Home » Geld lenen » 20000 euro lenen in 10 jaar aflossen

20000 euro lenen in 10 jaar aflossen

20000 euro lenen in 10 jaar aflossen
20000 euro lenen in 10 jaar aflossen

20000 euro lenen in 10 jaar aflossen kun je het beste doen met een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, het ligt er maar net aan waar je het aan wil besteden. Over het algemeen is het bedrag te laag voor een tweede hypotheek, maar het zou een uitkomst kunnen zijn. Het probleem met een tweede hypotheek om 20000 euro te lenen is dat je er voor naar de notaris moet, dit brengt natuurlijk weer extra kosten met zich mee, afgezien van het feit dat het weer een hele papierwinkel wordt. Laten we de twee leenvormen die hier voor in aanmerking komen eens nader bekijken.

20000 euro lenen in 10 jaar aflossen

Het bedrag van 20.000 euro wordt veel gebruikt voor het aanschaffen van een auto, opknappen van het huis of het kopen van een luxe product. Wil je dit bedrag in 10 jaar aflossen dan kun je voor meerdere leenopties kiezen, er is veel keus en de verschillen in rente zijn aanzienlijk, dus het is zaak de verschillende leningen goed te bekijken en te kiezen daar waar je niet alleen de laagste rente betaalt, maar ook waar je de meest gunstige voorwaarden krijgt.

Verbouwingskrediet

krediet voor verbouwing Het verbouwingskrediet is niet alleen een prima alternatief voor een tweede hypotheek of het financieren van een restschuld, maar ook voor de lening van 20.000 euro is deze prima te gebruiken, mits natuurlijk gebruikt voor een verbouwing aan je huis. Deze lening lijkt op een persoonlijke lening en is net als de tweede hypotheek een annuïtair dalende lening, over het algemeen is deze vorm van lenen stukken goedkoper dan een tweede of derde hypotheek. De rente die je betaalt is aftrekbaar op je belastingaangifte en het grote voordeel is dat je geen taxatiekosten betaalt, er worden ook geen kosten in rekening gebracht voor afsluiten, notaris en advies, dit is dus een flinke besparing.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is voor een lening van 20.000 euro interessant als je geld achter de hand wil hebben, dit niet meteen hoeft op te nemen om een grote aankoop te doen of voor het verbouwen van je huis of tuin. De rente die je betaalt op een doorlopend krediet is doorgaans niet aftrekbaar van de belasting omdat deze vorm van lenen wordt beschouwd als consumptief krediet. Wil je een geldreserve hebben dan is deze vorm van lenen erg geschikt. De rente is afhankelijk van het bedrag wat je gaat lenen, maar schommelt ergens tussen de 4,7% en de 7%. Een variant op het doorlopend krediet is het rentekrediet waarbij je voor een vooraf afgesproken termijn alleen maar de rente betaalt en geen aflossing. Je gaat pas aflossen na de afgesproken termijn. Groot voordeel hierbij is dat je gedurende langere tijd lage maandlasten hebt.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening is het niet ongebruikelijk om dit in 10 jaar af te lossen, er is een bandbreedte voor de aflossingstermijn die ligt tussen de 6 en 180 maanden. Langer doen over aflossen is ook mogelijk als het geld wordt gebruikt voor aanpassingen aan de eigen woning. Voor het terug betalen wordt er van te voren een periode afgesproken met een vaste rente, je betaalt dus de hele periode een vast bedrag per maand zonder dat de rente hier verder invloed op heeft.

Leningen voor senioren

krediet voor senioren Voor mensen die willen lenen en reeds een bepaalde leeftijd (seniorenlening) hebben bereikt zijn er speciale vormen van lenen, er wordt onderscheid gemaakt in 60+ en bij 65+. De rente voor deze leningen ligt iets hoger dan eerder genoemde leenvormen. Je kunt een lening afsluiten tot je 66e en deze moet worden afgelost voordat je 74 wordt. Optioneel worden er verzekeringen aangeboden die het geleende bedrag vergoeden bij overlijden zodat nabestaanden niet met een schuld worden opgezadeld.

Overlijdensrisico verzekering

De overlijdensrisico verzekering kan door iedereen die een lening afsluit worden afgesloten tot 80 jaar. De premie is laag en blijft gedurende de hele looptijd hetzelfde, de verzekering kent geen ‘en bloc’ clausule. Je kunt deze verzekering gewoon bij het aanvragen van je lening afsluiten, maar het staat je natuurlijk vrij om dit zelf op internet uit te zoeken en zelfstandig een overlijdensrisico verzekering af te sluiten. Wil je tijdens de looptijd van de verzekering af dan is dit geen enkel probleem, want deze is per maand op te zeggen, mits je deze natuurlijk bij je lening afsluit, sluit je elders een verzekering af dan zul je naar de voorwaarden moeten kijken.

Welke lening is goedkoper

Als je gaat kijken naar een lening van 20.000 euro in 10 jaar aflossen dan zul je zien dat de persoonlijke lening iets duurder is dan het doorlopend krediet, het verschil is echter minimaal en het ligt er maar net aan wat je zelf het prettigste vind, vaste looptijd en vaste rente van de persoonlijke lening, of meer flexibiliteit en een variabele rente en looptijd van het doorlopend krediet. Deze wensen zijn voor iedereen weer anders. Let wel dat bij een stijgende rente dit direct invloed kan hebben op je doorlopend krediet voor wat betreft je maandelijkse lasten.