is goedkoper?

Als je gaat kijken naar een lening van 20.000 euro, dan zul je zien dat de persoonlijke lening iets voordeliger is dan het doorlopend krediet, het verschil is echter minimaal en het ligt er maar net aan wat je zelf het prettigste vind, vaste looptijd en vaste rente van de persoonlijke lening, of meer flexibiliteit en een variabele rente en looptijd van het doorlopend krediet. Deze wensen zijn voor iedereen weer anders. Let wel dat bij een stijgende rente dit direct invloed kan hebben op je doorlopend krediet voor wat betreft je maandelijkse lasten.

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Geld lenen voor meubels

lenen voor nieuwe meubels

Iedereen heeft het wel eens, een drang om nieuwe meubels aan te gaan schaffen omdat je je oude meubilair zat bent of vanwege het feit dat je net naar een…

25000 euro lenen – Vraag direct online aan

25000 euro lenen
25000 euro lenen

Stel dat je een bedrag van 25000 euro wilt lenen. Er staan je dan een aantal verschillende leenvormen ter beschikking. Elk met zijn specifieke kenmerken en daarbij horende voor– en nadelen. Het is in elk geval zeker dat het lenen van dit soort hogere bedragen niet kan middels een krediet op je betaalrekening of door het sluiten van een minilening. Hieronder noemen we een aantal mogelijkheden die mogelijk geschikt zijn om 25.000 euro te lenen. Bepalend voor de juiste keuze is het bestedingsdoel, met andere woorden, waar wil je het geld voor gaan gebruiken?